Г3 удар в бордюр

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
hristian37
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот hristian37 » Чет 15 фев 2007 10:57

CRX Racing написа:Мойта кола я купих от един приятел и точно преди да я продаде зимата с летните гуми се ударил във бордюр. Ето колко му е излезнал ремонта:
1 Носач + комплект втулки (чисто нови) 160лв
2 Макферсон (втора употреба) 140лв
3 Шенкел (втора употреба) 170лв
4 Комплект лагери за шенкел-а (нови) 130лв
5 Работа при Божо 80лв
6 Смяна на шенкел в Автоцентър младост 50лв
7 Реглаж на предница 30лв
8 Подложка на предна лява гума 20лв
9 Изправяне на джантите 40лв
:arrow: Общо : 820лв
Дано да съм бил полезен :wink:

колега тва за ква кола е??????
Ако е за голф направо са ти орязали главата не до кръста ама и много под него........... А по темата - познат с Алфа155 направи същото - но му се наложи и смяна на моста(магарето) :idea: :idea:

Потребителски аватар
pazaron
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pazaron » Чет 15 фев 2007 11:19

И аз съм удрял бордюр - джанта, опора амортисьор, носач, биелетка, маншон, реглаж, втулки - вс към 350лв
Колата е Венто 1,6 94

Cortez
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Cortez » Чет 15 фев 2007 15:47

Здравейте колеги, положителното покрай случката е, че разучих малко чертежи и в крайна сметка придобих основни знания по ходовата част на голф 3. Днес свалих гумата и огледах щетите.

Колегата znainainai е прав там където се хваща носача за магарето бая трудно ще се скъса болта, та добрата новина е че не е избит носача (не сам видял добре, в тъмното така ми се стори). За сметка на това е много хубаво изкривен, така че гумата почти опира в калника, а полуоската почти опира в магарето (разстояние половин сантиметър максимум). Ето от къде са идвали и звуците при спиране късащи сърцето… Видимо не видях изкривяване на шенкела ама това не знам с просто око май няма как да се разбере щото разбрах че отклонение 3 градуса е от значение. Видимо не видях изкривяване на кормилната щанга. Направих снимки ама тия телефони не стават за фотоапарати и това е, утре като отида на майстор ще гледам да снимам. От цялата история изникнаха следните въпроси:

1. Магарето там където се хваща носача отпред има планка, която е избита в следствие на сегашния и предишни удари (по мои спомени при предишния реглаж майстора спомена за този проблем, но в момента планката съвсем я няма). Въпроса ми е магарето на лява и дясна част ли е и мога ли да сменя само лявата ако се ноложи.

2. Макферсона не изглежда крив, но в момента е под ъгъл в следствие на изкривения носач или е изкривен горе при шок тампона.

Прилагам схеми и малко обяснения.
Изображение

Изображение

Малко цени, които проучих:
1. Шенкел нов трудно ще намеря и много скъпо идвал, по-добре на старо.
2. Магаре същата работа
3. Носач - 70 лв.
4. Шарнирен болт 17 лв.
5. Газов амортисьор Билщейн - 100 лв.
6. Лагер за главина - 45 лв.

Чао до скоро...

hristian37
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот hristian37 » Чет 15 фев 2007 15:49

магарето е цяло :idea:

Cortez
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Cortez » Пет 16 фев 2007 10:29

Здравейте, днес бях при майстора... амортисьора е ОК, шенкела също (ама не е сигурно за момента поне не може да се каже...) равносметката е:

1. Ново магаре (на старо) - 100 лв.
2. Нов носач с втулките - 50 лв
3. Шарнир - 15 лв. (евентуално)
4. Работа - 80 лв.
5. Нова джанта 50 лв.

Ами това е ако не изникне още нещо...

kris69
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kris69 » Пон 19 фев 2007 10:58

Колега и аз имах такъв удар. При мен носача, шарнира и кормилната щанга бяха заминали за джантата и гумата няма да говоря. Ремонта ми излезе около 250-300лв

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Пон 19 фев 2007 20:30

Cortez написа:По принцип спазвам ограниченията, както и вчера. Става въпрос за завоя от Цариградско към летището, не че се оправдавам (там не е тротоар за пешеходци) нито съм се правил на съзтезател, просто намалих късно и на макро :( не искам да се оправдавам ама чак идиот не съм... просто постъпих идиотски, а трябваше да подмина завоя и да се върна (както правят по-умните) на задна.

Тамън беше наваляло малко сняг и в тоя завой влезнах с 40 и го зех на ръчна почти до долу на една страна...... Напълно те разбирам там дори няма знак къде да завиеш....
Хаиде стига всеки се прави на културен шофьор а всички си знаем положението.....

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Пон 19 фев 2007 20:32

CRX Racing написа:Мойта кола я купих от един приятел и точно преди да я продаде зимата с летните гуми се ударил във бордюр. Ето колко му е излезнал ремонта:
5 Работа при Божо 80лв

CRX Racing Що за цени аз за тия пари ще направя основен ремонт на цялата кола....

Потребителски аватар
CRX Racing
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CRX Racing » Вто 20 фев 2007 17:03

Tyno написа:
5 Работа при Божо 80лв

CRX Racing Що за цени аз за тия пари ще направя основен ремонт на цялата кола....

Пак казвам мойта кола тогава беше на един приятел :idea: След удара в бордюра я купих от него. Това той си го е плащал, но съм 100% сигурен, че не ме лъже, а са го преебали. Както го бяха излъгали, че му слагат най-хубавите накладки за Голф 3 и това бяха Делфи, същото и със гумите. Младежа не е от бедните...

Потребителски аватар
bate_pe60
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bate_pe60 » Чет 08 ное 2007 19:01

днеска сутринта и аз се треснах адски кофти в бордюр с моя голф2...
джанта на осмица..летене неколко метра...

а гафа стана по време на минаване от най-лява в най-дясна лента...
рязко..
при което нали оня гъзар , плевенския е праил некви простотии та ми кормилната щанга нещо се гафеше в завоите... та ми се къса дясна полуоска отпред когато навивам волана наляво, пука се дясната гума 2 метра преди бордюра и губя всякакъв контрол на колата, след което иде удара отдясно, отлитам и падам по средата на пътя...
избутахме я с колеги от форума ...загачих акумулатора , но така и не запали...радиатора изте4е...
ина4е не видях да има някви допири двигателя с каквото и да било...сичко си беше на мястото...
но не знам по време на движение както съм треснал отдясно колата, да не е блокирал нещо, нещо скорости да са се оронили...
неам идея...
хората ми казват 4е днеска имам рожден ден, втори живот живея..отказвам се от голфа, ще се продава на част, и повече голф нема да си взема най-вероятно

иначе има готини хора тука, човечни,които закъсняват за работа и ВСЕ пак спират да помогнат...ЕВАЛА бате, ти си знаеш кой !

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Чет 08 ное 2007 20:39

Извинявам се само,че съвсем не те попитах накъде си да те метна ако си ми в посоката ама...забравих :oops:
Иначе така като позагледах полуоската може да е треснала ангренажа (беше загъната под 90 градуса все пак) и затова да не пали.При подобен род удари може да има и доста проблеми с електрически връзки и затова да не пали.Изтекъл е радиатора защото се е ударил в улицата (него го пази само една гредичка отдолу).
Така като позагледах поне на 1-во четене имаш следните неща за смяна :
-магарето (носача го беше изкривил от едната страна а не е хубаво да се изправя)
-десния носач
-вероятно амортисьора отгоре с тампона (ама цялото стебло)
-кормилната рейка 100%
-шенкела е вероятно да е крив (даже почти 100% в предвид джантата)
-карето и полуоската.
Като цена чарковете идват по следния начин :
-магаре 2-ра ръка към 50-60лв
-носача незнам - около 60-тина лв някъде
-амортисьора ако го сменяш трябва и другия и там вече зависи какви си вземеш.Тампона е към 20-25лв.
-рейката незнам
-шенкела ако е 2-ра ръка е към 30-40лв най-много.Нов едва ли ще намериш.
Общо взето добре си решил за части поради следните няколко други причини :
-тази полуоска във вида,в който я видях 100% е таковала мамата на вътрешното каре в скоростната кутия (т.е. сменяш скорости или поне част от тях)
-полуоската ти беше изшибала доста порядъчно гредата и може и да е мръднала
-потрошките по окачването почти 100% са подбили отгоре това,на което се захваща макферсона (забравих му името) а там вече трябва разпъване и т.н.В предвид твърдите пружини и яките амортисьори вероятността е много голяма :roll:
-тази скъсана рейка вероятно е дала отражение и отляво макар и малко ама като се замисля за ниското окачване може и да не е толкова малко.
Общо взето и доразказахме играта с тегленето (100% доизкривихме магарето)
Иначе е поправимо ама избора си е твой.
И все пак не закъснях за работа (Пасата има и малко мощност в резерв дето рядко я ползвам ама като бързам се налага ;) ).
Успех! :roll:

Потребителски аватар
kamus11
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kamus11 » Чет 08 ное 2007 20:53

Ludia написа:
Stefanoz написа:Колега,ами ако имаше човек на пътя как щеше да спреш :roll:

айде стига бе хора....е аман от поучители..... ще ше да го прескочи.доволен ли си?
все ще се намери някои които е наи примерния

Потребителски аватар
kamus11
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kamus11 » Чет 08 ное 2007 20:56

CRX Racing написа:
Tyno написа:
5 Работа при Божо 80лв

Пак казвам мойта кола тогава беше на един приятел :idea: След удара в бордюра я купих от него. Това той си го е плащал, но съм 100% сигурен, че не ме лъже, а са го преебали. Както го бяха излъгали, че му слагат най-хубавите накладки за Голф 3 и това бяха Делфи, същото и със гумите. Младежа не е от бедните...
бате в юнитреид е по евтино

Потребителски аватар
kamus11
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kamus11 » Чет 08 ное 2007 21:00

1. Ново магаре (на старо) - 100 лв. :lol: :lol: :lol: еи това ме изкефи честно :wink: иначе добре е че си се разминал само с това . :027: вече ще внимаваш на тоя завои :wink:

Потребителски аватар
kamus11
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kamus11 » Чет 08 ное 2007 21:05

Ludia написа:
zexer написа:Ако може да ползвам темата да попитам и за моя почти идентичен проблем. И аз при удар в бордюр само че явно по-лек и се разминах само с изкривена джанта (почти). С последствие установих че на прав път ако пусна волана бавно но славно колата си завива на ляво сама /не е от пътя, не е от налягане в гумите, гумите са балансирани и т.н. явно си е от удара/.
Та като гледам к'ви суми споменавате и колко части изброявате може ли нящо по-точно да се каже в моя случай когато само бие волана в 1 посока? Или само при майстор ще се разбере каде точно е проблема?

тфа е кат да правиш бебе по телефона.Ходи на релаж преден мост и ще ти кажат.Не ми се хвърля боб толко рано, а и звездите се скриха.....
ПС а картите таро ги залях снощи с вино покрай тоя празник :evil: :evil:
отиваи на реглаж преден мост .....като за начало .там ще ти кажат диагнозата

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”