Кога ще слагаме летните гуми?

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
angel.1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот angel.1 » Пет 23 фев 2007 14:49

psstv18rp написа:... всесезонки...
Ни риба,ни рак. :lol:

Svetlix
Автомобил: Passat B5 1999
Двигател: 1.9 TDI AFN

Мнениеот Svetlix » Пет 23 фев 2007 15:20

Аз не бързам с летните гуми. По принцип летните гуми ги слагам на Гергьовден :) До тогава има доста време.

Сутрин като излизам си е студеничко, а и покрай Дунава като пътувам има изненади .... Определено не е за летни гуми.

Както написаха колегите по-напред в темата "по-добре със зимни гуми на топло от колкото с летните на снега".

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пет 23 фев 2007 15:49

около 1 април ги слагам...може да има изненади все още
февруари е

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Пет 23 фев 2007 17:56

1 март :lol:

Потребителски аватар
Gesha_GTI
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Gesha_GTI » Пет 23 фев 2007 18:11

psstv18rp написа:Тя тази зима си беше само за всесезонки.

Който е сложил чисто зимни, се е прецакал - с толкова много топли периоди с температури над 15 градуса, че и отгоре (а на асфалта доста повече), зимните се изтриват като за световно. :-)

За БГ варианта летни/зимни все повече се обезсмисля с това глобално затопляне. Май ще трябва скоро "перфекционистите" лятото да карат с летни, а за зимата да поддържат още 2 комплекта - зимни и всесезонни и да се менкат в зависимост от прогнозата за следващите 3-4 дни. :-)

Аз затова си карам от доста години с всесезонни, и в хамлетови дилеми от рода на "да сменям или да не сменям"не изпадам. :-)

И аз съм като колегата макарче преди професионални шофьори ми бяха казвали няма каучук които да има добро сцепление както при -40 така при +40 каучука си е зимен и летен както гумите.Но аз не ги послушах и сложих всесезонни и съм страшно доволен и в мн.дълбок сняг съм карал и в мн.голяма жега и никакви проблеми.Вече са малко старички та ще трябва да се мисли за смяна някога.

Потребителски аватар
SPITFIRE
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот SPITFIRE » Пет 23 фев 2007 22:26

Аз пък не искам да ги свалям защото са по-готини от летните..едни назъбени такива!!! 8)

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

dgj

Мнениеот longora » Пет 23 фев 2007 22:45

Аз отзад съм със всесезонни, а отпред с зимни ( и двата чифта за чисто нови ) И май май предните найстина са се поистъркали повечко от задните. Но няма да ги сменям за сега, първо да си купя лети джанти и ги слагам ... те ще са с летни и може би доста изтъркани щото са си 2ра ръка и по нататак ще взимам нови гуми за летите..... Може би ще са всесезонни. До сега 1 път задницата не ми е поднесла, а много хора ми говориха че всесезонните са гадна работа (да ама не) Та за 15ките мисля да си купя едни всесезонни.... така и така май вече зима няма да има :( Малко ОФФ ... каква марка ще препоръчате за всесезинни ... сега съм с ТОYO и съм доволен... дали да остана на марката?

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Съб 24 фев 2007 12:12

Всеки си преценява с какви гуми ще кара /зимни-летни,или всесезонни/ и кога да ги сменя. Не може да става сравнение между човек който кара само до работата и обратно в София или Пловдив /там сняг виждат на 2год. веднъж :lol: / и такива дето минават 3-5 000км на месец по всякакви пътища. Аз например мисля че карам с добри зимни гуми и пак имам едно наум като се заснежи по магистралата пък какво остава да съм с всесезонки-има да си карам с 80 зад някой тир до забрава. Единственото разумно обяснение да се кара с allseason гуми е финансовото иначе е като повечето неща 2,3,4 в 1 -правят всичко ама лошо :lol: А това дали си сменил по-рано зимните гуми с летни дано не се разбере слад като спреш в багажника на колега пред теб :wink:

Genesis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Genesis » Съб 24 фев 2007 13:51

Наистина въпроса за гумите, кога с каки да караме е много сложен и дълъг и никой няма как да се обеди само от приказки...
Идеята е проста. Всеки трябва да изпита на гърба си разликите в качестото и предназначението на гумите за да може сам за себе си да прецени на колко време колко парични да отделя за този разход. Следователно да знае кога гумите му са изгубили основните си способности и дали да сложи другия комплект или да тичка тъжно да магазина да поредното изваждане.

Потребителски аватар
Tishku
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tishku » Съб 24 фев 2007 16:15

Уууу аз ги изпитах, миналата зима бях с така наречениете ВСЕСЕЗОННИ и едвам се прибирах до нас. Сега пък нямаше достатъчно сняг да ме затрудни, та ходих по Витоша... Но ми е жал да ги търкам, много пари са. За това ми е чудно дали някой ще си ги сменя по-рано от нормалното ( да рискува, щото времето се е извратило ) ама май няма такива. Всеки ще кара насигурно :roll:

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Съб 24 фев 2007 16:26

Луд ли си, аз си ги сложих летните в понеделник :)

Потребителски аватар
Tishku
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tishku » Съб 24 фев 2007 16:28

Tyan написа:Луд ли си, аз си ги сложих летните в понеделник :)

Е, ти още преди да си сложил зимните вече нямаше търпение пак да си сложиш летните... ти си ясен :D

Потребителски аватар
gb777
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот gb777 » Съб 24 фев 2007 17:01

Ако беше безсмислено нямаше да има зимни и летни гуми.Аз сложих чисто нови зимни(и то от скъпите) и виждам че за една зима са се поизносили заради топлото време,но пък живота и спокойствието ми струват мнооого повече от няколко стотин лева на 2 години.Когато караш по 3-4000 км на месец и то навсякъде из страната не трябва да си мислиш всеки път: Сега там дали ще има сняг, а аз съм с летните гуми и т.н.Така че ще си спазвам правилата и до края на април ще си карам със зимните.После едни нови летни и така :) Всеки сам оценява живота си ,но на пътя носим отговорност и за живота на другите! :)

Потребителски аватар
Жоро Делчев
BBS Collector
Автомобил: Golf GTI16V
Двигател: ABF 1994

Мнениеот Жоро Делчев » Нед 25 фев 2007 10:16

Тая ''зима" си изкарах с летните гуми и лятите джанти :D

Потребителски аватар
makaveli
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот makaveli » Нед 25 фев 2007 12:53

аз не съм слагал изобщо зимни гуми !!!! Април месец го дават 20 градуса !!!!!! :D :D :D :D :D Искам на мореееееееееееее :ihaaaaa :ihaaaaa

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”