Колата я имам от вече 7 години, търпя, търпя, но постоянно си ме гложди отвътре и ме нервира следния проблем - спирачките просто не спират, както трябва, далеч е от нормалното спиране. Всичко което може да е проблем, съм сменил/проверил - като се почне от най-тривиалното - накладки отпред, накладки отзад, дискове отпред, та до по-сериозното - течност, проверка на спирачните цилиндърчета отзад, смяна на помпата, проверка на сервото, всичко е изрядно, но колата неще и неще да спира нормално, трябва да натискаш педала с много по-голяма сила, за да почне да спира, но дори тогава КПД-то на спиране е доста под нормата. Отделно тръгвайки да натискаш педала в началото се чува едно стържене отпред, което постепенно затихва, когато колата вече и се убие инерцията. Сменил съм/прегледал съм това което написах, мисля си вече да не би нещо предните супорти трудно да се движат поради клеясване, спичане от боклук/смрад или нещо подобно...отделно това стържене да не би да е от леко изкривени дискове, въпреки че видимо са си наред, накладките се износват равномерно, колата не тегли на никъде и т.н. ... дайте някаква идея как тая проклета кола да я накарам да спира НОРМАЛНО, просто нормално, не искам нищо повече от стандартното.....ако не я обичах толкова отдавна щях да съм я разкарал

ПП: отзад са барабани, както казах, проверил съм цилиндърчетата, ръчната държи, правил съм тест да дигна няква малка скорост и да набия яко спирачки - отзад кове и оставя следи от спирачен път(гума), т.е. барабаните/цилиндрите си бачкат, отпред пак заковава, но пак казвам супер бавно става процеса на убиване на скоростта, когато си с 50+ км.(за 100+ да не говоря, че ме хваща страх) и другото ненормално е, че трябва да натискаш доста по-силно педала, няма да се учудя някой ден да се откърши, заради дългогодишното му натискане, за което не е проектиран да издържа.......
Моля Ви за идеи, съвети....луднал съм просто на тая тема