Здравеите!
Нов съм тук и се радвам 4е има хора като вас които помагат задал съм за сега два вапроса и полу4их доста добри решеия.Та да питам пак.Става вапрос за хидравли4ното масло-как се сменя,понеже колата я бях дал на приятел да я кара докато бях ж 4ужбина и сега има доста неща.Какжо масло да и сложа,това по каталог или друго.
Благодаря предварително.
Хидравлика
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Здравей, градски!
Напиши в "Гараж"-а, моля те, каква точно е колата.
Според каталозите на ШЕЛ дават 2 вида хидравлично масло, в зависимост от годината на производство. Различават се и по цвят. Моето е червено и го дават като "резервна част". Т.е., не се сменяло, само ако стане нещо се налива (долива)
Другото, за по-нови автомобили мисля, че беше синьо-зелено, но не помня със сигурност.
Е, аз моето го смених профилактично, де!
Източва се, като се свали единия от тръбопроводите от хидравличната помпа.
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... 0%F1%EB%EE
В тази тема е описвано как става, а има и хубав линк към руските сайтове.
Аз не рискувах да паля мотора, защото ме беше страх, че ще задере помпата и после... нова! Разкачих ремъка и въртях на ръка.
Поне В3 събира около 800 мл. Би трябвало и при теб да е толкова.
А защо смяташ, че трябва да се сменя маслото там? Какви са ти оплакванията?

Напиши в "Гараж"-а, моля те, каква точно е колата.
Според каталозите на ШЕЛ дават 2 вида хидравлично масло, в зависимост от годината на производство. Различават се и по цвят. Моето е червено и го дават като "резервна част". Т.е., не се сменяло, само ако стане нещо се налива (долива)
Другото, за по-нови автомобили мисля, че беше синьо-зелено, но не помня със сигурност.
Е, аз моето го смених профилактично, де!
Източва се, като се свали единия от тръбопроводите от хидравличната помпа.
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... 0%F1%EB%EE
В тази тема е описвано как става, а има и хубав линк към руските сайтове.
Аз не рискувах да паля мотора, защото ме беше страх, че ще задере помпата и после... нова! Разкачих ремъка и въртях на ръка.
Поне В3 събира около 800 мл. Би трябвало и при теб да е толкова.
А защо смяташ, че трябва да се сменя маслото там? Какви са ти оплакванията?
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
juve написа:Другото, за по-нови автомобили мисля, че беше синьо-зелено, но не помня със сигурност.
ааа май е обратното.... за по новите е червено, а за по дъртите ( като моя) е зелено .... то затова и червеното под път и над път а зеленото -....
И мойта е дърта пък е с червено откакто съм я взел 4та година.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
juve написа:ааа май е обратното.... за по новите е червено, а за по дъртите ( като моя) е зелено .... то затова и червеното под път и над път а зеленото -....
Почти съм сигурен, че по-старото беше червено на цвят, но не мога в ммента да споря по въпроса. Както и да е! То чИвека може и Г1 да кара, а може и Г5 да е!
Трябва да си види за неговата кола какво е.
- juve
- Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
- Двигател: AAZ - ALH
Така де , трябва да види за неговата конкретно..... и все пак имайте в предвид, че моята е италианка ! А бе къде се е чуло и видяло италианец, което значи пълен парласпур да си смени маслото ! Това е пълна небивалица ! а моята е била собственост и на жена (защото освен , че не се е пушило вътре си беше разпиляла фибите по всички дупки около предната седалка ) Така че .... 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”