Добър вечер. Нов съм във форума, затова ще се представя накратко: През 2005 закупих нов Фолксваген Пасат B5.5 с двигател 1.9TDI 131к.с и Tiptronic, който все още е в семейството :). Сега по проблема. Колата излезе от сервиз след смяна на ЕГР клапан с нов и почистване на турбото. Преди да я вкарам в сервиз си имаше перфектно парно и климатроникът като цяло си работеше нормално. Вчера я взех от сервиза и след 30 мин шофиране в градски условия (от гр.София съм) нещо ми липсваше и на светофара забелязах, че в колата е студ. При зададена температура на климатроника 29 градуса, от духалките духа ледено, без никаква нотка на топъл, дори и хладък въздух. Клапата за топлия въздух ми мина през ума, но спрях музиката и при по-бърза смяна на темп. от минимална към максимална я чувам как отваря и затваря. Проблеми с термостата си имам от около година и се изразяват в това, че при спускане на минусови температури, температурата на охладителната течност от 70-80 падаше на 50, а при движения с висока скорост по магистрала дори и лятото колата не загрява повече от 60-70 градуса, а дори и да вдигне 90 при повече натоварване, скоро пак темп. пада. На високи температури лятото (30-35C) с включен климатик, понякога започваше да вдига над 90 градуса. Въпросът ми към вас е: Възможно ли е тоталната липса на парно да бъде причинена от термостата??? (Пак да кажа, че духа ледено, а по-конкретно външна температура, която тези дни падаше и до -6) Радиаторчето на парното го изключвам като вариант, защото четох много по форуми, също така говорих с много приятели, които са патили от запушено радиаторче на парното и казват, че пак някаква топлинка духа, а и също така се влияе от оборотите (като се даде газ, започва да духа по-топло), а при мен това го няма-САМО ЛЕД ДУХА...
Ще съм крайно благодарен ако получа отговори на въпроса ми, а също така и съвети. Благодаря предварително, лека вечер. :)