даите идеи или поне насоки,а аз експериментите ще ги направя,имам няколко компа под ръка за ПД и нищо да не стане поне да се знае със сигурност
замяна на ASR с ESP
- niks76
- VW експерт

- Автомобил:
- Двигател:
замяна на ASR с ESP
върти ми се в главата идеята за слагане на есп на мястото на аср,някои има ли представа как става 4е тук във ФВ сервизите ме гледат като извънземно като им говоря на тая тема.предполагам 4е трябва да се из4ете софтуера на екуто ама после???това въпрос4е не ми дава спокоиствие ве4е доста време,а и при руските форуми не намерих нищо по такава тема
даите идеи или поне насоки,а аз експериментите ще ги направя,имам няколко компа под ръка за ПД и нищо да не стане поне да се знае със сигурност
- niks76
- VW експерт

- Автомобил:
- Двигател:
пи4 не са отделни системи,а са подсистеми на Аbsa и знам и как функционират;целта ми е да си махна ASRa и на негово място да запиша ESP,защото втората е усъвършенствана версия на първата с две думи казано;вси4ко е в компа на колата,и тои е само един;4етенето и записа не е проблем ,лошото е 4е няма софт с ESP като за моя тип двигатели затова и съм пуснал тема;пове4е народ мислят по добре от един 4овекshenko написа:пич, тва са две съвсем отделни системи, едното система за сцепление демек да не боксуваш, а другата с прости думи да ти прибира колата, като натиснеш рязко спирачки в завой, значи незнам, но като имаш двете системи те са свързани един с друг ей тва не мога да си го обесня как става
имам ASRно нямам ESP
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
Може да са две различни системи, ама действат чрез едно и също нещо - спирачките (ABS-a). ESP-то следи дали има пробуксуване на някое колело, и ако да, само на него му чуква леко спирачката (от ABS-а), така че диференциала да предаде усилие повече към другото (другите) колело (колела), и да се избегне буксуването. А това следене и съответно подаване на сигнали го прави комп-а. Така че не мисля че ще има проблем. Но опита ще покаже.
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”