Проблем с 1.9 TDI PD 116 2001г. много -Сменено TURBO
- sharan4e
- Автомобил:
- Двигател:
Братле иди в Ауто плюс в Бургас с някой, който хубаво да се пазари и питай там. Доставят оригинални турбини Garret
Моята я взех от там с дълги преговори на таз цена. Иначе ми я сменяха в едно търновско село, но човекът е проверен
Иначе щом не ти е паднало нивото на маслото си мисля, че не ти е скъсана оста, а може би си счупил лопатки и просто е блокирала турбината и от там няма как да ти изтече маслото в кулера и ауспуха
А и от там звъненето се чува.

Иначе щом не ти е паднало нивото на маслото си мисля, че не ти е скъсана оста, а може би си счупил лопатки и просто е блокирала турбината и от там няма как да ти изтече маслото в кулера и ауспуха

- shenko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
не се съвпада само последната буква
http://www.vagcat.com/epc/cat/vw/SHA/2001/245/49/3049980/
http://www.vagcat.com/epc/cat/vw/SHA/2001/245/49/3049980/
Re: Проблем с 1.9 TDI PD 116 2001г. много -Сменено TURBO
И мойто турбо замина след чипосване. Карам 116, чипосах я и изминах едва 20 км и турбото замина, сега купих от 131 турбо, дали ще издържи или и това ще замине?
Значи този който я е чипосвал , нищо не е направил . Преди чипа правихте ли диагностика , прегледахте ли турбото за луфтове .. От 131 коня издържат до 1.7 бара , така че добър вариант е , само че ако е читава и някой майстор да ти я сглоби .
Турбината беше супер, с много малко луфт.... Сега не знам, дали да не я закарам пак при тоя с чипа да я занастрои нещо, да не и е задял повече налягане на турбото не знам... моля дайте съвет как за постъпя....
Значи турбината е била супер а пък се е строшила . Не си сменяй турбото , смени си тунера .
Може би не знам какво е тунер... ще ми кажеш ли?
Върни се в “Дизелови агрегати”