Тези градуси дето ги виждаш на таблото , са само за информация. Сигнала идва от датчик. Обаче има една малка особеност. Така е направен уреда на таблото, че не отчита малки отклонения на температурата в + или - около 90-те градуса .
Примерно при достигане на 81 градуса ( говоря теоретично , не съм сигурен точно за градусите ) уреда застава на 90 , и стои там до примерно 98 градуса на датчика , чак вече като ги прескочи, тогава се отчита като отклонение и мръдва стрелката нагоре, същото е и ако примерно е направил 82 (по табло стои на 90 ) и в един момент спадне на 80 и тогава пък мръдва надолу стрелката. Т.е. при пказания на датчика от 81 до 98 ( говоря примерно, пак казвам не съм сигурен на кои точно градуси, мога да поровя при повечко време ) , уреда на таблото все ще показва 90 .
Предполагам е направено така нарочно, с цел да не "стряска" излишно водача и да се кефи на твърдо забитата на 90 температура
Вероятния проблем на 95% при теб е датчика ( да отчита по-ниски показания ), затова се получават тези аномалия и те объркват, а реално си е наред мотора .
П.п. кой е точно датчика по мотора, за показанията на таблото, не мога да кажа , не съм запознат