Зимни гуми - кой с какви - оценка
- toni_tv
- Автомобил: Passat B5 syncro
- Двигател: ADR
Re: Зимни гуми - кой с какви - оценка
Миналата зима сложих 4-ри Nokian D4 на пасата 4х4 и мога да кажа че са идеални на сняг и на мокро се представят добре за нашите условия защото доста време по пътищата ни има киша и вода. Тествани в балканския район на гр.Белоградчик.
stefan4o написа:Каучукът се заменя все повече с разни синтетични бъркочи... Това са и наблюденията на някои гумаджии, с които съм разговарял на тази тема.
Не обръщай много внимание на мнението на гумаджиите - обикновено говорят свободни съчинения или преразказват каквото им е казал някой.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Принципно си прав. Гумаджия ми хвалеше Петлас все едно говорим за Мишелин. Но на пипане си стоят малко по-твърди въпросния Ханкук.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
stefan4o написа:Принципно си прав. Гумаджия ми хвалеше Петлас все едно говорим за Мишелин. Но на пипане си стоят малко по-твърди въпросния Ханкук.
Ако ги продава при него е ясно-хвали това от което има най-добра печалба :)
- stefan4o
- Контакти:
Даже и да не ти го кажа, сам ще се сетиш, че ги продава
Аз тогава още не бях купил летни и го питах за Континентал... един такъв се замисли 

Климатични промени. Има тенденция зимите да стават все по-меки. Оттам търговците предлагат зимни гуми с по-твърди смески, за по-леки зимни условия...
Stivi написа:stefan4o написа:Принципно си прав. Гумаджия ми хвалеше Петлас все едно говорим за Мишелин. Но на пипане си стоят малко по-твърди въпросния Ханкук.
Ако ги продава при него е ясно-хвали това от което има най-добра печалба :)
Не само, че хвали своята стока, а си и вярва, че е добра. Идва някой представител на марката или вносител, дава му рекламни материали и му наприказва велики неща. Оня после е убеден, че продава нещо невероятно. Малко встрани от темата, но идва една представителка на разни кафета и кафе машини. Незнам какво било кафето италианско и всяко зърно се проверявало "с лазер" - ако не е в нормите не само, че се игнорира, но се изхвърлят и следващите няколко зърна кафе. Не разбрах тая глупачка ли беше или смяташе, че като говори убедено всички вярват в думите ѝ. Май първото, тя е повярвала в глупостите, които са ѝ разказвали. При гумаджиите разликата е, че са мъже и не на 20-25г, а доста повече.
- beuchat
- Автомобил: 1990 Golf 2
- Двигател: 1.6 EZ
Аз смятам да поръчам въпросния Нексен.Попрочетах някоя и друга темичка из форума,и оставам с убеждението,че за парите си са супер,а и за за доста над тази цена гуми с индекс B на мокро-няма.
- stefan4o
- Контакти:
То всеки си хвали неговото. Нормално е да прочетеш хубави отзиви. Аз досега не съм видял някой да сподели, че се е прекарал. Само един колега с всесезонен Мишелин беше разочарован от гумите на сняг, ама тя и шарката им не предполага да са силни точно там.
- sith
- Автомобил: Audi A3 + Peugeot 206
- Двигател: ASZ + RHY
В другата тема за зимни гуми коментирах, че "Ауди-то с continental ts 860 се справя супер, но имам чувството че пежото с hankook w452 (на 1 сезон) се държи по-добре" . Ако сега избирах гуми бих избрал Hankook-a, заради разликата в цената
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
beuchat написа:Някой с отзиви за NEXEN WINGUARD SN G WH2 ?Блазни ме индекс B на мокро,както и ниската цена.Размерът е 185/60/14 и са на цена 69 лв/бр.
Ето тук има тема /може и да си прочел вече/ за Nexen ,където се обсъждат и споменатите от теб ,както съм писал и там,за мен гумите са добри за цената си ! http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?f=59&t=414404&start=45
Да се включа и аз с едно въпросче, че не съм писал в този форум от години сигурно, а май е най-продуктивния :)))
Трябва да "обуя" семейната кола, която кара от време на време жена ми (аз ежедневно си карам стария пасат, понеже най-добре подхожда на състоянието на пътищата ни) с по-нови зимни гуми, че сега е с едни Гудиър с ДОТ 2010-2011 г. и с такива гуми, особено пък жена... Не ми се рискува... Освен това, ако зимата решим да излезем някъде с децата на планина, точно с тази кола ходим, но разбира се, никога при непредсказуема или лоша прогноза за времето!
Та "зимните" джанти са с най-масовия и евтин размер 195/65 R15. Ако се караше всеки ден тази кола, без да се допитвам, бих взел най-доброто, обаче не знам при положение, че през зимня сезон тази кола прави 1000-1500 км. месечно, как да подходя. Чудех се за Фулда, Клебер, Ханкук, Унироял, Семперит - нещо от този сорт. Не че не мога да си взема и Гудиър пак, ама ми е някакво такова глупаво за кола, която основно стои на паркинга.
Имате ли наблюдения кои марки колко бързо се втвърдяват и губят зимните си характеристики, при положение, че гумите се карат малко? Трябват ми гуми, която да може да са надеждни поне 4-5 години!!! Гудиър-ките издържаха 6-7 години и започна да им се чупи каучука, ама те бяха преден модел, а тези сега не знам как са...
Трябва да "обуя" семейната кола, която кара от време на време жена ми (аз ежедневно си карам стария пасат, понеже най-добре подхожда на състоянието на пътищата ни) с по-нови зимни гуми, че сега е с едни Гудиър с ДОТ 2010-2011 г. и с такива гуми, особено пък жена... Не ми се рискува... Освен това, ако зимата решим да излезем някъде с децата на планина, точно с тази кола ходим, но разбира се, никога при непредсказуема или лоша прогноза за времето!
Та "зимните" джанти са с най-масовия и евтин размер 195/65 R15. Ако се караше всеки ден тази кола, без да се допитвам, бих взел най-доброто, обаче не знам при положение, че през зимня сезон тази кола прави 1000-1500 км. месечно, как да подходя. Чудех се за Фулда, Клебер, Ханкук, Унироял, Семперит - нещо от този сорт. Не че не мога да си взема и Гудиър пак, ама ми е някакво такова глупаво за кола, която основно стои на паркинга.
Имате ли наблюдения кои марки колко бързо се втвърдяват и губят зимните си характеристики, при положение, че гумите се карат малко? Трябват ми гуми, която да може да са надеждни поне 4-5 години!!! Гудиър-ките издържаха 6-7 години и започна да им се чупи каучука, ама те бяха преден модел, а тези сега не знам как са...
-
- Автомобил: Golf 5 TDI
- Двигател: BXE 2007
От изброените марки бих избрал Ханкуук, Клебер, Унироял. Подредбата е случайна.
Аз съм с летен Кумхо на такъв размер на Шкода Октавия 1 и тая гума на сухо лепне! Нямам идея как е зимната им обаче.
Според задължително среден клас и нагоре, точно заради желанието гумата да става следващите 4-5 години.
Аз съм с летен Кумхо на такъв размер на Шкода Октавия 1 и тая гума на сухо лепне! Нямам идея как е зимната им обаче.
Според задължително среден клас и нагоре, точно заради желанието гумата да става следващите 4-5 години.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
cristooo написа:Чудех се за Фулда, Клебер, Ханкук, Унироял, Семперит - нещо от този сорт.
Колкото човека пишат ,толкова различни мнения ще има

- Burner_inc
- Автомобил: Touran Kawasaki Versys 1000
- Двигател: BLS 2009
cristooo написа:
Трябват ми гуми, която да може да са надеждни поне 4-5 години!!! Гудиър-ките издържаха 6-7 години и започна да им се чупи каучука, ама те бяха преден модел, а тези сега не знам как са...
В този размер разликата е достатъчно малка, че да не се замисля човек. Като пример ще ти дам Клебера и най-новият Мишлен Алпин 6, който е най-скъпият модел в момента. Разликата между двата модела е около 35 лв. на гума, което е 140 лв. за 4. При 4-5 сезона ползване разликата е толкова нищожна, че лично за мен не си заслужава човек да се замисля за нисък или среден клас, поне за този размер гуми.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”