здравейте колеги.реших да споделя моя проблем с вас и да прочета някакви отговори.та проблема ми е следния:
имам Венто 1.8,75коня-91г.газ/бензин.преди около месец реших да покарам на бензин(99% я карам на газ),но се оказа че не върви.просто гасне.реших че нямам бензин и сипах 10л,но пак същото.тогава реших ,че помпата е изгоряла,но като се заслушах се чуваше че бръмчи в резервоара.следващата ми стъпка беше да видя дали хвърля бензин и извадих маркуча от резервоара.за съжаление нямаше никой.вече бях решил да я хвърлям,когато прочетох тук един съвет-да я извадя и след това да пробвам с леки почуквания отстрани.така и направих.извадих я поочуках я леко и реших да пробвам през акумулатора какво ще стане.вързах я както трябва,сложих я в бъркан с бензин и дадох на контакт на акумулатора.и за моя голяма изненада бензин започна да излиза.за още по голяма изненада обаче започна да излиза но през входа за обратния бензин.бялата тръбичка отстрани на помпата,а не от черната отгоре.само да поясня че говоря за самата помпа ,без кутията около нея.знам че най вероятно ще е нова помпа(някога),но дали някои би ми казал -аз ли някъде бъркам и дали от там трябва да излиза бензин.ако не защо тогава излиза според вас?

Венто 1.8,75коня-91г.газ/бензин проблем с бензиновата помпа
Венто 1.8,75коня-91г.газ/бензин проблем с бензиновата помпа
- Прикачени файлове
-
- бензинова помпа MEAT & DORIA 76398 VW Vento Sedan (1H2) 1.8 imagelist-3071212278.jpg (3.13 KиБ) Видяна 847 пъти
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
Re: Венто 1.8,75коня-91г.газ/бензин проблем с бензиновата помпа
Предполагам правилно си свързал + и - от акумулатора към помпата колега, на помпата има отбелязано къде е буксата с +(визуално е по-голямата).
Горивото трябва да излиза през черният щуцер горе, при кабелите. От белият вертикален се връща излишното гориво в резервоара. Щом помпата върти, но горивото не достига до моноинжекцията, явно не може да създаде необходимото налягане и проблема е заради механични износвания в нея.
Горивото трябва да излиза през черният щуцер горе, при кабелите. От белият вертикален се връща излишното гориво в резервоара. Щом помпата върти, но горивото не достига до моноинжекцията, явно не може да създаде необходимото налягане и проблема е заради механични износвания в нея.
Re: Венто 1.8,75коня-91г.газ/бензин проблем с бензиновата помпа
точно така съм ги свързал.и така си мисля и аз че трябва оттам да излиза ,но....излиза от белия.явно е че има проблем някакъв и няма да я правя.просто ми стана странно и се учудих защо пък ще вади от белия.а иначе ,да върти и сигурно има износване,но пък да вади там откъдето трябва да връща.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”