Привет на всички почитатели на Голф,
от 3 години съм собственик на Голф 3 и за мен понятието "Голфаджия" звучи гордо. Последното според мен е измислено от всички ония, които не разбират култа да караш Голф.
Наскоро колега си купи Рено Меган и от време на време слушам как щял да ме "дръпне", "издуха" и т.н.
По принцип не съм състезател, но това дразни самолюбието ми. Искам да попитам какви са ми шансовете на 400 м. срещу Рено-то.
Автомобилите са със следните характеристики
Голф 3 - двигаел 1,8 ABS; 90 к.с. при 5500 об./мин; 145 Nm при 2500 об/мин.
Рено Меган - двигател 1,6; 90 к.с. при 5000 об/мин; 137 Nm при 4000 об./мин.
И двата автомобила са със зимни гуми Kormoran Snowpro 175/70 R 14
Голф-3 vs Рено Меган
- spectrum
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
слагаи OBV 100 разкараи въздушния филтър /само за дръпките де !!!
/ махни всичко излишно от колата и битрябвало да си с 2 коли преднего на финала поне ...
инъче колата ти и без да я пипаш ако е в добро състояние битрябвало да нямаш проблеми ако и малко предобиеш опит в дръпките съвсем ... единственото което малко ме притеснява е че реното може да излезне полеко
reno megan - 1045 кг
golf 3 - 1100 кг
но не е проблем явно ...

инъче колата ти и без да я пипаш ако е в добро състояние битрябвало да нямаш проблеми ако и малко предобиеш опит в дръпките съвсем ... единственото което малко ме притеснява е че реното може да излезне полеко
reno megan - 1045 кг
golf 3 - 1100 кг
но не е проблем явно ...

- niikoo_1
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Голф-3 vs Рено Меган
nirsei написа:Привет на всички почитатели на Голф,
от 3 години съм собственик на Голф 3 и за мен понятието "Голфаджия" звучи гордо. Последното според мен е измислено от всички ония, които не разбират култа да караш Голф.
Наскоро колега си купи Рено Меган и от време на време слушам как щял да ме "дръпне", "издуха" и т.н.
По принцип не съм състезател, но това дразни самолюбието ми. Искам да попитам какви са ми шансовете на 400 м. срещу Рено-то.
Автомобилите са със следните характеристики
Голф 3 - двигаел 1,8 ABS; 90 к.с. при 5500 об./мин; 145 Nm при 2500 об/мин.
Рено Меган - двигател 1,6; 90 к.с. при 5000 об/мин; 137 Nm при 4000 об./мин.
И двата автомобила са със зимни гуми Kormoran Snowpro 175/70 R 14
Карал съм такова рено няколко пъти, един мой колега имаше такова и си върви не лошо, но мисля, че 1.8АБС-са ще го бие без проблем.
По убемно е отвътре, по тихо и заоблено.
От 90коневите мотори сложение в коли от тоя клас си мисля, че АБС е една идея по-силен от останалите поради, по-голямата си кубатура, а и без проблем си върти до малко повече от 6000об/мин.
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
100% е ЖЕРТВА VWто се развърта по бързо. Вчера си направих дръпка със един приятел Golf2 1.3i NZ (55HP) vs. Opel Vectra 1.6mi C16NZ02 (75HP) вървяхме наравно докато включих на 4та тогава ми дръпна със 3м. Дръпката беше над 600м.
Естественно после поляхме случая
п.с. Той е със летни гуми а аз със зимни(които имат по голямо съпротивление"сцепление" и се предполага че колата става малко спъната)
Така че VW FOREVER

Естественно после поляхме случая

п.с. Той е със летни гуми а аз със зимни(които имат по голямо съпротивление"сцепление" и се предполага че колата става малко спъната)
Така че VW FOREVER

- niikoo_1
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
moleo написа:аз пък направих тест преди малко с една вектра 2.0 16 винтила, дръпна ме с половин - една кола и до там, не можа да ми избяга. Колата е 2Е.
Я сподели каква вектра, защото, ако е била от старите първи вектри 2.0 16клапана 150коня, това е невъзможно или е работила на 3цилиндъра или тоя не е разбрал, че сте се дърпали.
- moleo
- 0888
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
niikoo_1 написа:moleo написа:аз пък направих тест преди малко с една вектра 2.0 16 винтила, дръпна ме с половин - една кола и до там, не можа да ми избяга. Колата е 2Е.
Я сподели каква вектра, защото, ако е била от старите първи вектри 2.0 16клапана 150коня, това е невъзможно или е работила на 3цилиндъра или тоя не е разбрал, че сте се дърпали.
2ка 16, но не знам в какво състояние е била. Направи ми впечатление, че при смяна на предавките като ме дръпна от зад излизаше черен пушек. Но не ми избяга.
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”