Километраж Голф 2 дизел

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
vladtod®
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот vladtod® » Пон 19 фев 2007 16:41

ruskia написа:Купих си джаджата която прави от 12 - 220 волта, въпросът ми е:
Нали луминисцентните лампи имат "стартер", трябва ли да се слага или това устройство изпълнява и неговата функция?

за какво ти е тази лампа продават се ултравиолетови диоди които са напълно достатъчни

Потребителски аватар
apchih
Автомобил: Ford Mondeo MK4 TDCi
Двигател:

Мнениеот apchih » Пон 19 фев 2007 21:33

Нали луминисцентните лампи имат "стартер", трябва ли да се слага или това устройство изпълнява и неговата функция?

не ти трябва стартер. директно си връзваш лампата и готово.

Потребителски аватар
apchih
Двигател:

Мнениеот apchih » Пон 19 фев 2007 21:35

vladtod написа:

за какво ти е тази лампа продават се ултравиолетови диоди които са напълно достатъчни

те че се продават да, ама къде и не са ли малко скъпички. последно май бяха по около 7.50, а и не варвам да осветяват толкова добре колкото лампата, но все пак нищо не пречи да се пробва :)

Потребителски аватар
ruskia
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ruskia » Вто 20 фев 2007 17:19

Намерих лампа в Бриколажа за 3 кинта, ама няма ония фасунгите за луминисцентните лампи, няква идея къде да ги търся?

Потребителски аватар
ruskia
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ruskia » Вто 20 фев 2007 19:25

Намерих всичко, в Практикер 1,55 е пуричката, 2 кинта са фасунгите. Пак искам жокер, как се връзва лампата към устройството, т.е. лампата има 4 крачета пък у-вото има само 2 изхода? До колкото знам, луминисцентните лампи се връзват:
Две срещуположни крачета се връзват помежду си и по средата на връзката е стартера, а другите 2 се връзват към 220 волта.
Обаче казваш, че стартер не трябва, тогава на късо ли се връзват 2 от крачетата?
Другото което е:
Ти си си купил спрейчето, дай да си пръсна стрелките, да не си взимам цяло, пък ще ти го върна, ако не пък ми го продай?

Потребителски аватар
apchih
Двигател:

Мнениеот apchih » Вто 20 фев 2007 21:03

ruskia написа:Намерих всичко, в Практикер 1,55 е пуричката, 2 кинта са фасунгите. Пак искам жокер, как се връзва лампата към устройството, т.е. лампата има 4 крачета пък у-вото има само 2 изхода? До колкото знам, луминисцентните лампи се връзват:
Две срещуположни крачета се връзват помежду си и по средата на връзката е стартера, а другите 2 се връзват към 220 волта.
Обаче казваш, че стартер не трябва, тогава на късо ли се връзват 2 от крачетата?
Другото което е:
Ти си си купил спрейчето, дай да си пръсна стрелките, да не си взимам цяло, пък ще ти го върна, ако не пък ми го продай?

От едната страна връзвашш + и на 2те крачета, от другата страна - пак на 2те крачета, няма значение от коя страна ще ти е + или -. Ти с какво ще ти мацаш цифрите и деленията, ако си купил зелен спрей може да си ги менкаме и аз да си повторя мойте цифрички :)

airclima
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот airclima » Вто 20 фев 2007 21:23

Фасунки не ти трябват запояваш кабелчетата на инвертора на двата срещуположни края на лампата.

Потребителски аватар
vladtod®
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот vladtod® » Вто 20 фев 2007 21:39

apchih написа:те че се продават да, ама къде и не са ли малко скъпички. последно май бяха по около 7.50, а и не варвам да осветяват толкова добре
:)

Ами пич аз имам тва http://market-uv.net/product_info.php?products_id=41 и мноо съм доволен.А и не ти трябва да ти вари очите а само да свети неона. Аз като ползвам тва на тъмно и ме заболяват очите а си представям лампа и да свети яко силно. :wink:

Потребителски аватар
apchih
Двигател:

Мнениеот apchih » Вто 20 фев 2007 21:53

vladtod написа:
apchih написа:те че се продават да, ама къде и не са ли малко скъпички. последно май бяха по около 7.50, а и не варвам да осветяват толкова добре
:)

Ами пич аз имам тва http://market-uv.net/product_info.php?products_id=41 и мноо съм доволен.А и не ти трябва да ти вари очите а само да свети неона. Аз като ползвам тва на тъмно и ме заболяват очите а си представям лампа и да свети яко силно. :wink:

тази лампа изобщо не ми свети в очите, няма пряк контакт, единствено си осветява таблото при това много малко. След около 1 час каране не усетих да ме болят очите или нещо др. Ако се прави с диодите 6те трябват поне 3 за да осжетят по голяма част, а това ще е малко скъпичко :)

Потребителски аватар
ruskia
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ruskia » Сря 21 фев 2007 8:43

apchih написа:
ruskia написа:Намерих всичко, в Практикер 1,55 е пуричката, 2 кинта са фасунгите. Пак искам жокер, как се връзва лампата към устройството, т.е. лампата има 4 крачета пък у-вото има само 2 изхода? До колкото знам, луминисцентните лампи се връзват:
Другото което е:

От едната страна връзвашш + и на 2те крачета, от другата страна - пак на 2те крачета, няма значение от коя страна ще ти е + или -. Ти с какво ще ти мацаш цифрите и деленията, ако си купил зелен спрей може да си ги менкаме и аз да си повторя мойте цифрички :)

Ми ще си разпечатам същите циферблати върху самозалепващо фолио, т.е. няма да ги мацам...
Кажи сега за спрея.
Също:
При променлив ток 220 волта няма + и -, предполагам искаш да кажеш, че се връзва едната страна на лампата за единия полюс, а другата за другия?

Потребителски аватар
apchih
Двигател:

Мнениеот apchih » Сря 21 фев 2007 23:13

ruskia написа:
apchih написа:
Другото което е:

Ми ще си разпечатам същите циферблати върху самозалепващо фолио, т.е. няма да ги мацам...
Кажи сега за спрея.
Също:
При променлив ток 220 волта няма + и -, предполагам искаш да кажеш, че се връзва едната страна на лампата за единия полюс, а другата за другия?

Точно така, няма значение къде ще ти е + и къде -, но гледай да вържеш жичките и за 2те крачета както на + така и на -
А за спрея, ще ти пиша ЛС в петък и ще се разберем кога и къде да ти го дам :)

Потребителски аватар
ruskia
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ruskia » Чет 22 фев 2007 9:20

Страшен! Ако искаш аз пък ще ти разпечатам циферблати да си лепнеш и да не се занимаваш с боядисване повече :lol:

Insect-
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Insect- » Нед 25 фев 2007 18:56

как ги сваляте тия табла бе?
Вчера цял ден се човърках и немога да сваля пластмасите отстрани :(
Някой да знае някаде статия със снимки или нещо такова ?

Потребителски аватар
ruskia
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ruskia » Нед 25 фев 2007 22:50

Намери снимка на таблото, ще ти маркирам, къде са болтчетата, 5-6 бяха по спомени...

Insect-
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Insect- » Пон 26 фев 2007 17:32

Изображение
Toва не е на моето табло, но мисля че са еднакви...

Върни се в “Направи си сам!”