Пасат 1.8Т 99г-номер на двигател?
- Vladko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Пасат 1.8Т 99г-номер на двигател?
Колеги къде стои на този Пасат номера на мотора,150кс е.Аз намерих нещо но ми се вижда прекалено късо: ЕHV 17039
- Vladko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Значи отзад на евролепенката(тази с многото кодове дето в КАТ я гледат до резервната гума)пише typ-3B23J5,motor-EHV,getriebe-LN5Y
Съдейки по това мисля че това което съм видял е вярно,но утре в митницата ще разбера със сигурност
П.С. на едно място пише и APU на евро лепенката но по двигатела не видях никъде този код +номер
Съдейки по това мисля че това което съм видял е вярно,но утре в митницата ще разбера със сигурност

П.С. на едно място пише и APU на евро лепенката но по двигатела не видях никъде този код +номер
Моя пасат е 2.3i VR5, а като го копувах 2 дена ходехме по сервизите на София. Давах 30-40 лева само да ми покажат номера на двигателя, ама много смотани сервизи в София..... Най-накрая го намериха в Юнитрейд без пари / но горния Юнитрейд, а долу ти искат 100 лева за диагностика иначе да забравя/, намираше се от горната задна страна на двигателя. Много кофти място... Маха се една тръба /не разбирам от коли/и е там отдолу на едно ръбче на двигателя.... Дано да успееш щото на мене ми се спря тока да го търсим. Иначе даже едни казаха че е изтрит номера /били видели следи/, така че не се отчайвай и отиди в горния Юнитрейд, процедурата е безплатна.
- dimoboy
- Автомобил:
- Двигател:
k22 написа:Номера на мотора си е набит върху мотора.Кви табели, къде го търсите при номера на шасито:roll:
Търкаш отпред вдясно върху чугунения блок докато изкочат буквите
Не е толкова просто - при тоя мотор номера се намира на двигателя отдясно, но е много трудно да се види защото се пада под колекторните тръби. Имах същия проблем в КАТ при регистрацията. Бъркахме между колекторните тръби с една пръчка за да изчистим мърсотията от номера - абе мъка си беше. За това ако е само за твоя справка, по-добре виж табелката в багажника.
dimoboy написа:k22 написа:Номера на мотора си е набит върху мотора.Кви табели, къде го търсите при номера на шасито:roll:
Търкаш отпред вдясно върху чугунения блок докато изкочат буквите
Не е толкова просто - при тоя мотор номера се намира на двигателя отдясно, но е много трудно да се види защото се пада под колекторните тръби. Имах същия проблем в КАТ при регистрацията. Бъркахме между колекторните тръби с една пръчка за да изчистим мърсотията от номера - абе мъка си беше. За това ако е само за твоя справка, по-добре виж табелката в багажника.
И при мен е на същото място и като отидох в КАТ за регистрация тия пичове не знаеха къде да го търсят и не го намериха и сега в талона няма номер на двигателя.
А след около месец след регистрацията един приятел ми го показа къде е

- Vladko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
gr_kanev написа:На колегата съм му казал с какъв номер на двигателя е излязла колата от завода. Но той явно иска да се убеди на самия двигател какво пише.
Точно така е