Както спомена колегата--При вдигнато стъкло се полива напред назад по протежение на стъклото!Макар и малко пропуска вода!И ако тече освен от отворите (долу на ръба на вратата) около тон колоната--начина е този който съм описал!А тези дни както вали....спирам ту на ляво ,ту на дясно!Вярвайте ми преди 15-16 дни вътре беше езеро!
Успех и дано изринем поредното ДОЙЧЕ ЛАЙНО!
Golf 4 - Вода в купето под стелката в краката на шофьора - РЕШЕНО
- tndrrr
- Автомобил: VW Golf IV 2000
- Двигател: 1.9 TDI AGR
Re: Golf 4 2001 г. - Теч на вода в купето при педалите
Винаги, дори и след автомивка, долу на прага и на двете врати има вода.
-
- Автомобил: GOLF 4 1.6
- Двигател: AKL
виж си дренажите отдолу на вратата дали не са запушени,има едно гумено уплътнение под него са 3 или 4 дренажа.При мен бяха запушени на шофъорската врата и след всеки дъжд или автомивка в краката все беше мокро.
-
- Автомобил: VW golf 4
- Двигател: AZD 105 2000г
Там където е ограденото на снимката е нормално да има вода няма как да няма.За да отстраниш проблема проблема трябва първо да разглобиш вратата както ти писах ( без да махаш мералната кора ) само пласмасовата, и да махнеш пласмасовите прагове тези които са вътре в колата свалят се първо пласмасовите панели които са зад колана .След като свалиш панелите в долния край има 2 винта които държат прага които трябва да отвиеш.Издърпваш и пласмасата която е под механизма за отваряне на предния капак и тогава махаш пласмасовия праг. Той се държи също и под задната седалка като я повдигнеш ще видиш 1 пласмасова джаджа която трябва да отвиеш и да извадиш края на прага от шпилката която стърчи.След като го свалиш бършеш прага отвътре да е сух!И някой отвън да полива колата а ти вътре гледай откъде ще протече.Повдигай колата от страната от която я поливаш!Поливай я обилно и продължително няма да стане Туарег
но най вероятно ще протече. Ако протече от ламаринената кора пробвай начина на dimmitar с найлона.Ако протече между уплатнението и вратата пререгулирай вратата от П-образната джаджа в която се закопчава вратата ( мисля че беше М 10 инструмент за там ) има 2 болта ( това лъскавото на последната ти снимка което е на колонката).Ако пропуска между уплатнението на вратата и купето издърпай уплатнението доколкото е възможно избърши ръба на купето ( там където влиза уплатнението) и канала на уплатнението намажи ги със силикон и ги слепи както са си били .Ето ти 1 клип https://www.youtube.com/watch?v=-LRoB8SXPlM последното което ти описах е от 9.25 .Изгледай го внимателно!!!Обърни внимание и на теча от клипа който описва от 6.45 ! Гледай и дали не влиза вода от гумените маншони през които минават кабелите за врата . Преди да силиконираш където и да е бърши чисти парцали навлажнени с СПИРТ за горене за по добра спойка. Ако сваляш седалките задължително откачи клемите на акомулатора. !!!Работи внимателно за да не дрънкат пласмасите след събиране!!! Успех !

- dj-peycho.markov
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Golf 4 - Вода в купето под стелката в краката на шофьора - РЕШЕНО
здравей те колеги!
имам теч в колата отпред на шофьорското място,колата е голф 4 2001г. дизел 2+1 врата , доста търсех и разглобявах колата от вътре и теча идва някъде зад една черна планка мисля че сервото над педалите която по ръбовете се вижда че има някакво гумено уплътнение и от там тече, и моля за помощ ако някой има иде къде от вънка би идвала тази вода до там? само да уточня че каналите от пред при чистачките са почистени както също съм залепил добре дупката на жилото за предният капак също така добре изолирах и кутията с кабелите и буксите която е в десния ъгъл под чистачките! и пак си влиза вода от зад тази черна планка мисля че беше с 3 болта. моля за помощ?
имам теч в колата отпред на шофьорското място,колата е голф 4 2001г. дизел 2+1 врата , доста търсех и разглобявах колата от вътре и теча идва някъде зад една черна планка мисля че сервото над педалите която по ръбовете се вижда че има някакво гумено уплътнение и от там тече, и моля за помощ ако някой има иде къде от вънка би идвала тази вода до там? само да уточня че каналите от пред при чистачките са почистени както също съм залепил добре дупката на жилото за предният капак също така добре изолирах и кутията с кабелите и буксите която е в десния ъгъл под чистачките! и пак си влиза вода от зад тази черна планка мисля че беше с 3 болта. моля за помощ?
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”