ГОРИ МАСЛО АМА ДОВОЛНО

Форум за всички "въздушни" Volkswagen-и
Потребителски аватар
krumec
Автомобил:
Двигател:

ГОРИ МАСЛО АМА ДОВОЛНО

Мнениеот krumec » Пон 19 фев 2007 22:16

Значи, батя, определено ми влезе сериозно костенурската муха в главата и сега съм си харесал един читав костенур, който обаче гори така повечко масло, защото, доколкото разбрах, му били износени уплътненията на клапаните. въпроса ми е дали ако реша да я купувам мога да намеря читави уплътнения отнякъде, както и колко би ми излязъл целия "масраф" т.е. с материали, труд и т. н., за да не се случи така, че да я взема и после да оставя още толкова пари за ремонти и да си блъскам челото о прословутия ръб на таблото :arrow: :banghead: Мерси предварително!

Потребителски аватар
stenly_r
Автомобил: VW 1300
Двигател: F
Контакти:

Мнениеот stenly_r » Пон 19 фев 2007 22:32

Със сигурност няма да намериш.
Тия двигатели нямат уплътнения на клапаните :wink:
Виж... ако е още с оригиналните си сегменти - за 100тина лева ще си купиш нови. По-малко вероятното е износени легла на клапаните - там филмът е друг...

Потребителски аватар
krumec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот krumec » Пон 19 фев 2007 23:01

ммда ся се сещам, че леглата бяха набити специално на кефера :(
не съм сигурен ама май е минал вече един ремонт, което значи, че е с други бутала, следователно сегменти.Бахти проблемацията.

Потребителски аватар
batbobo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: ГОРИ МАСЛО АМА ДОВОЛНО

Мнениеот batbobo » Пон 19 фев 2007 23:11

krumec написа: целия "масраф" т.е. с материали, труд и т. н., за да не се случи така, че да я взема и после да оставя още толкова пари за ремонти и да си блъскам челото о прословутия ръб на таблото :arrow: :banghead: Мерси предварително!

Колега ако ти е влезнама мухата в главата то няма от къде да излезне :lol:
а че ще дадеш повече от колкото ще я вземеш то това е сигурно така че само нЕма да се плашиш хвърляй се и това е

Потребителски аватар
krumec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот krumec » Пон 19 фев 2007 23:29

ами аз тряа да разпитам пича кво точно му е правил на двигателя , защото може дори да го е сменил с някъв друг. а пък аз няма да взема кола без звука на Porshe, то какъв Бийтъл е тва?!
просто ако е толкова скъп ремонта (ако изобщо е възможен, щото кой знае...) просто ще търся други оферти, но моделът остава :)

Потребителски аватар
batetony67
Автомобил: VW Beetle
Двигател: CU 1980
Контакти:

Мнениеот batetony67 » Вто 20 фев 2007 9:25

И за колко кинти сте я пазарили?

Потребителски аватар
asentm
airman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот asentm » Вто 20 фев 2007 10:45

сега първо коя е буквата на мотора ..... с единичните смукателни колектори на кратуните /на главата/ ли е ?
фабрична въздухара му дават 250 гр. масло на 1000 км. защото няма гумички на клапаните ...а дори и да слажиш те се изпичат за 2000 км. .... водачите не се сменят а се райбероват по ремонтния размер на стеблата на клапаните, доколкото леглата се сменят ...а бе и водачине може ама е малко "багер" работата
иначе ремонта излиза :
400 лв. ризи и бутала или само сегменти от 45 лв. /за Кофаб/ и 90 лв./колбеншмид/
лагери - основни -60 лв.
биелни -45
гарнитури и това онова още сигурно 100 лв.
да понаправиш главите, за тръкнеш блока и коляновия вал и си готов

Потребителски аватар
krumec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот krumec » Вто 20 фев 2007 20:34

въпросния иска 1000 лв, обаче самия той ми каза, че колата гори масло към 100 грама на 100 км., освен това на някои места ръждата си е казала думата.Предполагам, че праговете отвътре са мн. изгнили.
При всички положения за парите, които би ми стружала тази кола с ремонти, боя ( за боядисване е, а може би има и кърпене, докато не дигна мокета не знам иначе видимо само под акумулатора) и документи и т.н. излиза по груби сметки 2 500 лв., като за тия пари мисля че може да си харесам нещо къде къде...
така или ина4е кола ще купувам след 15.03, а дотогава продължавам да събирам оферти за костенури.

Потребителски аватар
BuGmaN
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BuGmaN » Сря 21 фев 2007 0:45

Асенчо само малко поправка за водачите, сменят се дори по-често от сегментите или лагерите, разлопват се лесно до едно полужение и спират, после започва да яде от стеблото на клапана. Ако искаш перфекта работа на мотора се сменят лесно - аз веднъж правих при стругар, и веднъж набарах готови в магазин, избиват се старите набиват се новите и се райберят с нож :twisted:, само от горе където е набивано. :wink:

Потребителски аватар
asentm
airman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот asentm » Сря 21 фев 2007 15:40

е да ама като има ремотни стебла ...що да се пънеш на затопли и зарази и бий с чуко

Потребителски аватар
BuGmaN
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BuGmaN » Сря 21 фев 2007 20:43

Ми аз за сефте чувам за ремонтни стебла :shock , тва е интересно, къде има такива? :wink:

Върни се в “Air Cooled & Boxer”