информация за новите пасати, 1,9 ТDI 1998-2002 г.

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
billi_g
Автомобил:
Двигател:

информация за новите пасати, 1,9 ТDI 1998-2002 г.

Мнениеот billi_g » Чет 22 фев 2007 15:49

та искам да си взема някакъв такъв пасат, дизел, не комби, но днес ме разочароваха, казаха че били големи боклуци, таблата се раздрънквали бързо, а двигателя се сдухвал много бързо, кажете ми нещо, .....кой има такъв

kristian112
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristian112 » Чет 22 фев 2007 15:58

аз имам. Предай от мен на източника на тази "полезна" информация , че ако неможе да си позволи да кара такъв автомобил не е нужно да злобее или да се опитва да окачестви пасата като боклук :) :) :)

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Чет 22 фев 2007 16:00

Повтарям думите на kristian112.
Доста хора тук сме с такива - кажи какво конкретно те интересува ?
Има и не малко теми, също има и най-горе един надпис "Търсене" ...

billi_g
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот billi_g » Чет 22 фев 2007 16:06

gr_kanev написа:Повтарям думите на kristian112.
Доста хора тук сме с такива - кажи какво конкретно те интересува ?
Има и не малко теми, също има и най-горе един надпис "Търсене" ...

да бе ясно, ясно че всички тука карат WV, аз от доста време се бях навил да ви взимам пасат, и сега се решия, и онзи бастун днес ми вика, махни ги тия пасати, вземи си Ауди или Мерцедес, двигателите се сдухват бързо, много тромави били, и за половин час ми наду главата...., това ме интересува, наистина ли двигателите не са добри на новите Пасати, това за раздрънкването на таблото вярно ли е, какви са вашите впечатления, защото въпреки това където чух, нещо отвътре ме човърка и пак си искам Пасат

billi_g
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот billi_g » Чет 22 фев 2007 16:07

Също ми казаха че имало значение отзад натписа TDI "I" дали е червено, какво означава това

Потребителски аватар
Iavor
Автомобил: Škoda Octavia VRS
Двигател: CEGA 2008

Мнениеот Iavor » Чет 22 фев 2007 16:12

Dobrinb има такъв.Бих му го откраднал :wink: !
Питай него също.

billi_g
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот billi_g » Чет 22 фев 2007 16:20

сега се разрових в търсачката и пишеше "Верният избор е AFN", къде да го гледам това, къде го пише, какво означава

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора

Мнениеот gr_kanev » Чет 22 фев 2007 16:27

billi_g,
първо, тук са се събрали хора, които карат (или изобщо са почитатели) на марката VolksWagen; би ли разяснил какво е WV, че аз още такова нещо не съм виждал и чувал. Пасат е един от многото модели на VW, и той досега има 7 разновидности.
Второ, не знам този твой "бастун" (ти го нарече така, ама май имаш право) за какви Ауди те е навивал, но имай предвид че Пасат след Б5 (моя - виж аватара, т.е. това, от което ти се интересуваш) е на една платформа с Ауди А4 (с две думи е почти едно към едно) - най-вече като двигатели. По Ауди не съм специалист, не съм карал, но съм чувал (и съм чел някъде, ама не ме питай къде), че са по-тежки от Пасат -> следователно по-тромави (логично, след като двигателите са същите).
Сега, вярно е, че Ауди А4 е една идея по-луксозно от Пасат, ама пък е и по-скъпо. Мерцедес не съм карал, и почти не съм се возил, ама знам, че е мит, че не се развалят, не скърцат, и не тропат.
Зависи и какво значи че не са добри двигателите. Ако колата е карана преди теб почти зверски 300-400 хиляди км, и ти сега искаш да наливаш нещо дето може и да мирише на нафта, и всичко да е на 6 - бъркаш се жестоко, няма такива коли.
За таблото не знам - моя направи 7 години, и наистина таблото лекичко май се опитва да поскърцва, но не е нещо свръхфрапиращо. Най-добре вземи се повози малко в такава кола, ако ти дадат и да покараш - още по-добре, и тогава си прецени. И ако приемеш, 1 съвет - не гледай само една марка - погледни и Ауди, и Мерцедес, и каквото още искаш, и ги сравни. Ама също се поинтересувай и за цените на частите, евентуалните ремонти, и кое колко често се налага да се върши. Последните информации е добре да ги вземаш от първа ръка - хора, които реално са се сблъсквали с тези неща (за последното много могат да ти помогнат форумите, най-добре на съответните марки, ако разбираш чужди езици не е лошо да видиш и в другите държави как е), а не от някой търговец. Също така има хора фанатици, които си хвалят колата така, сякаш я продават - тези мнения е добре да филтрираш.
Още веднъж, успех, и късмет при избора !

Последна промяна от gr_kanev на Чет 22 фев 2007 16:28, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Чет 22 фев 2007 16:28

Сега ще ти кажа какво да направиш. Ела в Неделя на Месечната сбирка, която се провежда пред НИМ от 14.00 часа /има отделна тема за това/, и ще те кача да се повозиш на един от тия скапаните Пасати /този в гаража/. Изводите оставям на теб.

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора

Мнениеот gr_kanev » Чет 22 фев 2007 16:36

Ако е живот и здраве, и се наредят нещата, и моят Пасат може да е там.
Относно надписите (червено - нечервено) TDI наистина има писано много, и с риск да ми се скарат, ще повторя - изцяло сребрист надпис - 90 к.с., букви на двигателя - AHU, AHH, ...
червено само I - почти същия двигател, ама леко пипнат (от завода) тук-таме - 110 к.с., букви на двигателя засега се сещам AFN (не може да няма и други)
червени DI - двигател помпа-дюза, вариантите за мощности са 115 и 130 к.с. (може да има 1 к.с. разлика).
Това за автомобили до 2001 година.
След 2001 всичките двигатели са помпа-дюза, като възможните мощности са 101, 115 и 130 к.с. Мисля че 2003 се появява и двигател 136 к.с.
Навсякъде става дума (то и от заглавието ти се вижда де) за 1,9 TDI.

kristian112
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristian112 » Чет 22 фев 2007 16:38

въпрос на лична преценка е според мен ! Аз не бих предпочел А4 пред пасат ! карал съм такъв автомобил служебен чисто нов и интериора не ми харесва повече от на пасатко !
за мерцедесите - последния истински здрав Бенц е 124-ката.Те са вече стари за съжеление.
В габрово има един завод за пластмасови изделия който беше приватизиран от чужденци, новия директор взел един пластмасов лиген , обърнал го с дъното нагоре и стъпил върху него.Лигена не се счупил и той попитал - "как смятате че ще ги продаваме тези лигени според вас"??? :)

billi_g
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот billi_g » Чет 22 фев 2007 16:39

gr_kanev написа:billi_g,
първо, тук са се събрали хора, които карат (или изобщо са почитатели) на марката VolksWagen; би ли разяснил какво е WV, че аз още такова нещо не съм виждал и чувал. Пасат е един от многото модели на VW, и той досега има 7 разновидности.
Второ, не знам този твой "бастун" (ти го нарече така, ама май имаш право) за какви Ауди те е навивал, но имай предвид че Пасат след Б5 (моя - виж аватара, т.е. това, от което ти се интересуваш) е на една платформа с Ауди А4 (с две думи е почти едно към едно) - най-вече като двигатели. По Ауди не съм специалист, не съм карал, но съм чувал (и съм чел някъде, ама не ме питай къде), че са по-тежки от Пасат -> следователно по-тромави (логично, след като двигателите са същите).
Сега, вярно е, че Ауди А4 е една идея по-луксозно от Пасат, ама пък е и по-скъпо. Мерцедес не съм карал, и почти не съм се возил, ама знам, че е мит, че не се развалят, не скърцат, и не тропат.
Зависи и какво значи че не са добри двигателите. Ако колата е карана преди теб почти зверски 300-400 хиляди км, и ти сега искаш да наливаш нещо дето може и да мирише на нафта, и всичко да е на 6 - бъркаш се жестоко, няма такива коли.
За таблото не знам - моя направи 7 години, и наистина таблото лекичко май се опитва да поскърцва, но не е нещо свръхфрапиращо. Най-добре вземи се повози малко в такава кола, ако ти дадат и да покараш - още по-добре, и тогава си прецени. И ако приемеш, 1 съвет - не гледай само една марка - погледни и Ауди, и Мерцедес, и каквото още искаш, и ги сравни. Ама също се поинтересувай и за цените на частите, евентуалните ремонти, и кое колко често се налага да се върши. Последните информации е добре да ги вземаш от първа ръка - хора, които реално са се сблъсквали с тези неща (за последното много могат да ти помогнат форумите, най-добре на съответните марки, ако разбираш чужди езици не е лошо да видиш и в другите държави как е), а не от някой търговец. Също така има хора фанатици, които си хвалят колата така, сякаш я продават - тези мнения е добре да филтрираш.
Още веднъж, успех, и късмет при избора !
ю

добре де кротко де, какво се нахвърляш, разменил съм местата на буквите на марката, и какво, всеки разбира че става дума за volkswagen, пък и това го казах, и е ясно че тука само се събират почитатели на vw и ясно че ще си хвалят колите, просто исках да попитам някой, защото и мене ми харесва vw .....

billi_g
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот billi_g » Чет 22 фев 2007 16:43

gr_kanev написа:Ако е живот и здраве, и се наредят нещата, и моят Пасат може да е там.
Относно надписите (червено - нечервено) TDI наистина има писано много, и с риск да ми се скарат, ще повторя - изцяло сребрист надпис - 90 к.с., букви на двигателя - AHU, AHH, ...
червено само I - почти същия двигател, ама леко пипнат (от завода) тук-таме - 110 к.с., букви на двигателя засега се сещам AFN (не може да няма и други)
червени DI - двигател помпа-дюза, вариантите за мощности са 115 и 130 к.с. (може да има 1 к.с. разлика).
Това за автомобили до 2001 година.
След 2001 всичките двигатели са помпа-дюза, като възможните мощности са 101, 115 и 130 к.с. Мисля че 2003 се появява и двигател 136 к.с.
Навсякъде става дума (то и от заглавието ти се вижда де) за 1,9 TDI.

ти какво ще ме посъветваш, ...двигател помпа-дюза

billi_g
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот billi_g » Чет 22 фев 2007 16:47

значи по горе ми казаха AFN значи да търся само червено I или ..?!

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Чет 22 фев 2007 16:49

погледни в търсачката и престани с последователните мнения! има бутон Изображение-ползвай го!
има писано тонове по отношение на пасат В5 и В5.5 поразтърси се!

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”