Отклоняваме се, но ще ти кажа за да си знаеш. Датчика има четири пина. Два отиват в компа, другите два в таблото. Като гледаш живи данни ти показва какво вижда компа, а той управлява всичко. 
Иначе си прав за големия толеранс в таблото, това е за спокойствие.
Та , компютъра няма от къде да знае градуси освен от датчика

Защо на някои кадита няма датчик за охладителната течност ?
- polovera_9n3
- Автомобил: VW POLO TDI
- Двигател: BNM 2007
Re: Защо на някои кадита няма датчик за охладителната течност ?
Спокойствие спокойствие, ама- имах едно Дайхатсу без такава стрелка. Когато мотора затегна щото прегря, чак тогава светна тая лампа. Миналата седмица- имам и един матиз( и той няма стрелка) - лампата светна, след като издухала гарнитурата на главата, и водата я няма- цяло чудо, че мотора оцеля. Обмислям монтаж на датчик с "часовник" от лада 1600.- тия дето пише ВОДА  

А колегите дето нямат уред за Температура на антифриз, нямат ли Т на маслото ?

- polovera_9n3
- Автомобил: VW POLO TDI
- Двигател: BNM 2007
 е ти направо ме уби....... стрелка за Т на маслото има предимно при Ауди, ама там има даже и стрелка за напрежението на генератора. Даже тия ги има и при Шараните след 2004та.....А при тия дето нямат- има само- километраж, оборотомер- стрелка за горивото( при някои е на дисплей) - тва на новите полота мк5.... и тва е...
  е ти направо ме уби....... стрелка за Т на маслото има предимно при Ауди, ама там има даже и стрелка за напрежението на генератора. Даже тия ги има и при Шараните след 2004та.....А при тия дето нямат- има само- километраж, оборотомер- стрелка за горивото( при някои е на дисплей) - тва на новите полота мк5.... и тва е...- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Мисля,че има предвид на борд компютъра дали излиза инфо за т.на маслото  

Иначе при мен на 3-ката е от по новия вид уреди,дето кове 90 гр. за 5 минути в зимно време Ноо като чукна на МФА-то темп. на маслото ми излиза 60 гр.логично е,че няма как антифриза да е 90 а маслото 60.
 Ноо като чукна на МФА-то темп. на маслото ми излиза 60 гр.логично е,че няма как антифриза да е 90 а маслото 60.
Случвало ми се е лятото на магистралата да подмине 106-108 гр.маслото,но на таблото си показва 90 на антифриза,което въобще не ми се вярва да е така.Поне е на 95-98гр. но са го направили умишлено така да не се шашкат някои индивиди.

Иначе при мен на 3-ката е от по новия вид уреди,дето кове 90 гр. за 5 минути в зимно време
 Ноо като чукна на МФА-то темп. на маслото ми излиза 60 гр.логично е,че няма как антифриза да е 90 а маслото 60.
 Ноо като чукна на МФА-то темп. на маслото ми излиза 60 гр.логично е,че няма как антифриза да е 90 а маслото 60.Случвало ми се е лятото на магистралата да подмине 106-108 гр.маслото,но на таблото си показва 90 на антифриза,което въобще не ми се вярва да е така.Поне е на 95-98гр. но са го направили умишлено така да не се шашкат някои индивиди.
- lubo007
- Автомобил: GOLF 5 TDI
- Двигател: BKC
Bazikcho написа:И поло-то няма :)
Не е толкова нужна тази стрелка според мен, при проблем ще си светне лампата. А за нивото може да си го гледате под капака както маслото.
И на мен ми липсваше в началото ама се свиква без нея.
точно си е по нужна отколкото един оборотомер при SDI, примерно! Зимата как ще разбереш дали ти загрява или термостатът ти е заминал? Това за температурата и за маслото е един от най - важните датцици.
Дайте идея как се добавя
- 
				hristiqnv11
- Автомобил:
- Двигател:
Напълно съм съгласен че това е един от най-важноте датчици в един автомобил !

- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Особено важен става когато колата понатрупа годинки и доста километри   Ако си вземеш кола от магазина без такова показание ,някак си не се притесняваш от липсата му
   Ако си вземеш кола от магазина без такова показание ,някак си не се притесняваш от липсата му  

Ако си вземеш кола от магазина без такова показание ,някак си не се притесняваш от липсата му
- tomata
- Автомобил: VW Passat B5 Alhambra
- Двигател: AWT AWC
Според мене няма начин да няма този датчик. Трябва някой по запознат колега да прегледа електрическите схеми и да каже. Сигорно ще може да се смени таблото с такова което има стрелка, сигорно ще трябва някакво кодиране на новото табло, но пак трябва по запознат със електрониката да го каже

- Petrolhead
- Автомобил:
- Двигател:
за какво ти е стрелка, лампата върши абсолютно същата работа.
стрелката мърда само ако вече си яко в лютеницата.
не четете ли
всичко след голф 3 е така, няма спасение

стрелката мърда само ако вече си яко в лютеницата.
не четете ли
всичко след голф 3 е така, няма спасение
- Водния дух1
- Автомобил: Golf 3 variant
- Двигател: 1Z
За мен решението е; уред със стрелка от друг автомобил ,подвързан към датчика за температурата- няма начин да няма начин.

- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Преди 5 години си купих електронен термометър за крупната сума от 8лв. Ако нямах стрелка, щях да жертвам един час и да си го монтирам за постоянно в колата.

- kris11
- VW експерт 
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
"ktamen"]Преди 5 години си купих електронен термометър за крупната сума от 8лв. Ако нямах стрелка, щях да жертвам един час и да си го монтирам за постоянно в колата.[/quote]

А предполагам ,че има място на фланеца за датчик.

А предполагам ,че има място на фланеца за датчик.
- lubo007
- Автомобил: GOLF 5 TDI
- Двигател: BKC
Bai Sando написа:Мисля,че има предвид на борд компютъра дали излиза инфо за т.на маслото
Иначе при мен на 3-ката е от по новия вид уреди,дето кове 90 гр. за 5 минути в зимно времеНоо като чукна на МФА-то темп. на маслото ми излиза 60 гр.логично е,че няма как антифриза да е 90 а маслото 60.
Случвало ми се е лятото на магистралата да подмине 106-108 гр.маслото,но на таблото си показва 90 на антифриза,което въобще не ми се вярва да е така.Поне е на 95-98гр. но са го направили умишлено така да не се шашкат някои индивиди.
Масло и охладителна течност - нямат зависимост колега. Ако си планинско маслото може да заври почти ако нямаш маслен радиатор, а водния радиатор да ти държи 90 градуса.
Водата загрява по бързо от маслото. Съвсем нормално маслото да е 60 а охладителната течност 90
- 110afn
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: AFN
Общо взето пълни глупости си написал. Разбира се, че маслото загрява преди водата. Тя охлажда маслото в охладителя

Върни се в “Sharan, Touran & Caddy”