Golf 5 1.9 TDi паднал акумулатор

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
i.stojanov
Автомобил: Golf 5 TDI
Двигател: BXE 2007

Golf 5 1.9 TDi паднал акумулатор

Мнениеот i.stojanov » Пет 25 авг 2017 16:16

Здравейте,

Току що установих, че акумулаторъ ми е пднал без до сега да е имало, каквито и да е признаци за проблем. Колата не е карана 3 дни. Преди се е случвало и по повече да не е карана. Мога ли да направя някаква проверка с VAG COM? Преди около две седмици загубих връзка с комфорт модула през VAG COM (09 Cent. Elect). Може ли да е станало нещо? Всички си ми работи - стъкла, автоматични фарове...

Благодаря!

i.stojanov

Re: Golf 5 1.9 TDi паднал акумулатор

Мнениеот i.stojanov » Нед 27 авг 2017 18:15

Искам да допълня, че колата изгуби ключовете, а продавача не ми предостави ПИН код(не че се сетих да поискам). Някой може ли да помогне?

kukata_pasat
Автомобил: АУДИ А4 Б6
Двигател: AVF

Мнениеот kukata_pasat » Нед 27 авг 2017 19:13

Провери зарядката на генератора,ако е наред провери за утечка на ток с мултицета на първо време.Вдигни капака първо и после заключи колата и развий минусовата клема без да я вадиш нагоре,настрой мултицета на 10А и дръж едната пипетка на мултицета на клемата другата на акумулатора след това бавно надигай клемата без да отделяш пипетката на мултицета от клемата и акумулатора и виж какво ще покаже.На първо време това можеш да направиш за да имаш насока.

i.stojanov

Мнениеот i.stojanov » Пон 28 авг 2017 22:09

14 и нещо волта показва на мултицепа при запален двигател. Същото показва и през запалката.
Ще пробвам с проверката за утечка тези, но първо искам да оправя имобилайзера, че днес ми изпъна нервите. За сега го изклюмихме и чакам за час за проверка. При изключен Имобилайзер лампата за имобилайзера не свети или свети на таблото?

i.stojanov

Мнениеот i.stojanov » Пон 04 сеп 2017 22:47

Проблемът беше "забил" комфорт. Падането на акумулатора е предизвикло рестартирането на модула и загубата на връзката между ECU и табло и съответно активирането на имобилайзера.

Върни се в “Дизелови агрегати”