Преди 4 години като я взех колата нямаше газова сложена. От Дупница до Стара Загора допълних 14л. бензин, ако не ме лъже паметта. Тогава го сметнах около 5/100 разход. Става дума за 1.6 с 2ЕЕ карбуратор 70 кончета. Така че дори с обикновено смотано газово нормалният извънградски разход при изправен автомобил би трябвало да се върти около 7 при скорости в порядъка на 90-100 км/ч без излишни спортни прояви

Съпоставям бензин-газ като разход при еднакво каране. По книжка дават следното - 6 при 90км/ч, 8.2 при 120км/ч и 9.7 градско. Реално моето каране си беше пенсионерско тогава, защото съединителят беше за смяна и буквално галих педала на газта, щото при по-рязко натискане буксуваше. После лятото карах около два месеца на бензин и засякох разход 9/100 градско бензин, при нисък трафик (понеже лятото хората са по почивки) и повече не съм я засичал на бензин при пълен резервоар.
Ако човек уцели настройката на газовото и пипне малко центровката, както и ако си постави за цел да кара икономично извънградско може да се постигне известна икономия на гориво. Но с плочките е доста трудно това да се случи. Ровил съм по колата и съм чел доста по въпроса. Направил съм си някои изводи за себе си. Много са променливите, от които зависи разходът, затова и се получават такива разлики в тая тема - на един му гори 12, на друг 18/100.