Що е то радиолюбител ?!
- joser
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
juve написа:а бе гледам тук запознати прииска ми се да попитам: А бе съществува ли още някъде понятието "предаване с ключ и приемане на слух
още повече, че си в пловдив, идваш в клуба и на КВ просто няма пускане! не знам как си помислил, че може да си забравил, просто до теб няма пластина да се видиш какви спомени имаш
- juve
- Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
- Двигател: AAZ - ALH
още повече, че си в пловдив, идваш в клуба и на КВ
Интересното е , че посочвате друго място до Скобелева майка
поздрав за Juve:
теб няма пластина да се видиш какви спомени имаш Wink
хохох не знам ли ...бях изровил някакъв софтуерен трансмитер май се водеше - слушах го и гледах като натровен
Просто с гаранция няма да имам време.... просто не мога да разбера по какъв начин успявате да се занимавате с това, да си гледате автомобиллите ...явно нямате жени ( мъже) и деца иначе не мога просто да си представя..... или пък си имате сладка работица ( държавна) с нормиран работен ден и малко зор.... какво пък кой кактъо я нареди
- joser
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
не съм от пловдив, но като дойдох в този град веднага 'надуших' радиолюбителите и то от KSP. даже съм сменяла лампи на R5 (ретранслатор с антени на Бяла черква - сега над една фурна до х-жа Здравец и то защото след реституцията някои се сетиха, че притежават гори в Родопите.. даже този клуб беше с QTH в Мотоцентъра до Мебелна къща, но и там си взеха 'квартирата' и сега е на пътя за Ягодово, благодарение на добри хора и съвестни радиолюбители). радиолюбителската дейност е и удоволствие, и техническа мисъл, и полезно за обществото. а специално LZ1KSP има много награди от международни и национални състезания.
имам интернет, ама съм за кръжоците
имам интернет, ама съм за кръжоците
- lz1kka
- Автомобил: Audi S7
- Двигател:
- Контакти:
Аз обаче доста се засрамих
За съжаление преди 1-2 годинки бях започнал да уча МОРЗ-а но си останах със започването... с ръка на сърцето казвам, че не го знам
Сега обаче след последните няколко коментара взех да се навивам да седна да го уча отначале.Хммм добра идея
Също така да отбележа, че който се интересува от радиолюбителство и иска да получи по-подробна информация може да се вясне на пловдивското събиране довечера (четвъртък) или на някоя от следващите сбирки. Живот и здраве и АЗ и Jose ще сме там и ще можем да дадем повечко информацийка.
Да живее радиолюбителството
Хайде аз отивам да мечтая за някоя хубава all bands станцийка
Също така да отбележа, че който се интересува от радиолюбителство и иска да получи по-подробна информация може да се вясне на пловдивското събиране довечера (четвъртък) или на някоя от следващите сбирки. Живот и здраве и АЗ и Jose ще сме там и ще можем да дадем повечко информацийка.
Да живее радиолюбителството
Хайде аз отивам да мечтая за някоя хубава all bands станцийка
- juve
- Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
- Двигател: AAZ - ALH
взех да се навивам да седна да го уча отначале.Хммм добра идея
Не колега, не мисля , че е добра идея
- porko
- Автомобил: VW POLO
- Двигател: AAU 1994
Морзът наистина върши страхотна работа.Още повече,че по целия свят има радиолюбителски телеграфни клубове.Дори и у нас.LZCWclub.Напоследък на мода излязоха компютърните видове радиолюбителска работа.Там чрез специална обработка на сигнала може с много по-малки мощности да се постигнат чудесни резултати за далечни радиовръзки.Например PSK 31.Но задължително в радиоконтактите участват радиостанция и компютър.Има и радиолюбителска телевизия.Също интересно.За жалост радиоклубовете се разформироваха.Или по-голямата част от тях.Пловдивчани са щастливци,че имат все още.В Русе бяха пет,а сега няма ни един.Из страната вече има частни.Или по-скоро радиолюбителски бази,от които се работи на състезания.Една от тях е LZ9W.За всяка радиовръзка се изпращат потвърдителни картички.Някои от тях са истинско произведение на художественото изкуство.Красота!При мен бяха няколко кашона,ама си оставих най-красивите.Другите отидоха по предназначение.Че така.От 1976 г. съм страшно запален.Сега,обаче остава все по-малко свободно време за това прекрасно хоби.73,а за някои от вас и 88:) lz4an
- Dare_Devil
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- Dare_Devil
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Трябва ми малко повече инфо за нормативната база - за какъв клас трябва да си извадя разрешително, при положение че искам да контактувам не само с хора от България, ориентировъчна сума, която ще трябва да вложа в апаратура, има ли нкакви срокове за закупуане на апаратура след като получа инициал, как става егистрирането на апаратура и т.н. Абе най-добре ще е да се срещна с човек, който е наясно с нещата, за да ме светне.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”