Зимни гуми - кой с какви - оценка
Re: Зимни гуми - кой с какви - оценка
Какво да кажем примерно за GoodYear UltraGrip - бяха стигнали до 9, не знам 10 има ли. Някой може ли да твърди, че всяка следваща модификация е забележимо по-добра от всички предишни? Предполагам и в GoodYear не са сигурни, но постоянно пускат нови и нови. Като нацелят добра комбинация, защо не произвеждат модела 10г, а след 2г пускат по-нов. Очевидно шарките са 95% търговски номер, но милиони разбирачи по света като видят "новата шарка" и констатират "тая много добре ще зацепва/драпа/спира".
Последна промяна от MMX на Пет 27 окт 2017 10:48, променено общо 1 път.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia + Peugeot 308 T9 SW
- Двигател: AQY 2001 + Pure Tech 2017
Е то преди 10 годин Дебица бяха Дъ Бест.
-
- Автомобил: VW Golf 5
- Двигател: 1.9 TDI 2007
MMX написа:Какво да кажем примерно за GoodYear UltraGrip - бяха стигнали до 9, не знам 10 има ли. Някой може ли да твърди, че всяка следваща модификация е забележимо по-добра от всички предишни? Предполагам и в GoodYear не са сигурни, но постоянно пускат нови и нови. Като нацелят добра комбинация, защо не произвеждат модела 10г, а след 2г пускат по-нов. Очевидно шарките са 95% търговски номер, но милиони разбирачи по света като видят "новата шарка" и констатират "тая много добре ще зацепва/драпа/спира".
Еми не е така, да от модел на модел разликата не е много голяма примерно 5%-7%. Така е и при телефони, компютри, всякаква техника. Технологичните скокове между две поколения са по - скоро рядкост и после следва надграждане. Но ако прогледнеш телефон преди 8 години и сега ... има разлика някак си :) При гумите е същото, може би с по - ниско темпо но, но вземи един 20 годишен Мишлен и един чисто нов... ми не е като да няма разлика :)
Иначе на запад има такива които карат с галоши, и такива които карат със среден клас гуми, и такива с премиум, както навсякъде. Е, тия с галошите не са толкова много, колкото тук,а и там никой неизхвърля нова и свежа гума просто така, виж ако е успял да я износи почти до маркера за един сезон, тогава може и на толкова да стигне до тук. Ако някой си мисли, че гумите, които масово внасят втора ръка от западна Европа са на един сезон, е все едно да си мисли, че ще вземе кола на реални километри от горубляне :)
Последна промяна от gugun4u на Пет 27 окт 2017 11:32, променено общо 1 път.
-
- Автомобил: Passat B5 1999
- Двигател: 1.9 TDI AFN
MMX написа:Какво да кажем примерно за GoodYear UltraGrip - бяха стигнали до 9, не знам 10 има ли. Някой може ли да твърди, че всяка следваща модификация е забележимо по-добра от всички предишни? Предполагам и в GoodYear не са сигурни, но постоянно пускат нови и нови. Като нацелят добра комбинация, защо не произвеждат модела 10г, а след 2г пускат по-нов. Очевидно шарките са 95% търговски номер, но милиони разбирачи по света като видят "новата шарка" и констатират "тая много добре ще зацепва/драпа/спира".
Е точно пък GoodYear имат история за разказване. Аз имах 7-ца и беше рядко скапана гума. Щом и самите GoodYear го потвърдиха и пуснаха 7+, която изрично подчертаха, че е с нова смес и са добавили ... силиции със сигурност, другите добавки не ги помня. Тогава се бях зарекъл, че гума на тази марка няма да си взема. Е да, но този пасат го купих с почти нови 8-ци и нямаха нищо общо с 7-цата. Сега съм купил и 9-ка за бензиновата ежедневка, но на друга кола и в други размери ми е малко трудно да сравнявам.
ПС: UG 10 все още няма.
- viksanlg
- Автомобил: Пасат б3 Лада Калина
- Двигател: пб
- Контакти:
:) Явно в целия форум съм единствения чиито фаворит от много години е Бриджстоун!Направо се чувствам бутиков! ;)
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
gugun4u написа: Ако някой си мисли, че гумите, които масово внасят втора ръка от западна Европа са на един сезон, е все едно да си мисли, че ще вземе кола на реални километри от горубляне :)
Те сезоните са ясни като видиш ДОТ-а, така че тук няма как да лъжат,друг е въпроса че за тези 1-2 сезона на които ги сменяват ,километрите може да са като 5 сезона "българско" каране

gugun4u написа:Иначе на запад има такива които карат с галоши, и такива които карат със среден клас гуми, и такива с премиум, както навсякъде. Е, тия с галошите не са толкова много, колкото тук,а и там никой неизхвърля нова и свежа гума просто така, виж ако е успял да я износи почти до маркера за един сезон, тогава може и на толкова да стигне до тук. Ако някой си мисли, че гумите, които масово внасят втора ръка от западна Европа са на един сезон, е все едно да си мисли, че ще вземе кола на реални километри от горубляне :)
Твърдението, заради което писах, беше че едва ли не на запад хората си купуват Дебица чисто нови и ги изхвърлят през пролетта. Явно не защото са износени за 1 сезон, а защото са умни и държат на чисто нови гуми, а като са нови нямало значение евтини ли са или скъпи. Ние глупаците си купуваме скъпи марки и ги мъчим по 3 години, като няма кой да ни обясни как се прави "на Запад".
- vili_gti
- Автомобил: Golf 2 RWD 1.8T NOS
- Двигател: 1.8T
Да бе всяка година ще сменявам гуми и ще изхвърлям старите които са на една зима. Тогава наистина бих се оприличил на глупак. Ако ще и най-евтините да съм купил все пак не си намираме парите на улицата. Предполагам доста от хората са на това мнение.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
То си зависи от пробега. Ако минаваш на година по 10-12к км, респективно 5-6 зимата как ще хвърлиш гумата, тя на практика е почти нова.
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
Най-важното е да вършат работата за която са предназначени. Изтрил съм няколко комплекта зимни Дебица и само добри неща мога да кажа за тая марка. В момента ще се пробвам да изкарам 4-та зима с Бриджстоун отзад ,въпреки че са на маркера .Доволен съм .Миналата зима сложих 2 Фаерстоун , и те се представиха отлично .
Днес слес голямо чудене и мислене взех Hankook Icept rs2 и то на доста добрс цена 76 лв за 195/65/15. Бях се позачудил и за Kleber Krisalp HP3 но в магазина човека ми каза че не са лоши гуми но са със слаб борд и при тия дупки в наща държава се отказах. Още не съм ги монъирал но дано съм направил правилния избор и остана доволен. 

-
- Автомобил: WV golf 4 bmw 320d
- Двигател: APF
- Контакти:
Евтино си ги взел. Къде са на тая цена.
hooligan_sk написа:$100 написа:Факта, че за един размер даден модел е на 10-то място, а за друг размер на 5-то говори, че целият тест е една нагласена рулетка. А пък шарката в цялата работа играе роля на украса 90% и 10% за някакво реално влияние. Единствено има значение дали има надлъжни канали или са по диагонал.
Нещо по-тъпо неможа ли да измислиш...
Кое твърдение не съвпадна с твоите представи?
Totis написа:Евтино си ги взел. Къде са на тая цена.
По принцип са по 85 навсякъде на места дори повече но ги взимам с отстъпка.
saragon написа:Бях се позачудил и за Kleber Krisalp HP3 но в магазина човека ми каза че не са лоши гуми но са със слаб борд и при тия дупки в наща държава се отказах.
Тоя човек в магазина почти сигурно преразказва легенди, които е чул и си вярва. Защо са със слаб борд - ами така казват, виж меки са. Другите не са ли меки? Е и те са меки ама...
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”