Скорости от ТДИ на СДИ
- Христо.Крайчев
- Автомобил:
- Двигател:
Скорости от ТДИ на СДИ
Здравейте, може ли да се направи тази интервенция и какво трябва да се смени защото ми писна да карам на 3000 об. със 100км..не съм състезател, но извънградско колата се тормози на тези обороти, а моето каране е 95% магистрала
- IvanMan
- джедай
- Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
- Двигател: CRLB
Re: Скорости от ТДИ на СДИ
dobrin написа:Модела на колата (Passat), вид на купето (3BG или B5.5), година на производство (пр.2002г.), букви (код) на мотор/двигател (пр. ASZ) - , проблем за който се пуска темата.
пример: Passat 3BG 2002г. ASZ - висок разход
Всяка една тема със заглавие, различно от описания начин, ще бъде моментално заключена!
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Всичко е възможно , но дали ще може да включи на пета
И щом почти винаги се кара магистрално , значи това СДИ е грешна покупка...

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
samo_pechka написа:И щом почти винаги се кара магистрално , значи това СДИ е грешна покупка...
Продай го и вземи с верния мотор. Не се занимавай с глупости, от които не само няма да спечелиш, ами ще си го сложиш сам, дето се казва

Не е проблема в пета-или шеста. Все пак колегата да уточни кой модел е СДИ-то.
Проблема е прекалено големите скокове между предавките и нуждата от развъртане на мотора (а той не обича да го прави). За да има смисъл от дългите скорости, трябва да се позасили дизелчето.
ПП- това е най-неподходящия мотор за магистрално каране, и както каза колегата, това е една неуспешна покупка
Проблема е прекалено големите скокове между предавките и нуждата от развъртане на мотора (а той не обича да го прави). За да има смисъл от дългите скорости, трябва да се позасили дизелчето.
ПП- това е най-неподходящия мотор за магистрално каране, и както каза колегата, това е една неуспешна покупка
- Водния дух1
- Автомобил: Golf 3 variant
- Двигател: 1Z
Може и само 5та да смениш,ама си трябва четене -от каква да да се вземе,т.е. пред.числа .
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Това на каква кола е,голф 4?
Ако е така,то от ТДИ знам,че не стават скорости на СДИ.Имаме една служебна 4-ка в сервиза със СДИ,която беше със счупени скорости.Стоя половин година без скоростна кутия,понеже намираха само от ТДИ а те имали някаква разлика.Накрая събраха от две кутии една здрава и то с 300 зора.
Ако е така,то от ТДИ знам,че не стават скорости на СДИ.Имаме една служебна 4-ка в сервиза със СДИ,която беше със счупени скорости.Стоя половин година без скоростна кутия,понеже намираха само от ТДИ а те имали някаква разлика.Накрая събраха от две кутии една здрава и то с 300 зора.
- nikolay_ss
- Автомобил: Touareg 7P6
- Двигател:
Аз съм виждал тди пд на голф 4 с кутия от сди, би трябвало и обратното да е възможно.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Въй, тя ще върти гуми и на 4-та с тая кутия :)
- pe6kata
- VW експерт
- Автомобил: passat corrado
- Двигател: AAA и АBV turbo
Bai Sando написа:Това на каква кола е,голф 4?
Блокът е еднакъв. Ако знаеш колко много варианти има на база 02J и подобните кутия...
Директно от тди не е оферта.
- Водния дух1
То,автора изчезна...
- Христо.Крайчев
- Автомобил:
- Двигател:
Колата е голф 4 извинявам се за забавянето.. с няколко майтора се консултирах и те са на мнение направо да се взима нова кола. Благодаря все пак за отделеното време. Весели празници!
- Водния дух1
Имай на в предвид,че турбината си е хубава,но ще имаш още един възел,който в някои случаи създава проблеми.
-
- Автомобил: Golf 4 1.9 TDI
- Двигател:
Аз съм с ТДИ 150 в момента съм с горивен филтър на 32 000км и я усещам че не откъсва като подам газчица да ускоря има едно вибриране само и стои на едно място, а мощността да е паднала 20 коня макс. Представям си ако сложиш кутия от ТДИ на този дизел 60 коня какво ще стане...
Върни се в “Дизелови агрегати”