Голф 4, 1.6 АКЛ, Странно поведение на автомобила между 1600-2000 оборота.
Голф 4, 1.6 АКЛ, Странно поведение на автомобила между 1600-2000 оборота.
Колата е с газов инжекцион. При ускоряване на втора и трета предавка се усеща придърпване между горепосочените обороти. Когато задържа на тези обороти също се усеща придърпване. Това го прави както на бензин, така и на газ. В повечето случаи се получава когато не е загряла хубаво, но се е случвало и при загрял двигател да го прави, но рядко. Последно като я гледахме на ваг ком единствено даде грешка на дебитомера и ламбдата.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Re: Голф 4, 1.6 АКЛ, Странно поведение на автомобила между 1600-2000 оборота.
Дебитомер и ламбда сонда, сериозни компоненти.
Ламбдата дава грешка заради инжекциона. Дебитомерът още преди година даде грешка на ваг ком, но проблемът с оборотите е от няколко месеца.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
- bobifoto
- Автомобил: VW golf 4
- Двигател: AKL
- Контакти:
golfer444 написа:При ускоряване на втора и трета предавка се усеща придърпване между горепосочените обороти. Когато задържа на тези обороти също се усеща придърпване.
Провери бобината! на мен ми правеше така.
bobifoto написа:golfer444 написа:При ускоряване на втора и трета предавка се усеща придърпване между горепосочените обороти. Когато задържа на тези обороти също се усеща придърпване.
Провери бобината! на мен ми правеше така.
И колко струва една бобина?
- bobovo
- Автомобил:
- Двигател:
От 100-220 лв. в зависимост от производителя.
-
- Автомобил: VW
- Двигател: TAIGO
Имам същото придърпване от 1г. с тази разлика, че го прави на всички скорости без значение загряла студена м/у 1800 и 2000 оборота с двигател APF съм с двете ламбда сонди без газова, но също е 1.6 8 клапана.
Възможно е да не е от бобината. Моята я смених с NKG и проблема остана, чистене дросел, дебитомер, ЕГР, смяна на свещи с оригинални от VW, проверка на кабели проблема остана.
Не дава абсолютно никакви грешки, всичко е перфектно при закачване за диагностика. Насочихме се към ск. кутия, отворихме я и се оказа перфектна, като нова. Смених нитове с болтове, семеринги, масло, сумати пари дадох така и така е свалена и проблема си остана. Карам я така, тъй като никой не може да каже от какво е (дори и форумните сервизи).
Не наливай грешни пари, без да е сигурно на 100%, че частта е за смяна, може и да не е от нея но щом е за смяна все тая.
Успех!
Ако решиш проблема все пак драсни два реда.
Възможно е да не е от бобината. Моята я смених с NKG и проблема остана, чистене дросел, дебитомер, ЕГР, смяна на свещи с оригинални от VW, проверка на кабели проблема остана.
Не дава абсолютно никакви грешки, всичко е перфектно при закачване за диагностика. Насочихме се към ск. кутия, отворихме я и се оказа перфектна, като нова. Смених нитове с болтове, семеринги, масло, сумати пари дадох така и така е свалена и проблема си остана. Карам я така, тъй като никой не може да каже от какво е (дори и форумните сервизи).
Не наливай грешни пари, без да е сигурно на 100%, че частта е за смяна, може и да не е от нея но щом е за смяна все тая.
Успех!
Ако решиш проблема все пак драсни два реда.
е мисля да я бутам на този етап защото вече така я карам близо 3-4 месеца и не ме е оставила. Върви си добре колицата. Даже в последно време като е топла не го и прави. Само когато е още студена.
-
- Автомобил: VW BORA
- Двигател: AUS 2000
Да ви кажа и аз имах такова придърпване. Мислих, че си е нормално за колата, но след ревизия на главата, придърпването изчезна почти напълно. Съвсем леко вече се усеща.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте колеги.
Има много хубава.
поговорка. "Не питай старило а патило."
От собствен опит : Щом не ви дава никакви грешки
при диагностика а все пак предарпва ако щете вярвате но решението е елементарно. Намерете начин да поставите някакъв филтър за паразитни токове на входа на компютъра та колата. По старите модели нямат такъв и паразитен ток влиза и кара компютъра да се рестартира за десета от секундата и от там предърпва. Не ме питайте колко теста и колко умни глави трябваха за даго установим но е вярно. Пробваите и пишете
Има много хубава.
поговорка. "Не питай старило а патило."
От собствен опит : Щом не ви дава никакви грешки
при диагностика а все пак предарпва ако щете вярвате но решението е елементарно. Намерете начин да поставите някакъв филтър за паразитни токове на входа на компютъра та колата. По старите модели нямат такъв и паразитен ток влиза и кара компютъра да се рестартира за десета от секундата и от там предърпва. Не ме питайте колко теста и колко умни глави трябваха за даго установим но е вярно. Пробваите и пишете
-
- Автомобил: VW
- Двигател: TAIGO
То и при мен е съвсем леко, и който не познава колата дори не го усеща, но мен ме дразни.
Аз се оправям като не поддържам обороти м/у 1800 и 2000 и ги подминавам с газ а не постепенно, тогава няма абсолютно никакво придърпване.
Аз се оправям като не поддържам обороти м/у 1800 и 2000 и ги подминавам с газ а не постепенно, тогава няма абсолютно никакво придърпване.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”