Polo G40 91 г. - Мога ли да му сменя стъклата?
- keith_flint69
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Polo G40 91 г. - Мога ли да му сменя стъклата?
Става дума за мойто Поло (виж гаража) - искам да си сложа цели стъкла, защото с тиятриъгълните прозорчета отпред, който дори не се и отварят е супер неудобно, особено при опит за пушене. Не че съм тръгнал да ги сменям точно сега де, ама да попитам да си знам. Има ли някаква вероятност стъклата от някоя друга кола да паснат или трябва някъде да ми ги направят по поръчка? И въобще това прави ли се някъде (стъкла по поръчка). Ако се прави - къде и колко ще ми струва?
- keith_flint69
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ти виж темата, която съм пуснал в организационен:polo G40 написа:аз едвам си намерих малкото триъгълно отдясноказаха ми,че цяло не ставало.Аз искам поне електрически да си ги направя
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=37933
- keith_flint69
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- kimbaten
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Да ти кажа колега, на мене това ми е мечта откакто го купих мойто поло, много ме дразнят тия малките джамченца отпред. Изчетох доста неща - не намерих конкретен отговор, нито тук, нито по чуждестранните сайтове... Според мойте набюдения и разсъждения по въпроса до колкото гледам цял прозорец от Г2 може и да стане, но не съм го мерил точно. Ако да речем че става да се сложи цяло стъкло, пречи дръжката за отваряне на прозореца, дори и да се измисли начин да се сваля, щото големия прозорец ще се наложи да е с друга система за вдигане и сваляне, според мен. Да не говорим че корите на вратите няма да могат да се сложат посмъртно 'щото са направени хлътнали навътре заради големите джобове, ще подпира в тях и тряя да се прават на ново по поръчка от някой дърводелец-тапицер или и аз не знам кой всъщност би се наел с такова нещо. Ако искаш ел. стъкла съвсем не може щото при мене са такива и машинката е доста голяма за да да влезе и тя и целия джам трябва МНОООГО място, ако имаш и централно и неговата машинка и става още по-тесно. И накрая не знам точно как ще стане с уплътнението на прозореца, айде колонката се маха лесно - на 2 винта е, ама дали уплътнение от нещо друго ще „уплътни“? пък и не ми е много ясно там в ъгъла при огледалото как ще стане трика... много въпроси има.. Според мен най-добре е да си купиме една врата на старо и няколко джама, флекса, бормашината и да почваме..

- keith_flint69
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ми то и аз съм ги мислил тия половината неща, ама най-важния момент е да има стъкло което да пасне (което дълбоко ме съмнява), а корите не са чак такъв проблем винаги могат да им се измислят някакви раздувки, но на мен мисълта ми беше дали някъде правят авто стъкла по поръчка, понеже едва ли някой цял джам от нещо друго ще стане и те ако правят някъде по поръчка да си земат размерите и да го направят да си заспи ще е добре, но не съм чувал за такива услуги. Наистина това е единственото нещо, което ме дразни в Полото. А дори и да земеме флекса и бормашината, без подходящ прозорец нищо не правимеkimbaten написа:Да ти кажа колега, на мене това ми е мечта откакто го купих мойто поло, много ме дразнят тия малките джамченца отпред. Изчетох доста неща - не намерих конкретен отговор, нито тук, нито по чуждестранните сайтове... Според мойте набюдения и разсъждения по въпроса до колкото гледам цял прозорец от Г2 може и да стане, но не съм го мерил точно. Ако да речем че става да се сложи цяло стъкло, пречи дръжката за отваряне на прозореца, дори и да се измисли начин да се сваля, щото големия прозорец ще се наложи да е с друга система за вдигане и сваляне, според мен. Да не говорим че корите на вратите няма да могат да се сложат посмъртно 'щото са направени хлътнали навътре заради големите джобове, ще подпира в тях и тряя да се прават на ново по поръчка от някой дърводелец-тапицер или и аз не знам кой всъщност би се наел с такова нещо. Ако искаш ел. стъкла съвсем не може щото при мене са такива и машинката е доста голяма за да да влезе и тя и целия джам трябва МНОООГО място, ако имаш и централно и неговата машинка и става още по-тесно. И накрая не знам точно как ще стане с уплътнението на прозореца, айде колонката се маха лесно - на 2 винта е, ама дали уплътнение от нещо друго ще „уплътни“? пък и не ми е много ясно там в ъгъла при огледалото как ще стане трика... много въпроси има.. Според мен най-добре е да си купиме една врата на старо и няколко джама, флекса, бормашината и да почваме..![]()

- keith_flint69
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- keith_flint69
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- Anbuch
- Полохолик
- Автомобил: VW POLO 6R
- Двигател: CGGB 2010г
- Контакти:
keith_flint69 написа: взимам някакво стъкло (по-голямо) и само трябва да намеря някой да ми го изреже и мисля, че ще стане!
Ако стигнеш до вземането на стъкла можеш да ме оттървеш от две такива за 30 лв комплекта. От Ситроен Виза са и са без забележки (колата беше чисто нова на 17 000 км преди да катастрофират нашите с нея). Наложих ги върху стъклото на половера и мисля ,че ще станат но само след изрязване (ако е възможно ,че не зная). Ако искаш ще ги снимам наложени да си прецениш и ти
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”