Поставяне на фарове(ксенонови)

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
SaX
Автомобил:
Двигател:

Поставяне на фарове(ксенонови)

Мнениеот SaX » Пон 10 авг 2009 13:09

Става дума за голф5 искам да му сложа фарове(лупи) и искам да питам има ли смисъл да си търся оригинални на голф 5, или мога да си взема и от някой "тунинг" магазин. :012:
Също така ми казаха, че ако си намеря примерно оригинален ксенон(+фаоревете) от голф 5 ше имам проблеми при монтажа, вярно ли е? :banghead:
Някой ако е правил нещо подобно ако може да внесе малко яснота по въпроса ще бъда благодарен! :beer

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Re: Поставяне на фарове(ксенонови)

Мнениеот Pichaga » Вто 11 авг 2009 13:32

местя във подфорум Голф

Потребителски аватар
SaX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SaX » Сря 12 авг 2009 19:56

Pichaga написа:местя във подфорум Голф

Извинявам се за объркването и благодаря за преместването...

Айде бе колеги никой ли не може да ми каже поне малко за тея фарове как седи въпроса :banghead:

Потребителски аватар
Dorian
Автомобил: Golf 4 TDI
Двигател: AHF

Мнениеот Dorian » Чет 13 авг 2009 16:35

Оригиналните с лупи са доста скъпи заради марката- Хела,Бош,Валео и са близо 1000лв.
Но можеш да си вземеш същите на вид,но репликата им от Depo,FK или TYС :
Предполагам става дума за нещо такова:
http://www.carparts-online.de/shop/Teil ... :2802.html
А иначе можеш да разгледаш и другите видове тук: http://www.carparts-online.de/shop/Teil ... 330:2.html
Избираш си желаните фарове с лупа и към тях добавяш ксенон по твое желание и си ти :wink:

Потребителски аватар
SaX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SaX » Съб 15 авг 2009 10:52

Dorian написа:Оригиналните с лупи са доста скъпи заради марката- Хела,Бош,Валео и са близо 1000лв.
Но можеш да си вземеш същите на вид,но репликата им от Depo,FK или TYС :
Предполагам става дума за нещо такова:
http://www.carparts-online.de/shop/Teil ... :2802.html
А иначе можеш да разгледаш и другите видове тук: http://www.carparts-online.de/shop/Teil ... 330:2.html
Избираш си желаните фарове с лупа и към тях добавяш ксенон по твое желание и си ти :wink:

Благодаря, но аз искам без angel eyes, в смисъл без белите кръгове около фаровете, а от репликите намирам само такива, затова се чудя, ама като гледам наистина цените на оригиналните, май ше мина и с ангелски очи :012:

Потребителски аватар
vwghost
Автомобил: VW GOLF IV
Двигател: 1.9 TDI ATD 2002
Контакти:

Мнениеот vwghost » Съб 15 авг 2009 15:51

SaX написа:Благодаря, но аз искам без angel eyes, в смисъл без белите кръгове около фаровете, а от репликите намирам само такива, затова се чудя, ама като гледам наистина цените на оригиналните, май ше мина и с ангелски очи :012:

Само да те предупредя за "репликите" за да са на по-ниска цена какво са направили братята китаици :beat_butt2 :
1-"стъклото"отпред е пластмасово ,драска се.
2-рефлектора е пластмасов ,след време почва да се лющи покритието.
3-трудно се регулират
4-често влиза вода вътре,от което има проблеми с крушките и др.
5-на някои модели не пасват добре към колата и си личи :не:
6-моторчето за регулиране на наклона на фаровете при китаиските не може да се постави -губиш екстрата .

При положение че караш GOLF 5 явно не си от хората без пари :Mr Green Fun ,така че си помисли добре преди да смениш оригиналните фарове с някои китаиски недомислици .Марковите фарове ще надживеят в пъти китаиските реплики ,аз съм за оригиналните фарове :012: .

Потребителски аватар
overapac
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот overapac » Съб 15 авг 2009 16:19

:да: :да: :да:

Потребителски аватар
SaX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SaX » Съб 15 авг 2009 16:44

vwghost написа:1,2,3,4,5,6...

Хммм... явно си прав... значи се връщам на идеята да ходя да търся по автоморгите някой по възможност ударен отзад голф тотал щета :screwy ... че 2000лв за 2 фара не ми се дават изобщо...
някой да ми каже някоя "хубава" (или по-скоро коректна) автоморга? Или ако някой дава голф на части да свирка :beer

Потребителски аватар
vwghost
Автомобил: VW GOLF IV
Двигател: 1.9 TDI ATD 2002
Контакти:

Мнениеот vwghost » Съб 15 авг 2009 19:12

HELLA с лупи за GOLF 5
http://cgi.ebay.de/ORIGINAL-HELLA-GOLF- ... 286.c0.m14
Питаи Жоро от http://pitstopshop.eu/ дали ще се навие да ти намери такива от Германия .Човека е много точен ,поръчвал съм си неща от него и останах доволен .
А за моргите си е чист късмет и аз търся една част от волан за Golf 5 и съм пуснал обява тук и в tuning.bg .Но хората от моргите не им трябват пари :screwy ,чакат някои да ги намери и да им бута пари в ръцете .Винаги съм се чудил защо няма голям саит в които да има представени автоморгите в България .Да има снимки на всичко което се предлага и да може да се поръчва онлаин.Нещо като http://www.mobilen.bg само че само за автоморги .Всички ще спечелим-от една страна моргите ще си продават частите в цяла България ,от друга страна ние с колите ще си намираме частите бързо и по-евтино.Мечти mhihi .

Потребителски аватар
s5501na
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот s5501na » Съб 15 авг 2009 19:25

Доколкото знам ще имаш проблем с оригиналните фарове-относно монтажа.Ако са с ксенон буксата сигурно ще е друга ще има допълнителни крачета за захранване на баласти и ел мотори и т.н.
Поне при Голф 4 е така- и беше голяма мъка, голямо преправяне.

А иначе съм твърдо за оригиналните пред тези китайски боклуци!

jamezon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jamezon » Вто 25 юли 2017 18:22

Здравейте,дано има някой да отговори,че темата е доста стара, и дано мястото на въпроса ми е тук.Имам проблем с поставянето на ксенонови крушки на голф 5,купих си ксенон,след това видях,че има фасунки за крушките(колата я имам от 1 месец) и си поръчах преходни фасонки уж за ксенон.Обаче не става,без крушка влиза с 300 зора на мястото си,а като сложа и крушката,явно става прекалено дебело и не може да се завърти,за да легне на ушите,за да подаде ток.Някой ако е слагал,нека обясни как.Фаровете са си оригиналните.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”