Golf MK3 1993г. 1.4 ABD - Чистене на дюза
- george.antonov
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: ABD
Golf MK3 1993г. 1.4 ABD - Чистене на дюза
Здравейте,намислил съм да си направя едно устроиство за да мога да си чистя дюзата за голфа. Изпълнението е следното - едни траф (12 в 3 амп),една LM317 за да смъкна напрежението до 8.5 волта,след това един таймер с 555. Четох доста за това и пишат,че с течност за чистене на карбуратор и обезмаслител ще стане,но бих искал да чуя мнения от по-компетентни хора.Благодаря предварително.
-
- Автомобил: Vw Golf 3
- Двигател: ABD 1994g
Re: Golf MK3 1993г. 1.4 ABD - Чистене на дюза
Здр колега не пипай дюзата или моното, сипи си А98 покарай 200-300км и заспиват проблемите.
Приятно изкарване на нова година
Приятно изкарване на нова година

-
- Автомобил: VW BORA
- Двигател: AUS 2000
С това качество на бензина, сипи си 100 октанов. Освен, че е хубаво да покараш, опъни я някъде на високо. Закарай жената на някоя хижа или просто на разходка тези хубави дни. Така действах с Боретката. Разлика да ти кажа има. Дори от 3 месеца си я карам още с такова гориво(не минавам на ден много км. и е поносимо като цена)
Относно устройството, съм гледал няколко клипа в Тубата на руснаци. Там използват спрей за карбуратори. Чисти много добре, а е и страшно летлив. Не оставя мръсотия, а и се изпарява бързо и изсъхва мястото. Ако го направиш, може да споделиш впечатления. Разбира се на стенд си е най-добре, защото можеш да прецениш количеството на всяка дюза, а и това дали има разлика в самото разпръскване. Ноооо за профилактика в домашни условия е добре.
Относно устройството, съм гледал няколко клипа в Тубата на руснаци. Там използват спрей за карбуратори. Чисти много добре, а е и страшно летлив. Не оставя мръсотия, а и се изпарява бързо и изсъхва мястото. Ако го направиш, може да споделиш впечатления. Разбира се на стенд си е най-добре, защото можеш да прецениш количеството на всяка дюза, а и това дали има разлика в самото разпръскване. Ноооо за профилактика в домашни условия е добре.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Я сподели какъв проблем имаш с дюзата?
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
barutchiev написа: Разбира се на стенд си е най-добре, защото можеш да прецениш количеството на всяка дюза, а и това дали има разлика в самото разпръскване. Ноооо за профилактика в домашни условия е добре.
При моното дюзата е само една, колега. То оттам му идва и самото име - МОНОинжекцион.
-
Имах в предвид по принцип. Гледам си от мойта камбанарийка :)
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Темата гледай, колега, темата. Иначе и аз мога да кажа за почистване на карбуратор... ама няма да му е от полза 

-
Re: RE: Re: Golf MK3 1993г. 1.4 ABD - Чистене на дюза
Прав си, просто казвам плюсовете на стенда. Иначе идеята му не е лоша. Както писах, има доста клипове, а и не е голяма инвестиция. Едно ключе му трябва, за да подава контакт бързо и това е.stefan4o написа:Темата гледай, колега, темата. Иначе и аз мога да кажа за почистване на карбуратор... ама няма да му е от полза
Винаги съм адмирирал такива ентусиасти.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Само дето повечето ентусиасти не им е бил проблем замърсена дюза...
- george.antonov
Здравейте колеги и за много години. Значи проблем с дюзата все още няма,но мисля че ще се появи. Голфа е на газ и доста време не е каран на бензин докато не се заех сериозно да видя защо не пали. Сега си пали,но на първа или втора (когато е на бензин) му подам газ (по-рязко) да тръгне по стремително и гасне.Ако подам газ нормално няма проблем.Карам го веднъж в седмицата на бензин,но нещо ми се струва,че дюзата е на път да се задръсти(ако изобщо пръска както трябва).
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Нямаш проблем с дюзата, прочети малко.
Инак може да свалиш пластмасовия капак и да видиш как пръска. Дали не капе бензин от регулатора, ама тогава ще ти бърка и празния ход.
Инак може да свалиш пластмасовия капак и да видиш как пръска. Дали не капе бензин от регулатора, ама тогава ще ти бърка и празния ход.
- george.antonov
Празния ход ми е на около 900-1000 оборота в зависимост от темперетурата на двигателя. Но когато оборотите стигнат 1300-1400 и нагоре с по-рязко форсиране,тогава гасне.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”