195 65 15 според АДАК 2017 модел Клебер НР3 е на 3то място и бие Дънлоп, Гуудйър, Мишлен, Вредещайн и Нокиан! Реално ли е да е добра колкото Конти 860ТС? Клебер е 1 към 1 с БФГуудрич Гфорс Уинтър 2. Щях да взимам 860ТС, но е свършил, и се чудя да чакам ли 20дни или да взема Клебер
https://www.adac.de/infotestrat/tests/r ... 5_r15.aspx
Зимни гуми - кой с какви - оценка
-
- Автомобил: VW Golf 5
- Двигател: 1.9 TDI 2007
Re: Зимни гуми - кой с какви - оценка
Въпросителната за мен поне, не е дали е добра като нова, защото явно е, никой няма сметка да манипулира тестове в полза на гума среден клас, а въпроса е колко дълго като пробег и години, смесите ще са свежи и гумите ще са адекватни, колкото като нови. Реално това се смята за една от силите на премиум марките. Ако трябваше да оборудвам автопарк със служебни коли, които така или иначе износват комплект гуми за 1, макс 2 сезона, бих си взел от тези Клебери. Ако се надяваш обаче да ги караш 3-4 години на личната кола, аз лично малко съм скептичен... дали с право никой незнае към този момент.
Здравейте, както всички и аз се чудя какви зимни гуми да избера. Избора ми се свежда до Vredestein Snowtrac 5, Hankook Icept RS2, Kleber Krislap 3, Yokohama v905 Bluearth. Става въпрос за размер 195/65/15 и гуми около 85-90 лв макс. За Kleber четох че на 2-рата година са доста слаби и се втвърдяват, както и BF Goodrich които са със същата шарка. Дайте някакви мнения :)
От днес съм с Laufenn W31 215/65/16 и още е рано за коментари, но аз съм доволен. Сместа е мека на пипане и понеже старите ми гуми явно са били дали фира сега джипката вози доста по-приятно, тихо и по-важното се усеща, че спира по-добре. Също ме кефи, че са с агресивна визия. Като дойде снега ще пиша пак. :)
- Burner_inc
- Автомобил: Touran Kawasaki Versys 1000
- Двигател: BLS 2009
saragon написа:Здравейте, както всички и аз се чудя какви зимни гуми да избера. Избора ми се свежда до Vredestein Snowtrac 5, Hankook Icept RS2, Kleber Krislap 3, Yokohama v905 Bluearth. Става въпрос за размер 195/65/15 и гуми около 85-90 лв макс. За Kleber четох че на 2-рата година са доста слаби и се втвърдяват, както и BF Goodrich които са със същата шарка. Дайте някакви мнения :)
Здравей,
Миналата година карах с Vredestein Snowtrac 5 и мога да ти кажа, че стават. Не са върха на сладоледа, но и не са лоши. Даже ако ги сравня с Гиславед Euro Frost 5 са доста по-добри. За Клебера не мога да ти кажа нищо, защото е модел от тази година и мисля, че ще е по-добър от предишният модел за който си чел. Общо взето от изброените марки и модели бих избрал точно Клебер, защото другите са по-стари модели, а и е на 3-то място в ADAC.
До миналата седмица и аз трябваше да се екипирам със зимни гуми в този размер и в крайна сметка взех Continental TS860 за 108 лв. бройката.
Klebera не мисля че е от тази година... и все пак чуденето продължава
- sith
- Автомобил: Audi A3 + Peugeot 206
- Двигател: ASZ + RHY
saragon написа:Здравейте, както всички и аз се чудя какви зимни гуми да избера. Избора ми се свежда до Vredestein Snowtrac 5, Hankook Icept RS2, Kleber Krislap 3, Yokohama v905 Bluearth. Става въпрос за размер 195/65/15 и гуми около 85-90 лв макс. За Kleber четох че на 2-рата година са доста слаби и се втвърдяват, както и BF Goodrich които са със същата шарка. Дайте някакви мнения :)
Карам Пежо 206 (Hankook Icept RS2 195/55/15) и Ауди А3 (WinterContact TS860 195/68/15) и не знам от размера ли е или от нещо друго, но съм по доволен от Hankook-а.
- atanasovbg
- Автомобил:
- Двигател:
аз карах клебери 3-4 години - нямам забележки
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Аз също карах една зима с Клебер HP2, забежки никакви!
- polovera_9n3
- Автомобил: VW POLO TDI
- Двигател: BNM 2007
Руските Кордиант- 2 зими- мнооого доволен.
Факта, че за един размер даден модел е на 10-то място, а за друг размер на 5-то говори, че целият тест е една нагласена рулетка. А пък шарката в цялата работа играе роля на украса 90% и 10% за някакво реално влияние. Единствено има значение дали има надлъжни канали или са по диагонал.
И как е по добре? Моя избор се сведе до Hankook Icept rs2. Клебер доста четох за тях но много от мненията са че не са нищо особено. Hankooka мога да го взема за 80 лв гумата и смятам че е добре
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
А оня мармот къде точно се появява в цялата история?$100 написа:Факта, че за един размер даден модел е на 10-то място, а за друг размер на 5-то говори, че целият тест е една нагласена рулетка.
Vlad777 написа:А оня мармот къде точно се появява в цялата история?
А точно твоето мнение знаеш ли колко ме респектира? И тая простотия с мармота не знам как не омръзна на някои хора да я повтарят - смятат се за много интересни.
Бе, не знам ама Kleber-а е на трето място в ADAC теста за зимни гуми 2017...
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”