Наскоро се сдобих с Голф 1, 1.6Д, цвят черен, двуврат, с шибидах, произведен през 1982 година.
С мен беше и моят VW buddy и супер близък приятел, Вито (spar4o във форума).

Ето и как изглеждаше на обявата:
Започна се лека полека търсене на разни дреболии - стоп, дръжки за прозорците, дръжка на вратата, плафон за осветление и тн.
Колкото повече се заигравахме, толкова повече проблеми излизаха, но очаквано, като за кола на над 30 години.
Предният собственик беше навързал копче от Г2 за фаровете, съответно при най-лекото бъзикване оставах без ляв фар. (само част от мъките, сполетели горката кола от хора, които са се учили на нея).
Левият мигач в стопа просто не свети (не заради крушка), осветлението на задния номер също, липсваше плафон.
Присаждана е била някаква странна гърловина за резервоара, която е крива и не пасва на дупката в калника.
Тук-таме има монтажна пяна да запълва дупките..

Разкрихме и доста повече ръжди, от колкото успяхме да видим на първоначалния оглед. За радост, не са на трудно поправимите места, като бомбетата например.
Единствената мисъл, която ме топли нощно време, е че по думите на предния собственик, е правен основен ремонт на мотора, сменяни бутала от ТД, ревизирана глава, и др., което въпреки съмненията ми, засега звучи правдоподобно - мотора пали на чакмак, доста е живичък в трафик (единственото, което ме бъгва сериозно е наличието на копче за ръчно пускане на перката на радиатора, но ще стигнем и до това)

До тук сме свалили таблото за да се заиграем с окабеляването отдолу и генерално да закърпим самото табло.
Сложихме оригинално копче за фаровете и сега виждам разни неща нощно време!

Сваалени са задните кори (боже какви неща са живяли зад тях)

Оправихме коланите, защото бяха хванати с тел, машинките не събираха обратно излишния колан..
И най-голямото постижение: Свалихме задната броня заедно с теглича. Голяма мъка! А какво се разкри отдолу..

Тази вечер за пръв път щракнахме няколко снимки от прогреса:
Благодаря ви за вниманието. Надявам се по-запознатите с марката и модела да споделят знания за наболелите проблеми, че всичко ще ми бъде от полза!