замяна на ASR с ESP

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
shenko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот shenko » Пон 26 фев 2007 13:25

niks76 написа:пи4 не са отделни системи.......

щом казваш, че е така :)

iwanst
Автомобил:
Двигател:

ASR

Мнениеот iwanst » Пон 26 фев 2007 13:57

АРС не работи ли само върху предните колела а ЕСП то върху всички и от там няма ли разлика в абс помпата?

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Re: ASR

Мнениеот gr_kanev » Пон 26 фев 2007 14:24

iwanst написа:АРС не работи ли само върху предните колела а ЕСП то върху всички и от там няма ли разлика в абс помпата?

Твърдо НЕ !
Моята е с ABS, пише, че има и ASR, но всичко си действа и на четирите колела (то иначе няма смисъл де). Иначе какво правим при 4Motion (дето има и на задните колела задвижване) - друга помпа за ABS-a ли ?

Потребителски аватар
Vladko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vladko » Пон 26 фев 2007 16:21

gr_kanev написа:
Vladko написа:Сложи си ECU от 96кw mотор с ESP и го адаптирай към твоята кола ако тръгне да работи значи ползва едни и същи датчици и всичко е ОК ако не :?:

То е повече от ясно че ползва същите датчици, въпроса е това адаптиране как да стане :roll:

VAG COM :idea:

koev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот koev » Пон 26 фев 2007 21:08

Определено не става. Аз имам ЕСП и то си има отделна помпа под АБС-а. 100% сигурно, че само с подмяна на софтуера няма да стане

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Пон 26 фев 2007 22:04

въпроса е 4е нямам ECU от 96kw мотор,а адаптацията е фасулска работа-не е проблем;знам само 4е ще има развитие по въпроса :wink: поне да се знае става ли или не;а за мнението на колегата с еsp малко се съмнявам 4е тая помпа за която говориш е на esp-то и изобщо сигурен ли си 4е имаш тая система;с еднакви мотори сме ,а никъде няма инфо за atj s esp :wink:

koev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот koev » Вто 27 фев 2007 7:20

Ами сигурен съм :wink:. Имам и 4х4 и подгряване на седалките, но нямам например климатроник а климатик. Имах проблем с датчика на налягане на ЕСП и съм обиколил доста оторизирани сервизи и майстори, така че съм 100% сигурен, че само с подмяна на софтуера няма да стане. В автотрейд помпата на ЕСП (с датчика) е около 1000Е. Визуално между АБС и ЕСП има разлика - отиваш до някоя кола и гледаш :lol: .

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Вто 27 фев 2007 7:33

Не съм специалист но ще ви прочета статия от Авто Билд за ESP
Системата използва сензорите на ABS. Освен това има и собствена електроника и допълнителни сензори за отчитане на ъгъла на завъртане на волана, за въртене на автомобила около себе си около вертикалната си ос и за странично ускорение. За разлика от ABS хидравличния блок има 12 вместо 4 клапана и е в състояние самостоятелно да прилага спирачно усилие. При опасна ситуация ESP може да приложи спирачно усилие индивидуално на всяко колело. Освен това системата може да управлява двигателя и да се намесва в кормилното управление. При настройките на ESP всеки производител следва собствената си философия.

Това е накратко. Дано да съм ти помогнал. Не е дадена техническа информация.

Потребителски аватар
shenko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот shenko » Вто 27 фев 2007 9:08

точно така колега има датчик на волана :да:

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Вто 27 фев 2007 9:45

е все пак не е мисията невъзможна :wink:
ще се пробвам пък.....квото стане :lol:

Потребителски аватар
Wizi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Wizi » Вто 27 фев 2007 10:34

Абе аз имам само 4 цилиндъра - дали не може да си препограмирам некой комп и да добавя още един, а? :P

Момчета, ESP си е отделна система, която работи чрез ABS-а (за това като ми гръмна един ABS датчик и ми спря ESP-то). Точно както колегите вече го обясниха. Има със сигурност допълнителен хардуер, който да следи поведението и посоката на колата за да може при нужда да го контролира и да предотвратява недозавиването и презавиването (ако така въобще се превеждаха over и under steer. sorry). Не вярвам колите сериино да са подготвени за ESP, а вие само да добавите софт-а. Плюс това ASR е ПОД система на ESP!!! За това ако искате да пилите гуми на кола с ESP трябва да го изключите преди това...

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Вто 27 фев 2007 10:41

Wizi написа:Абе аз имам само 4 цилиндъра - дали не може да си препограмирам некой комп и да добавя още един, а? :P

Момчета, ESP си е отделна система, която работи чрез ABS-а (за това като ми гръмна един ABS датчик и ми спря ESP-то). Точно както колегите вече го обясниха. Има със сигурност допълнителен хардуер, който да следи поведението и посоката на колата за да може при нужда да го контролира и да предотвратява недозавиването и презавиването (ако така въобще се превеждаха over и under steer. sorry). Не вярвам колите сериино да са подготвени за ESP, а вие само да добавите софт-а. Плюс това ASR е ПОД система на ESP!!! За това ако искате да пилите гуми на кола с ESP трябва да го изключите преди това...
ок бе колега,питах за инфо и ве4е го има :wink: оттам нататък е мои проблем с това какви 4асти ще ми трябват още.то и за темпомата е подобна история така 4е.....ама се слага без проблем.а и моита не е от наи старите;ще се играе на принципа :проба-грешка :lol:
за толкова години съм разбрал 4е на теория е едно,а на практика е малко по по друг на4ин-и важи по4ти за вси4ко

Потребителски аватар
Wizi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Wizi » Вто 27 фев 2007 14:21

Абе то е едно на практика и едно на теория, но не и за всички неща по колата... :D

Успех!

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Вто 27 фев 2007 23:22

ще се 4уе по нататък какво е станало :wink:

Потребителски аватар
Vladko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vladko » Сря 28 фев 2007 0:14

Давай смело и успех,а допълнителните части за ESP не е задължително да са от дизелова кола може и от бензин,а Пасат като твоя бензинов съм виждал с ESP .
P.S. Може да доизциклиме темата в Женева :D

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”