4on4on написа:Здравейте,
мога ли да помоля за мнение за ето този автомобил -
http://www.cars.bg/offer/c1611170 .
Сложна ли е тази система с метана за поддръжка и дава ли някакви проблеми към бензиновата работа на двигателя? Не съм карал до сега на метан и ще ми е полезна всяка информация. Изчетох темите за фабричните метанови уредби, но ми се иска да получа инфо за конкретния двигател.
И нещо друго, как/къде проверявате реалните километри? Ако отида в представителство на VW с продавача и я закачат ще разберат ли нещо при положение че е внос?
Благодаря.
Здравейте,
Малко късно отговарям понеже притежавам автомобил различен от VW и не съм много активен тук но ще си позволя коментар макар и с месец закъснение :-)
Поддръжката на автомобила не е кой знае колко по-сложна. Ако има проблем по метановата уредба и не работи на метан, на бензин следва да си е ОК. Автомобила преминава автоматично между бензин/метан и липсва възможност за ръчно избиране на вида гориво. За евентуалното диагностициране и последващо отстраняване на проблем по метановата уредба най-вероятно ще трябва да се ходи във VW. Реални километри ако са превъртани трудно/невъзможно е да се докажат, най-малкото задължително следва да се провери по VIN номера във VW! Там ще разбереш сервизната история и при последното посещение на колко КМ е била, ще си направиш сметката евентуално на колко е сега и дали си заслужава.
Днес попаднах на една много примамлива оферта за този "хубавец":
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11491458316952067&slink=41nl54 - Б7-ца 2012г. с кожен салон, навигация, ЛЕД, ксенон и т.н, 1.4 TSI ECOFUEL/метан/, докарана на самоход, оферирана на примамливата цена от 15300 лева! Продавача е написал, че е на само 129000км. На тези "шведки" проверката е най-лесна и тя показва че, е произведена декември 2011г.; сменила е 6/шест/ собственика, като последния я е придобил Януари тази година; последно е минала преглед на 10.02.2016г. като е била на "скромните"
413000км!!; краен срок на следващ преглед 30.06.2017г. Изводите ги оставям на Вас...