Голф 2 1,6 моно 75 коня '89г. - ниски обороти!!!
Голф 2 1,6 моно 75 коня '89г. - ниски обороти!!!
Здравейте, нов съм във форума, предварително искам да се извиня ако има такава тема, но търсих усърдно, обаче без резултат. Реставрирам един голф 2 1,6 моно 75 коня '89 година. Като взех колата, забелязах, че оборотите са адски ниски, колата гасне постоянно най вече на светофарите, но дори и в движение, при ниска скорост. Трепери, тресе се , вибрира, абе страшна работа! Смених абсолютно всички консумативи - вкл. свещи, кабели, ремъци, и т.н. Елиминирах тези потенциални причини за гасненето (по ел системата). Мааалко се подобриха нещата, но незначително. На газ е по-зле, на бензин пак ги прави тези номера, но може би една идея е по-добре. Дойде ми наум да дръпна смукача, и така да дигна малко оборотите, както правих навремето с добрия стар Москвич 412, обаче греда - немеца сложил автоматичен смукач на карбуратора!!! Поразтършувах се по форумите и прочетох доста негативни отзиви за карбуратора - Пиербург, с който съм и аз. Били проблемни, не подлежали на настройка и центровка, и т.н. А така искам да си карам колата нормално, без да върви на тласъци и да гасне на всеки светофар. Какво ще ме посъветвате да направя? Мисля някой хубав слънчев уикенд да сваля карба и да го почистя, барем помогне... Не знам вече.. Варианта за смяна с Кейхин от Ауди 80 ми се вижда малко краен. Моля за мнения и съвети! Благодаря предварително! :) 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”