Ски багажник - помагайте!
- emdless4
- Автомобил:
- Двигател:
Ски багажник - помагайте!
Колеги втасахме я... петък тръгваме за ски а се оказа че не можем да съберем всичките ски по колите... Нали продават багажници за покривите, по метро съм виждал, сигурно има и другаде - те как се монтират, дали е лесно? Ако не се пробива нищо това е идеалния вариант, ама съм чувал че се слагат някакви лайсни и прочее, и едва ли не ти разпробиват покрива. Имало и някакви магнитни? Те надеждни ли са, и не ти ли прецакват боята на покрива? Кажете някакъв вариант за багажник за ски, на който да стане бързо и лесно монтажа?
- ABSOLUT
- Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
- Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
- Контакти:
Най лесно е с магнитен, но трябва да се кара бавно. И за да не драскаш покрива като го слагаш и махаш само нагоре дърпаш, без да влачиш. Ако примерно го лепиш и застава на криво го отлепяш и пак го слагаш. И разбира се колата ти трябва да е без шибедах. Иначе на моя пасатор му купих двете рейки отделно и отделно самия бягяжник който се слага върху тях. Много е здраво и съм карал със 130-140 без да са падали ските до сега.
- batetony67
- Автомобил: VW Beetle
- Двигател: CU 1980
- Контакти:
- emdless4
- Автомобил:
- Двигател:
ABSOLUT написа:Най лесно е с магнитен, но трябва да се кара бавно. И за да не драскаш покрива като го слагаш и махаш само нагоре дърпаш, без да влачиш. Ако примерно го лепиш и застава на криво го отлепяш и пак го слагаш. И разбира се колата ти трябва да е без шибедах. Иначе на моя пасатор му купих двете рейки отделно и отделно самия бягяжник който се слага върху тях. Много е здраво и съм карал със 130-140 без да са падали ските до сега.
С шибидах съм

Мисля, ама ще се кара внимателно, това "дахбоксен" са всъщност все кутии за багаж нали? Нямат ли тестове за ски-багажници?
- emdless4
- Автомобил:
- Двигател:
buFka написа:Все си мислех, че тея кутии и ски багажниците са едно и също...явно съм се объркал. Но само това са тестовете които имат.
представлява нещо такова - две еднакви части, които си липят на покрива по посока на движението, и скиде се захващат в двата си края на тях, намерих такъв да се продава и у нас:
http://www.emagazin.bg/index.php?m=327&pid=P2312&prodid=5031&lang=1&prod_name=%CC%C0%C3%CD%C8%D2%C5%CD%20%C1%C0%C3%C0%C6%CD%C8%CA%20%C7%C0%20%C4%C2%C0%20%D7%C8%D4%D2%C0%20%D1%CA%C8&zoom=1
само че разбрах че това са най-ненадеждните, трябва да се кара бавно, а и аз като съм с шибидах не знам дали ще може да се захване добре за покрива?
Багажник
Аз си взех от http://www.impas56.com/ малко са скъпички (200 лева две напречни и 2 приставки за 3 чифта ски при условие че оригиналният е 300 лв. само дето доставка някъде през лятото-2 седмици, месец) но до 150 км/ч с два чифта ски засега не съм ги загубил. Иначе като си забравя касетофона забелязвам че над 80-90 км/ч почва да посвирва малко.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Скоро търсих такива, защото се налага да превозвам колелото на голямото ми 'маймунче' чак до Троян и обратно. Има такива специално за Пассат, има и отделни за Голф/ Ибиза, има и за други марки. Предполгам, че когато не е някой "Универсален", а за конкретния модел, по-добре ще се държат и ще е по-сигурно.
Гледах ги в "Практикер" тук, в Пловдив. Не се дупчи нищо според картинките, ама бяха около 200 кинта и не проявих нездравословен за момента интерес как точно се закрепват. Дано съм дал някаква ориентация.
Гледах ги в "Практикер" тук, в Пловдив. Не се дупчи нищо според картинките, ама бяха около 200 кинта и не проявих нездравословен за момента интерес как точно се закрепват. Дано съм дал някаква ориентация.
- zaro
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
vasstop написа:.........
А те тоя човечец ти е решението. Аз преди време направих цялостно проучване за багажници, аз исках кутия самоче, и установих че това е мястото. В последствие реших че трябва по голяма кола, а не куфари и кутии на покрива ( исках го за едно пежо 206

- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
k22 ,
zaro написа:А те тоя човечец ти е решението. Аз преди време направих цялостно проучване за багажници, аз исках кутия самоче, и установих че това е мястото. В последствие реших че трябва по голяма кола, а не куфари и кутии на покрива ( исках го за едно пежо 206), а на джипарата си имам багажник за ски, жалко че не карам
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”