Датчик за ABS на Golf 3
- anger
- Автомобил: GTE GMK7 und Tiguan MK2 TDI
- Двигател:
Датчик за ABS на Golf 3
Вчера направих замерване на датчиците (от доста време лампата за ABS ми свети). Оказа се, че преден ляв не дава никакво съпротивление - кабелите са 6! Редно ли е да се слага втора употреба или да си търся нов. Разбрах, че новите са около 250 лв. Шунтирах го тоя смотан датчик с резистор 1к и лампата изгасна. Иначе колата си спира перфектно и без ABS - а, ама ме притеснява това нейно светене. Интересното е, че понякога като дам на контакт теста минава, лампата изгасва и след около 2 - 3 км отново светва, което ме води на мисълта, че датчика не прави хубав контакт към изводите му за буксата. Да, ама той е капсулован, вчера 2 часа се мъчих да го сваля, но се е затлачил с боклуци и ще трябва да го обработя с ГОЛЕМИЯ ЧУК:). Дайте някякъв акъл как да се оправя, дали да търся нов, дали да се пробвам да ремонтирам този или да потърся по моргите:).
- KILLER GTI
- Автомобил:
- Двигател:
Аз сменях лятото. Нов беше ако не ме лъже паметта между 80 и 90 лв., във всеки случай под 100 лв. И на мен първо минаваше теста , а после след няколко секунди лампата светваше. Даже веднъж преди да го сменя след окло 1h каране до Паничище , на връщане сработи и abs работеше. Оказа се, че работи но дава някаква грешка и атова не минава теста при запалване на двигателя. Затова го и смених. Беше ме страх електрониката да е заменям с втора употрба, а и цената му се оказа не толкова висока.
- anger
- Двигател:
Благодаря Ви много!!! Абе аз тука от форума разбрах, че цената е такава - не съм ходил да търся по магазините и моргите. Определено ще се спра на нов, разликата в цената все пак не е толкова голяма, пък точно по спирачките хич не е приятно да имаш проблеми:) Аз тоя датчик като го сваля смятам да го разпарчетосам, поне да видя какво представлява. Мислех си тоя резистор 1к да го оставя да лъже системата поне за момента, ама ме е страх да не вземе да сработва ABS - а само на дясното колело и да се претрепя някъде. И без това пътя Пловдив - Варна го нямям за нищо и нонстоп хфъркам по него:) Ще го сменя възможно най - скоро да не вземат да ме пишат по вестниците:
:

- anger
- Двигател:
Абе 160...малко взех да се замислям за тая цена - половин заплата не ми се дава само за това... Нещо друго мога да барна по колата с тия пари:) Tyan, аз смятам да ходя на покупки с мултицета - от тия по моргите по - големи дребнавци и тарикати няма!!! Пък и тук в Пловдив си е направено културно - почти всеки собственик на морга си има магазин, в който можеш да си дадеш заявка за определена част, да си потърсиш чаркове от това, което имат и т.н. Пък и на място мога да го пробвам как работи, така че смятам да се презаредя с инструменти за посещението си при тарикатчетата:) Все пак, бладоваря ви искрено за съветите:) Смятам да се ориентирам към 2 - ра ръка:)
- anger
- Двигател:
87 лева нов - Siemens, френско производство. Оказа се, че има разлика в цената на ляв и десен - няколко лева. Не знам каква е причината за това, също както преди - имах вектра, за нея разликата в цената на нови ляв и десен стоп беше кам 30 - 40 лева. И пак левия беше по - евтин. Но...реално погледнато за една нищо и никаква бобинка 87 лева си е солено, ама пусто нали всичко трябва да е наред по колата. Аиде!!!
Re: Датчик за ABS на Golf 3
Колеги моля ако някой знае от къде мога да си набавя датчик за Голф 3 1,9 ТДИ синхро да ми пише. Благодаря предварително.
- salamaleikum
- Автомобил:
- Двигател:
нов от евро07 40 лв. преди 4 месеца го купих за голф 3 афт 

- SIMETO1
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AJM 1999
колега в евро 07 датчика е точно 27лв.взимаш слагаш и си ти,наскоро сменях преден десен и го взех от там.!!!
-
- Автомобил: Volkswagen golf 3
- Двигател: 1994
Колеги гледам,че има нови по 30 лв.Дали са читави ?
http://www.rank03.com/brakepartsVW.html
http://www.rank03.com/brakepartsVW.html
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Не е определяща цената,а марката.
Сименс - аз на таиз марка никога нищо повече няма да сложа.Купихме ел. перка за Голф 4,охлаждаща за 270лв с 1 година гаранция.На втората седмица пластмасовото търкало се изметна и ест. перката започна да бие като луда. Не признаха и гаранцията,защото видиш ли,тя била само за ел. мотора,а не и за пластмасата
Аз на Пасата (датчиците са почти същите) сложих преди 2 години Topran за 27лв от Евро-то. Смятах,че няма да изкарат...ама над 30 000 вече и 2 години - никакъв проблем.Като за 30лв и всяка година да го сменям,пак е по-добре от няккаъв за 80 или 160,който и той може да изкара толкова.

Сименс - аз на таиз марка никога нищо повече няма да сложа.Купихме ел. перка за Голф 4,охлаждаща за 270лв с 1 година гаранция.На втората седмица пластмасовото търкало се изметна и ест. перката започна да бие като луда. Не признаха и гаранцията,защото видиш ли,тя била само за ел. мотора,а не и за пластмасата

Аз на Пасата (датчиците са почти същите) сложих преди 2 години Topran за 27лв от Евро-то. Смятах,че няма да изкарат...ама над 30 000 вече и 2 години - никакъв проблем.Като за 30лв и всяка година да го сменям,пак е по-добре от няккаъв за 80 или 160,който и той може да изкара толкова.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”