Дупето под чешмата.
Мокри кърпи, при извънредни ситуации.
Освежаване на кожен волан?
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia + Peugeot 308 T9 SW
- Двигател: AQY 2001 + Pure Tech 2017
Re: Освежаване на кожен волан?
Мазах 2 слоя с боя за кожени дрехи. Обаче изглежда полепнаха боклуци или от самата олющена кожа имаше дребни точици. Сега на вид изглежда гладко, но на пипане има грапавини. За шкурки се говори, но не мога да си представя как олющена кожа ще стане гладка след шкурката - може да падне останалото неолющено, но под него не е дърво или метал, че да лъсне. Може би преди боята трябва да се намаже с паста за кожа и боята отгоре за гладкост и цвят. Гледах в Практикер някакви, но почти нищо не пише за какво са и звучи малко като за подхранване и лъскане на кожата за автокъща, а не за оправяне на грапав волан. Има една боя, но е на спрей и не ми се иска да пострада таблото. Ще ударя още 1-2 слоя и дано се заглади. Притеснителното е, че усещам малко лепнене след повече от 12 часа съхнене.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia + Peugeot 308 T9 SW
- Двигател: AQY 2001 + Pure Tech 2017
Върни на стр.14.
yobremove написа:И аз минах по процедурата с освежаването. Първо шкурка 300, после 800. Отиде един пакет мокри кърпички, докато пускаше черно, след това доволно почистване със спирт. Три слоя боя за кожени изделия - сутрин, вечер, сутрин. Накрая го намазах обилно с лустро и така седя около 2 дни, че не ползвах колата. Не очаквах ефекта да е толкова добър
Тая шкурка 800 не е ли доста груба? Аз ползвам 1600 и 2000 (която е твърде ситна), но нали трябва да се постигне гладкост.
Преди имах една добра боя за кожа, но изчезна от пазара. Сега ползвам друга за дрехи, но сякаш е по-зле - при няколко слоя боя се стига до лющене на боята и леко набръчкване все едно е залепен някакъв слой. Със старата боя нямаше такива ефекти.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”