dobrin написа:Всичко е елементарно - просто трябва да се въведе ограничение на броя на пунктовете за ГТП на брой на населението или регистрираните автомобили в съответния район - както е при нотариусите например..
Колега, не съм съгласен с теб. Ти имаш ли си идея какви опашки могат да станат по ГТП?
Имай предвид, че някои "технически проблеми" може да са маловажни. Давам пример.. Едното жило на ръчната ми беше скъсано, но колата иначе забива спирачки. Смених сега всичките накладки и предните дискове и жилата..
Но, моля ви, да не бъдем безкрайно педантични и по-големи светци от бога, защото прекален светец и богу не е драг.
От една страна си прав..Като катастрофата с оня автобус уж с преглед, но неизправна спирачна система, който не можа да спре в планината. Обаче знаеш, че ще стане така, че хората с пари ще си плащат отново фиктивно и ще им се разминава, а такива като мен за някакви дреболии ще ги изнудват.
dobrin написа:Поне не толкова, колкото всички изтърбушени катализатори и излъгани филтри за твърди частици.
Моята кола няма писана Евро категория. На тая година и катализаторът не е бил задължителен.
Stivi написа:Дали пък не е бил с газова....такива имат навика да се самозапалват

Колега, теб май те е яд, че нямаш възможност да сложиш газова.
Колите с газови не се самозапалват. Ако имаш теч на газ ще мирише, няма да се трае. Трябва да си безотговорен.
Обаче виж друго, на един познат му се скъса бензиновия маркуч около инжекциона и поля бензин върху нажежения колектор. И лумна пожар. Изгоря му отпред цялата електроника, докато го изгаси.
Някои технически неизправности не са видими докато не стане белята.
forski написа:Технически изправен автомобил, който пламна като факла в движение!
Един спукан маркуч за бензин и колата лумва като факла. Това не може да стане обаче при газов инжекцион. В него има сензори, които следят налягането в системата. Докато аз имах кола с такъв, като падне налягането в системата и набива грешка "ниско налягане" и затваря всичките клапани.