Обмислят се промени в данъка за старите автомобили

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Ицку®
Автомобил: 2xTouran TDI
Двигател: CAYC 2014 и CFHF 2015

Re: Обмислят се промени в данъка за старите автомобили

Мнениеот Ицку® » Нед 08 апр 2018 17:59

Mishonti написа:Курте, трябва да си луд да работиш за 480лв на месец.

Колега гледам, че си от Бургас, ами да ти кажа в Поморие доста хора работят за 500-600 лева на месец и не са луди, а не искат да умрат от глад и мизерия. И в Бургас не е много по-розово от към заплати. Заплатите в София са 1000+ лева,но това не е показателно за останалата част от страната.

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Нед 08 апр 2018 18:17

Наскоро бях поне на 10 интервюта в Бургас и повече от 700-800лв никъде не даваха.
Въпросът, който обсъждаме засяга по-малко заможната прослойка в обществото ни, която е и най-голяма.
За много хора автомобилът е необходимост. Питай примерно хората от Козичино колко пъти на седмицата автобус ходи дотам. 2 пъти седмично имат хората автобус.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Нед 08 апр 2018 18:48

Това ,че е стар автомобила не означава ,че е замърсител .Примери : Новеничко лъскаво БМВ 5 прави димна завеса пред мен, Мерцедес о1иларка пак същото. Писал съм затова.
И да си сменя автомобила / е старичък/, ама не е като новите " 2 тактови" дето горят масло на поразия. Аз ниво на масло не проверявам всеки ден или през ден, само пред дълъг .
път по магистрала .Че има кочини има- да спрат от движение разните допотопни Лади,Москвичи,Ниви , да не говоря за супер екологичните Камази,бракмите на ВиК / Зил и Газки дето половин час потеглят от място/.

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Нед 08 апр 2018 19:24

kris11 написа:Това ,че е стар автомобила не означава ,че е замърсител.

Именно затова идеята ми е да се гледа техническа изправност и емисии. Не е задължително нов автомобил да не е замърсител, а стар задължително да е страшен замърсител. А Лада Нива не е допотопна, има нови с инжекцион дори.

Хачо Стоев
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Хачо Стоев » Нед 08 апр 2018 20:08

Поправете ме ако греша, но нали сега данъкът е върху мощността на дадената кола, а не на данъчна оценка, или стойността на покупката и в магазина?

Другото което е, за София, проблемът с трафика може да се реши много лесно - драстично се намалява цената на билета за градския транспорт, и нещата постепенно ще си дойдат на мястото! Досега се прави точно обратното, и имам усещането, че лобито на дистрибуторите на горива има силно влияние в общината...

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Нед 08 апр 2018 20:16

Мощност+години.
След 14-тата година данъка пада още.
Но и съответните общини си гласуват сумите.
Тинки плаща 60лв в Бургас, аналогични автомобили във Враца,36лв.

Потребителски аватар
Vidol Nikolov
Автомобил: Jetta 1.6
Двигател: PN

Мнениеот Vidol Nikolov » Нед 08 апр 2018 20:55

С една средна заплата не може до купиш никакъв нов внос, камо ли да го регистрираш. Нужни са доста повече средства. Статията е смешна и най-вероятно изопачена. Нищо от нея не е приложимо. Единствено могат да сложат горна граница по отношение на вноса, както е в Румъния-10год гроб макс, другото е пълнеж.
Колкото до замърсителите, 90 от всички печки са чипосани и с интервенции, така че замърсяват еднакво зле. При сериозно ГТП 80 процента от парка си отива-също не осъществимо, просто защото при липса на производство и приходи в бюджета, а не чуждият капитал да си го изнася ..държавата се храни от данъци и такси. Нещата са комплексни и така заплетени, че няма оправия.

Mishonti
Автомобил: C220
Двигател: CDI 2007

Мнениеот Mishonti » Нед 08 апр 2018 21:02

Да изброявам ли фирми набързо, които дават 1000+лв? Лидл, Кауфланд, Метро, Еконт, Спиди, Рапидо, повечето магазини в моловете и тн.... Това е на момента, които се сещам. И все пак 480лв за Пловдив .. моля ви , звучи несериозно за нормален човек, който е поне малко образован и знае какво прави... На мен на 75-80кв м апартамента ми е 200лв тока зимата само... кво правим с 480лв? Не мога да се съглася, че образован човек с възможности в голям град ще стои да работи за тия пари....
Аз за 400лв работих през 2010 като бях студент, но нашите ми помагаха. Отделно изкарвах и бакшиши и под 600лв не съм падал. Вие изкарахте положението адски страшно и зловещо, направо умираме от глад в градовете..
Да не говорим, че от тази година почти във всички сектори се повишиха заплатите, и то не с малко, след скачането на тока, водата и продуктите я магазина...

pa4o_ivanov61
Автомобил: VW BORA
Двигател: AGR 98

Мнениеот pa4o_ivanov61 » Нед 08 апр 2018 21:07

При нас имаше инвеститор който почна с големи заплати и го принудиха да ги намали.В малките градове положението е плачевно.

Потребителски аватар
Водния дух1
Автомобил: Golf 3 variant
Двигател: 1Z

Мнениеот Водния дух1 » Нед 08 апр 2018 21:10

Mishonti написа:Да изброявам ли фирми набързо, които дават 1000+лв? Лидл, Кауфланд, Метро, Еконт, Спиди, Рапидо, повечето магазини в моловете и тн.... Това е на момента, които се сещам. И все пак 480лв за Пловдив .. моля ви , звучи несериозно за нормален човек, който е поне малко образован и знае какво прави... На мен на 75-80кв м апартамента ми е 200лв тока зимата само... кво правим с 480лв? Не мога да се съглася, че образован човек с възможности в голям град ще стои да работи за тия пари....
Аз за 400лв работих през 2010 като бях студент, но нашите ми помагаха. Отделно изкарвах и бакшиши и под 600лв не съм падал. Вие изкарахте положението адски страшно и зловещо, направо умираме от глад в градовете..
Да не говорим, че от тази година почти във всички сектори се повишиха заплатите, и то не с малко, след скачането на тока, водата и продуктите я магазина...

1000ЛВ- осигуровка,10процента ДОД ,безработица и колко е нетото-750лв.

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Нед 08 апр 2018 21:22

такива заплати от 1000лв чисти реално почти няма за обикновените хора,дори в София проверено е лично реалността е 600-800лв факт е,че всеки гледа от неговата камбанария например един добре платен специалист в голяма фирма дори не подозира,че човек може да живее с 700 лв защото реално само лизингът на колата и наема или ипотеката му са няколко пъти по толкова

Потребителски аватар
vanesto
Автомобил: Octavia 3 FL
Двигател: DGTE 2018

Мнениеот vanesto » Нед 08 апр 2018 21:23

инжектопляктор написа:

Наскоро бях поне на 10 интервюта в Бургас и повече от 700-800лв никъде не даваха.
Въпросът, който обсъждаме засяга по-малко заможната прослойка в обществото ни, която е и най-голяма.
За много хора автомобилът е необходимост. Питай примерно хората от Козичино колко пъти на седмицата автобус ходи дотам. 2 пъти седмично имат хората автобус.

Плякторе, глупости говориш, това е моето село, всеки ден има автобус, в 6.40 тръгва от там, минава през Сл. Бряг, Несебър, Ахелой, Каблешково и стига до Поморие. Обратно тръгва в 15.45. Повечето работят в Сл. Бряг през сезона и пътуват с него. Познавам и шофьора.

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Нед 08 апр 2018 21:24

Mishonti написа:Да изброявам ли фирми набързо, които дават 1000+лв?

Нето или бруто, а? Не знаеш какво говориш, честно. Защото 1000лв бруто са към 700лв нето.
Извинявам се на модовете за оффа.
И за дизелите. Някой се възмути, че все дизелите били в устите на хората. Причината е проста - дърт атмосферен бензин моноинжекция или дори пълна инжекция не можеш да го тунинговаш, да му увеличиш мощността и да влошиш вредните емисии рязко само с помощта на програматор. Стари турбо дизели масово се взимат, за да се правят "бегачки". После да плащат по-малък данък от мен, да правят димни завеси.
vanesto написа:Обратно тръгва в 15.45.

1 път на ден. Браво. Ти работа в 3 след обяд ли свършваш? А да я почваш случайно в 6,40 сутринта?
А автобусче до Бургас да има случайно? Май няма? Я се опитай да работиш или да учиш, живеейки на такова място?
И после колата не била необходимост. Без относително лесен достъп до автомобили, селата ще се стопят още по-бързо.

Последна промяна от инжектопляктор на Нед 08 апр 2018 21:31, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
vanesto
Автомобил: Octavia 3 FL
Двигател: DGTE 2018

Мнениеот vanesto » Нед 08 апр 2018 21:31

Към 16.30 е в Сл. Бряг, съобразен е с работното време. 07.30ч е сутрин там, в 8ч почват работа. Поморие - Бургас са на половин час, не виждам какъв е проблема.

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Нед 08 апр 2018 21:33

vanesto написа:Към 16.30 е в Сл. Бряг, съобразен е с работното време. 07.30ч е сутрин там, в 8ч почват работа. Поморие - Бургас са на половин час, не виждам какъв е проблема.

Проблема се състои във факта, че подобно пътуване струва много пари. Аз навремето от училище съм се прибирал на стоп вечерна смяна. В 7 вечерта свършвахме тогава. Дали на мен и на още стотици пътуващи им върши работа тоя автобус? Ако си от Козичино и работиш в Бургас, за да хванеш автобус от Поморие в 15:45 , трябва да тръгнеш от Бургас в 15:00 автобус към Поморие. Това означава да свършиш работа още в 14:30-14:40, за да имаш и 20 минути да се придвижиш до автогарата. Мислете ги малко тия неща и после говорете. Без кола в село си умрял прав. Работното време. Ама хората само лятото на слънчака ли работят? Другаде не може ли, кво? Ето така се обезлюдяват селата. Никой не иска да стои на лоши пътища, мизерия и отгоре на всичкото липса на адекватен транспорт.
За мен адекватен транспорт е автобус поне на всеки час.
Mishonti написа:Отделно изкарвах и бакшиши и под 600лв не съм падал. Вие изкарахте положението адски страшно и зловещо, направо умираме от глад в градовете..

Аз затова скоро се местя в София, ако не директно в чужбина. Именно защото в Бурга специалист да си - умираш прав. Не може всички да сме барманчета и наркопласьори и да изкарваме бакшишчета, както ти се похвали. Ако искаш цял живот да махаш с таблата и да си без бъдеще, Бургас ти е перфектния град.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”