Golf MK3 1997г. 1.9 AFN - вода под стелката на шофьорското място

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
georgebonev
Автомобил: Golf 3 Variant
Двигател: 1.9 TD AAZ 1994
Контакти:

Re: Golf MK3 1997г. 1.9 AFN - вода под стелката на шофьорското място

Мнениеот georgebonev » Пон 22 яну 2018 18:46

Цецо, на тавана имаш ли гумени лайсни? Огледай да няма повдигнати участъци...
При мен, от тях ми се стича най-вероятно към шофьорския колан и по гредите напред и долу към бушоните...

Потребителски аватар
Ceco_bg
Автомобил: Vw Golf mk4
Двигател:

Мнениеот Ceco_bg » Сря 24 яну 2018 8:30

Cekoman има малко ръждичка над предния прозорец,но не е фрапантно. На предния голф беше доста повече и си мокреше тавана стабилно. Ще направя и това което каза.

Georgebonev,и мам да,лайски на мястото дето на комбитата са релситен? Ще огледам и тях и ще дам отзиви събота или неделя.

Потребителски аватар
Ceco_bg
Двигател:

Мнениеот Ceco_bg » Съб 27 яну 2018 14:23

Колеги открехнах левия подкалник но не виждам да има отвори за оттичане на водата,къде трябва да се намират ?

lubo_Y10
Автомобил: lancia y10 golf 3
Двигател:

Мнениеот lubo_Y10 » Съб 27 яну 2018 19:09

На 10 санта преди пантата на капака посока перпендикулярно на надлъжната ос /май и жицата за мигача минава от там/.

Потребителски аватар
Ceco_bg
Двигател:

Мнениеот Ceco_bg » Съб 27 яну 2018 20:20

Питах за долната част която е под подкалника,горната която е под кората за чистачките я знам.

Потребителски аватар
Водния дух1
Автомобил: Golf 3 variant
Двигател: 1Z

Мнениеот Водния дух1 » Нед 28 яну 2018 8:25

Налей вода горе под чистачките и виж дали ще изтече някъде долу.Ако изтече ще се ориентираш .А,ако не изтече-ясна е работата.

Потребителски аватар
Ceco_bg
Двигател:

Мнениеот Ceco_bg » Нед 28 яну 2018 15:22

Колеги от свалянето на под калника и махането на мокета останових следното. От калника водата се изтича нормално,тече от къде ли не така че предполагам проблема не е от там. Под мокета обаче открих че има някаква изолация която от горната страна е твърдичко,а от долната е някакво като плат или вата. Това се е напоило с вода и явно от там се просмуква в мокета. Под тази изолация има нещо което прилича на пликче за ледени блокчета и под него вече е ламарината която няма дупки от ръжда и като цяло бих казал че е здрава.п ластмасата която енот страни на предния прозорец пропуска воданкоято преминава към вратата,но е в кухината извън гуменото оплатнение между вратата и купето,предполагам че при затворена врата няма как да премине това уплатнение и се оттича от към прага...

Някакви идей ?

cekoman
Автомобил: Opel Astra G
Двигател: DTI
Контакти:

Мнениеот cekoman » Нед 28 яну 2018 19:10

Виж сега според мен както казах и съм сигурен в това или е от предния прозорец,или от вратата.На мен наскоро ми се прецака стъклото на вратата и разглобих вратата,която е облечена с един найлон фабрично.Найлона трябваше да го разкъсам,за да стигна до механизма.След като свърших работа внимателно го подлепих,но проблем:при първия дъжд вода в краката.Установих,че през найлона пропуска,защото улея в долната част на прага между уплътнението и пластмасата на купето улея е пълен с вода.Последва разглобяване на врата и отново хубаво облепване и теча спря!Иначе ватата не ти е проблем,тя е за шумоизолация.Водата ти влиза или от челно стъкло или от вратата.Загледай този улей ,когато вали дали е пълен с вода.Другия вариант е от стъклото,което може някога да е сменяно и някъде силикона да е прекъснат или нещо такова.Избърши до сухо и поливайте предното стъкло и наблюдавай ако няма резултат поливайте вратата в долната част на стъклото и като отвориш вратата гледай този улей дали е пълен с вода.И точно както ти написа ,че водата не може да мине това уплътнение.Напротив водата минава това уплътнение,защото кората на вратата е малко над това уплътнение,препълва улея ( понеже найлона на врата го няма или е скъсан) и влиза в купето.

cekoman
Контакти:

Мнениеот cekoman » Нед 28 яну 2018 20:15

И ватата я извади и ако се разпадне я изхвърляй иначе няма съхнене и повдигни мокета да съхне

mitice
Автомобил: Golf 3 Europe
Двигател: ABU

Мнениеот mitice » Нед 28 яну 2018 23:02

Същия филм е и при мен зад спирачката и съединителя от горе на мокета има 2 "вадички" който се стичат под стелката и така и не разбрах от къде се стича,шибидах има ,но не работи и уплътненията му са здрави ,цяло лято в дъждове ядове нямаше и към зимата почна да влиза вода при дъжд и стопен сняг.

cekoman
Контакти:

Мнениеот cekoman » Пон 29 яну 2018 21:58

Аааа щом е зад спирачката е друго ,може наистина от ,запушен отводнител на калника.При мен пък само при сняг влиза водица зад пасажерското място плътно до прага и то когато не се кара.Проверих найлони на вратите и какви ли не и си мисля ,че е под лайсните на тавана,но не се разправям и си вдигам всеки път мокета и си попивам.

mitice

Мнениеот mitice » Вто 30 яну 2018 0:13

И аз попивах даже съм си сложил 2 кърпи и сменям.... най гадното е сутрин в -5 с тая ледена вода да изтисквам .За съжаление не съм в бг вече нито голфа е с мен .Ако някой знае решение има на кой да кажа да го оправя .Отводнителния канал в калника даже го отпушвах с маркуч и си течеше вода явно не е от там да е пък от стъклото найстина ? от другата страна е сухо и в средата

cekoman
Контакти:

Мнениеот cekoman » Вто 30 яну 2018 1:09

Щом толкова много тече или от стъклото пропуска някъде в долната част или от някъде под чистачките пропуска вода.Трябва да се полива на стъклото и също така да сипваш под чистачките и да следиш от коя от двете проби ще потече.Иначе аз като купих моята кола имах теч точно зад педала на съединителя и се оказа не добре презалепено челно стъкло,отделно се наложи и кърпене под лайсната на стъклото заради дупка от ръжда!Ама така са австрийките.При теб залагам че е от стъклото,просто направи проба.

И винаги като купувате коли (особено австрийки) опипвайте доколкото може пода и гледайте за ръжда над горната част на предното стъкло.Пода отвътре не гние бързо,но ако не се обръща внимание и е влизало с месеци не е добре.На моята пода е мазан в Австрия с нещо като парафин отвътре и това я е спасило.

Потребителски аватар
Ceco_bg
Двигател:

Мнениеот Ceco_bg » Вто 30 яну 2018 7:41

Аз съм имал три голф3,два от тях имаха ръжда над предното стъкло,третия нямам спомен... Тва си им е слабо място за ръжда на тройките,както и под задното стъкло.

mitice

Мнениеот mitice » Вто 30 яну 2018 8:26

мхм при мойта няма нито отзад нито отдолу АМА ГРАМ няма щот е италиански внос .

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”