Зимни гуми - кой с какви - оценка

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
$100
Автомобил:
Двигател:

Re: Зимни гуми - кой с какви - оценка

Мнениеот $100 » Чет 26 окт 2017 21:58

Става дума за Нокиан, че били на 3-4 място за едни размери и на 8-10 за други. Все един модел.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Чет 26 окт 2017 22:15

$100 написа:
Vlad777 написа:А оня мармот къде точно се появява в цялата история?

А точно твоето мнение знаеш ли колко ме респектира? И тая простотия с мармота не знам как не омръзна на някои хора да я повтарят - смятат се за много интересни.
Какво мнение бе брат, аз питам за мармота?!

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Чет 26 окт 2017 22:18

$100 написа:Факта, че за един размер даден модел е на 10-то място, а за друг размер на 5-то говори, че целият тест е една нагласена рулетка. А пък шарката в цялата работа играе роля на украса 90% и 10% за някакво реално влияние. Единствено има значение дали има надлъжни канали или са по диагонал.

Нещо по-тъпо неможа ли да измислиш... :screwy

keymaker
Автомобил: Passat+T4
Двигател: ABS+AAB

Мнениеот keymaker » Чет 26 окт 2017 22:20

Ей ,тоя АДАК е като някой сватовник явно , какво толкова се оглеждате в него ? Ще се жените ли за тия гуми? Решението е : макс. 2 сезона и после на пазара. По добре всяка зима с нови гуми ,било то и най ефтините ,отколкото с прехвалените от разни "леко" компрометирани асоциации..
Замислете се малко ,за всеки размер различни смеси ли приготвят?
Ще си позволя дадам частичен отговор, загледайте се само в цвета на гуми от една и съща марка с един и същи модел, произведени в различни страни от различни производители. Ами да те се различават по цвят, защо ли ? АДАК казаха ли ви кой, коя гума произведе?
- Май не .
Няма и да кажат/напишат, защо ли ?

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Чет 26 окт 2017 22:28

УНИКАЛНИ разбирачи ей... ходите и пипате с пръст колко е мека гума, която работи под 500кг товар, цвета анализирате... вървете в Диана и ги близнете как са на вкус поне, тогава си избирайте. :facepalm

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Чет 26 окт 2017 23:23

Goodyear имат 40 завода в цял свят. Дали всичките произвеждат едни и същи размери, с едни и същи компоненти? :c010 И в кой завод работи оня мармот?

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 27 окт 2017 6:19

В различните заводи да ползват различни смеси за един и същ модел гума, стига бе!!

gugun4u
Автомобил: VW Golf 5
Двигател: 1.9 TDI 2007

Мнениеот gugun4u » Пет 27 окт 2017 8:26

keymaker написа:Ей ,тоя АДАК е като някой сватовник явно , какво толкова се оглеждате в него ? Ще се жените ли за тия гуми? Решението е : макс. 2 сезона и после на пазара. По добре всяка зима с нови гуми ,било то и най ефтините ,отколкото с прехвалените от разни "леко" компрометирани асоциации..
Замислете се малко ,за всеки размер различни смеси ли приготвят?

Тригодишния ми GoodYear все още не е при новия си собственик. Ако си толко уверен в думите си, сложи някакъв нов КОРморан, Тигър или някое друго животинче и да ходим на към Маловица, че там има сняг сега. Може да се обзаложа за резултатите :)

keymaker
Автомобил: Passat+T4
Двигател: ABS+AAB

Мнениеот keymaker » Пет 27 окт 2017 8:47

Не пиша само да трупам мнения. Имам много гуми на разположение, пробвал съм какво ли не. С гуми си издържам семейството. Видял съм и как карат по бели свят, купуват нещо посредствено и напролет отива на камарата, от която предприемчив Ганьо го прибира и после докарва у булгаристан. Ако посредствените марки не ставаха за нищо, дали евопееца щеше да си ги сложи на колата и да шпори по аутобаните и не само?
Пробите които ми предлагаш сме ги играли не веднъж. Има и други фактори, един от най важните е магарето зад волана.

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 27 окт 2017 9:14

Оставете задволанното устройство. Да не взема да се хваля, как изкачих лек баир с Вектра А с гуми сликове в утъпкан сняг... :icon_lol
Тоя момент нека го пропуснем. Прехвалените Петлас се поудървиха вече на служебните коли за 1 сезон. Сейберлингът , който ми монтираха миналата година на Дачията и той не е като миналата година. А колата се кара само зимата с тях и се съхраняват в склад в чували гумите. Според мен инвестицията за среден или висок клас гуми е оправдана, с оглед на това, че ако всяка година си сменяш китайските гуми освен, че излиза по-скъпо караш винаги с калпави гуми, макар и нови.
Относно това за вносните гуми - гледам преобладават дотовете 2011-2012г. не зная как там ги сменят всяка година :gruebel

Потребителски аватар
MMX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MMX » Пет 27 окт 2017 9:31

keymaker написа:Не пиша само да трупам мнения. Имам много гуми на разположение, пробвал съм какво ли не. С гуми си издържам семейството. Видял съм и как карат по бели свят, купуват нещо посредствено и напролет отива на камарата, от която предприемчив Ганьо го прибира и после докарва у булгаристан. Ако посредствените марки не ставаха за нищо, дали евопееца щеше да си ги сложи на колата и да шпори по аутобаните и не само?
Пробите които ми предлагаш сме ги играли не веднъж. Има и други фактори, един от най важните е магарето зад волана.

Не знам от какво се издържаш, но изглежда не си забелязал какво има на камарата, от която взема Ганьо. Въпросните гуми втора ръка са все на 5-10 години - върви разгледай какво продават "вехтошарите" в бранша. Да си купи някой чисто нови гуми Дебица и да ги изхвърли на 1 сезон може да покаже колко е тъп. Хем е паралия да ги хвърля бързо, хем иска да си купи най-евтиното. Колко точно европейци си спирал да гледаш с какви гуми са - 100-200 поне? Или видя 2-ма на бензиностанция и направи глобална статистика.

За ADAC имам особено мнение. Тестват хората, но резултатите са твърде странни. Малко като прогнозата на времето - познават ама от време на време. Аз без да тествам нито една гума мога да напиша класация: Michelin, Continental, Dunlop, GoodYear... после хвърлям зарове за BFG, Fulta, Kleber, Hankook и т.н. В дъното пак зарове - Дебица, Тигър, Линг Лонг и др.

Последна промяна от MMX на Пет 27 окт 2017 9:44, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пет 27 окт 2017 9:37

Това е може би най дълго просъществувалата спам тема в историята на форума, над 10 години и над 200 страници глупости. Едиствената която я конкурира е тази за летните гуми :mhihi

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 27 окт 2017 9:39

Не бих казал, че са глупости, ама айде :gruebel Който може да чете ама не по диагонал може да успее да си направи някои важни изводи в избора си на гуми :beer

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia + Peugeot 308 T9 SW
Двигател: AQY 2001 + Pure Tech 2017

Мнениеот Zdravko Zankov » Пет 27 окт 2017 10:41

Екстра си е темата.
За 10 години се променят доста неща.
Включително и качествата на гумите.
Или викаш да си останем със опита и информацията от преди 10 години?

Svetlix
Автомобил: Passat B5 1999
Двигател: 1.9 TDI AFN

Мнениеот Svetlix » Пет 27 окт 2017 10:45

Със сигурност има хора, които са си избрали гуми чрез първите мнения в темата и още си карат с тях :Mr Green Fun

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”