niviat написа:Дадох предварение на запалването , но на око и ухо и резултата беше че колата тръгна като ужилена , не даваше да се пипне газта ,въобще двигателя не се замисляше.Обаче като ми оправиха центровката на запалването проблема пак се появи.
Че след като върви добре, защо са ти го върнали??!
Първия път, когато се усмелих да барна там си го направих на слух и вървеше много добре. Като продължих в същата посока, почна да ми трака 'аванса'. Върнах малко и така го оставих.
От няколко месеца имам стробоскоп за центровка на запалването. Естественно, можеш да си сигурен, че още в момента, в който го купих, го включих да видя

Беше малко напред центровката. Върнах го на белег, точно както трябва да е и колата стана осезаемо по-мудна. Направих си го отново както си беше 'по слух' и вече 4-5 месеца така си карам и съм супердоволен! Разход нормален извънградско 6.5-6.7... набира прлично (освен в споменатия диапазон и то от скоро, 2-3 месеца)... Така, че направи си го както ти е най-добро и майната им на белезите!
VW_FEN написа: Или по-добре д не бутам, къдет не ми е работа, да не прецакам нещата повече

Че какво да прецакаш? Бележи си точното положение с маркер и врътни делкото 1-2 градуса обратно на часовниковата стрелка. Ако усетиш, че 'причуква', връщаш по средата и пробваш... Няма никаква опасност, мисля, стига да не се престараеш с въртенето и да го завъртиш на полвин оборот!