Golf MK5 2.0 TDI DSG - чукане/щракане при сваляне на предавки и подаване/отнемане на газ

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
phipe
Автомобил:
Двигател:

Golf MK5 2.0 TDI DSG - чукане/щракане при сваляне на предавки и подаване/отнемане на газ

Мнениеот phipe » Чет 27 апр 2017 23:54

Здравейте колеги. Имам проблем с 2.0 ТДИ DSG 140кс 2007г. Колата е на 175 000км. Проблемът се изразява в чукане при рязко отпускане и подаване на газ и при намаляване на скоростта в режим на спиране, когато автомата намалява от трета на втора и на първа. Чува се щтракане/чукане.

Първата присъда беше - мехатроник. Смехиме го. Ефект 0.
Адаптация на кутията - не помага.
След това демпферния маховик - той се оказа в последствие за смяна така или иначе. Чукането обаче не се повлия.
Тази седмица сменихме и тампоните на скоростите и двигателя. Колата все още щтрака/чука при сваляне на предавки (от 3 на 2 най-вече) и при отнемане и подаване на газ.

Някой, накакви идеи ? Вече съм пред нервна криза!

Поздрави!
Фил

Потребителски аватар
zzzzzzz
Автомобил: Golf Mk3
Двигател: ADD

Re: Golf MK5 2.0 TDI DSG - чукане/щракане при сваляне на предавки и подаване/отнемане на газ

Мнениеот zzzzzzz » Пет 28 апр 2017 0:41

Носачите как са? ....Взето от една тема "Втулките на предните носачи се разбиват доста, както и конзолите с тампоните.Тампоните може да се избият от алуминиевата конзола и да се сменят само те.Има два вида носачи- чугунени и ламаринени.Чугунените им се износва шестограма,който влиза в тампона и след време започва да хлопа.Ламаринения носач няма такива проблеми.Взаимозаменяеми са с чугунения."

phipe
Автомобил:
Двигател:

Re: Golf MK5 2.0 TDI DSG - чукане/щракане при сваляне на предавки и подаване/отнемане на газ

Мнениеот phipe » Пет 28 апр 2017 7:55

Двама различни майстори - и двамата приятели на които вярвам, прегледаха внимателно окачването, защото и те се съмняваха там. Проблеми никакви. Даже учудващо здраво е всичко. В една друга тема, човек с подобни симптоми твърди, че са вътрешни карета. Не ми се вярва ама то много други неща не останаха...

milenski75
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот milenski75 » Пет 05 май 2017 20:34

Проверете вътрешните карета,слабо място са на DSG то.

mikil11
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mikil11 » Чет 11 май 2017 21:11

Колеха при вътрешни карета ще имаш и вибрации при ускорение особено по байр ака са малко тръгнали и след като се разбият напълно почва яко тресене като подаваш газ имаш чувството че предните колела ще изпаднат казвам го от опит преди седмица ги смених направо с пулуоски и външни карета във vw edinburgh за това удоволствие тук ми взеха 500 паунда елементарен тест който може да направиш за тях е минавай от d към n и после на r после ибратно ако го има това чукане 100 процента карета

mikil11
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mikil11 » Чет 11 май 2017 21:13

А има и една особеност при някои dsg дясно вътрешно каре не се сменя само то върви с пулуоска като тя е на две части ако е тъка при скоростите е на шлеци мъжко и женско може там също да се е разбило

atanasi4a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот atanasi4a » Сря 22 ное 2017 11:50

Колега phipe, имам същия проблем, моля те, ако имаш някакво решение или допълнителна информация да я споделиш, също като теб съм пред нервна криза :biggrin :banghead

Atanas85
Автомобил: Vw touran 5Т1
Двигател: DFEA 2016

Мнениеот Atanas85 » Сря 22 ное 2017 18:22

Колега имаш ли някакви вибрации или тресене при ускорение, ускорение в завой(ляв или десен)?

atanasi4a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот atanasi4a » Чет 23 ное 2017 13:37

Нямам тресене при ускорение и завой. Щракане/чукане при сваляне от 3-та на 2-ра и понякога и от 4та на 3та но рядко и по-слабо. Когато колата е загряла и била в движение доста време (повече от час), спира да щрака или ако има прещракване е много по-неуловимо, за разлика от когато е студена. Напоследък забелязах, че когато е включена на ръчно сменяне на предавките сваля много по-плавно от 3та на 2ра и няма чукане/щракане.

Потребителски аватар
vakata
Автомобил: Vw Touran
Двигател: BKD 2009

Мнениеот vakata » Чет 23 ное 2017 15:07

И при мен го има това единично изчаткване ако мога така да го нарека. Даже понякога когато ръката ми е на скоростния лост се усеща съвсем леко. И а бих се радвал ако някой помогне за проблема. Предстои ми смяна на масло. След това ще пиша ако има подобрение.

Потребителски аватар
netizen
VW експерт
VW експерт
Автомобил: ID7 Pro Tourer
Двигател: APP550
Контакти:

Мнениеот netizen » Чет 23 ное 2017 15:29

Някой беше писал за някакви вилки които се износвали и се чувало такова чаткане.... Ама не помня в коя тема.

Потребителски аватар
vekatap
Автомобил: Lupo
Двигател: AUA
Контакти:

Мнениеот vekatap » Чет 23 ное 2017 19:35

И мойта щракаше, оказа се дясно върешно каре. Смениха ми само карето, а не цялта полуоска, вече се продавали и отделно. Така че сменяйте си каретата и се радвайте на тия DSG- та. :drunk

Atanas85
Автомобил: Vw touran 5Т1
Двигател: DFEA 2016

Мнениеот Atanas85 » Чет 23 ное 2017 22:18

Смени ли масления тампон? При моя пасат три сервиза проверяваха всички тампони, защото имах вибрации, а само един се сети за тампон,който се намира под акумулатора, за да се огледа тампона акумулатора долу. Нали се сещате колко майстори ще си направят труда...,

Потребителски аватар
jmiim
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jmiim » Нед 29 яну 2023 16:32

phipe написа:Здравейте колеги. Имам проблем с 2.0 ТДИ DSG 140кс 2007г. Колата е на 175 000км. Проблемът се изразява в чукане при рязко отпускане и подаване на газ и при намаляване на скоростта в режим на спиране, когато автомата намалява от трета на втора и на първа. Чува се щтракане/чукане.

Първата присъда беше - мехатроник. Смехиме го. Ефект 0.
Адаптация на кутията - не помага.
След това демпферния маховик - той се оказа в последствие за смяна така или иначе. Чукането обаче не се повлия.
Тази седмица сменихме и тампоните на скоростите и двигателя. Колата все още щтрака/чука при сваляне на предавки (от 3 на 2 най-вече) и при отнемане и подаване на газ.

Някой, накакви идеи ? Вече съм пред нервна криза!

Поздрави!
Фил
здр.Колега реши ли проблема и ако кажи как и аз имам същия проблем с пасат б 6 2006 BKP само.че при рязко подаване и отпускане на газта при движение го няма или аз не го чувам :11 :bowdown

Ivo7o
Автомобил:
Двигател:

Re: Golf MK5 2.0 TDI DSG - чукане/щракане при сваляне на предавки и подаване/отнемане на гази

Мнениеот Ivo7o » Пет 18 окт 2024 19:45

Здравейте,
Някой решил ли е този проблем ? Имам същите признаци при моя пасат - цц, DSG 6. При студена, даже си мисля и студено време и подам газ или отнема се чува някакво прещракване, сякаш е някакъв луфт- напред/ назад. Трудно за описване, но се проявява при отнема на газ и натискане по рязко на педала на газта, появява се и изчезва.
Още нещо искам да вметна, нов съм тук, моля да ме извините ако нарушавам някое правило.
Здравейте,
Имам един шум при студен мотор на и на DSG- то,
когато превключа от P на D, се чува едно тупкане, чувам го от кутията сякаш. Понякога два пъти се чува, някак сякаш зацепва скорост. Някак се усеща самата смяна на D, как зацепва се чува, понякога един път едно такова ‘’ТУП’’ и следва второ. Понякога е само едно, ще заснема след час един клип, много ще съм благодарен за насока. Дали мога да я карам така, че ме притесни това. Иначе си сменя добре, като е студена се усеща повече как превключва към високите, но загрее ли е нормално, дори супер. Благодаря ви!

Върни се в “Дизелови агрегати”