Здравейте колеги.Пускам темата,защото останах изключително доволен от добавянето на аванс процесор към ГИ Фобос1.От доста време обмислях поставянето на аванс процесор,но тъй като колата си вървеше що годе добре(доколкото може да върви 1,6 101к.с. в купе на Пасат)все отлагах,но в уйкенда се зачетох по Рено форума и там попаднах на две теми за аванс процесори изработвани от човек на име Румен.Звъннах на човека,поговорихме и тъй като ми се стори разбран човек,който знае какво говори и кое как се прави,се престраших и му поръчах аванс процесор.Процесора получих на следващия ден.Окомплектован със схема и ”тапа”за аварийно палене ако нещо се повреди.Също така ,настроен като за моя мотор.Трудната част беше свързването,защото процесора взима сигнал от бобината а на тоя мотор бобината е под дросела и смукателния колектор.След ровене и пъшкане продължило 3 часа ,от които за същинското свързване отидоха около час,добавяне на едно реле с което се подава “+” на аванс процесора ,защото фобос е с постоянен плюс и прекъсване на минуса.Сглобих всичко по реда си и настъпи часът на истината.Запалих колата ,достигна температура за обръщане на газ ,и потеглих. Първото впечатление беше че ,все едно колата още върви на бензин,на ниски обороти и натискане на газта рязко,колата поема веднага.След като излязох на околовръстното ,експериментирах с превключване газ бензин и сравняване на вървежа.Мога да кажа ,както споделят и други сложили аванс процесор,че колата върви повече на газ от колкото на бензин.На газ е по-динамична ,мотора се изфорсирва без да се замисля,колата върви по леко.
Бях се насочил към аванс процесор на А.Е.В. ,но просто реших да звънна на тоя човек от Рено форума и везните се наклониха към него.Първо,защото ако нещо запецне,мога да говоря със някой който е в час,и не по маловажно,че цената на Румен е по-изгодна отколкото за А.Е.В.
Ако някой се интересува ,човека се казва Румен Роев О887 4О5 626
Много свестен и разбран според мен.А изделието което предлага си струва.Като забележка единствено мога да посоча ,че куплунга не е залят да речем с някаква смола за да се предотврати навлажняване,но това ще го оправя.