Зимни гуми - кой с какви - оценка
- jordan17772
- Автомобил: Golf IV 105ps + Passat B6 200ps
- Двигател: BCB + CAWB
Re: Зимни гуми - кой с какви - оценка
Добри думи мога да кажа за BFGoodrich G-Force Winter2. Държат Ауди ТТ залепена за снега и драпа здраво. Също много добри отзиви давам и за Goodyear UltraGrip 9.
-
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: ASZ 2003г
muns61 написа:(bubsa) написа:Глупости!
Ако ще 10см разлика в спирачния път да има,някой път е от решаващо значение.
Ако тази разлика е решаваща, вятър ти вее между ушите.
На сняг и киша разликата най-малко се усеща. Евтините там са позиционирани.
Изобщо не ми се спори с лаици на тази тема.Всеки ден в продължение на 15г минавам по 300-500+км и съм си направил изводите.Ти ако искаш и по джанти си карай и се надявай да имаш късмет винаги.
- Burner_inc
- Автомобил: Touran Kawasaki Versys 1000
- Двигател: BLS 2009
Ето това е като твоето мислене! Защо ли на коли по 30- 40к си виждал китайци? Не е защото всички гуми са еднакви, а защото като се увъртиш в кредит за някоя каляска или продадеш някакъв имот и направиш най-тъпото нещо- да набиеш в кола, която не можеш да си позволиш какво става - нямаш възможност да си позволиш хубави консумативи, каквито са и гумите. Условията са нещо с което всеки трябва да се съобразява, но и тестовете доказват, че разликата между бюджетни и премиум гуми, особено в условия с понижено сцепление е понякога в метри, а метрите може да са животоспасяващи! И да ако за смешни суми като 100-200 лв. и то за 4 гуми можеш да имаш по-добра сигурност, защо да не ги дадеш? Премиум марките не дават безсмъртие, но има защо да са такива и ако някой го оспорва не е усещал разликата... И да, на всички дървени философи ще обясня, че винаги инвестицията в дори малко повече сигурност е добра инвестиция!
А това
А това
ще го подмина само със смях, защото знам каква е разликата между средняци като Debica,Gislaved и Conti, Michelin, Goodyear... така, че глупости не ми се четат и вместо да помогнете на човекът, който иска съвет се хващате за разни дребни суми...ако се кара разумно и съобразено с условията и възможностите на колата гумите не са от голямо значение
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Подкрепям горния колега. 
Хубавите гуми и тях ги ловят законите на физиката - факт, но при някои условия се държат доста по-адекватно от китайците и другите евтинджоси. А това са такива условия, при които всеки един от нас може да се озове пред ПТП или да направи такова, никой не е застрахован от грешки.

Хубавите гуми и тях ги ловят законите на физиката - факт, но при някои условия се държат доста по-адекватно от китайците и другите евтинджоси. А това са такива условия, при които всеки един от нас може да се озове пред ПТП или да направи такова, никой не е застрахован от грешки.
- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
Все пак,за Савата някое друго мнение,да не пускам конкретна тема ?
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
В размер 195/65/15 е чудесна за парите си.
- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
А в 255/50/19?
-
- Автомобил: Golf 5 TDI
- Двигател: BXE 2007
Карал съм Сава и е доста мека гума. Преди доста време беше. Но газеше на един Пасат 2! :D
- Danny boy
- Автомобил:
- Двигател:
Мишелин алпин 6 обещава да бъде доста интересна гума.
Гледам шарката е по-сносна и високотехнологична,също и състава на каучука,при запазващо се повдение в пеоцес на интензивно износване спрямо преките конкуренти.
Иначе тази година ще съм с Конти тс 850.
Спрямо евтините и среден клас гуми рзликата е осезаема.
Гледам шарката е по-сносна и високотехнологична,също и състава на каучука,при запазващо се повдение в пеоцес на интензивно износване спрямо преките конкуренти.
Иначе тази година ще съм с Конти тс 850.
Спрямо евтините и среден клас гуми рзликата е осезаема.
- buller
- Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
- Двигател: 1_8T AWT
За колегата, който казва, че 10 см. не са от значение
От значение са при много случаи
Ако с гуми "Х" спреш за 40.5 метра, а с гуми "У" за 40.4 метра, този 0.1м може да е бронята, пукнат радиатор, фарове, решетка и ПТП с глоба.
Тук имаме гуми + спирачки + дистанция + условия на пътя + реакции на шофьора, но при равни други условия и т.н., ако тези 10 см. те спасяват от едно 1000 + лв. разходи, то това си струва всеки лев.

Ако с гуми "Х" спреш за 40.5 метра, а с гуми "У" за 40.4 метра, този 0.1м може да е бронята, пукнат радиатор, фарове, решетка и ПТП с глоба.
Тук имаме гуми + спирачки + дистанция + условия на пътя + реакции на шофьора, но при равни други условия и т.н., ако тези 10 см. те спасяват от едно 1000 + лв. разходи, то това си струва всеки лев.
-
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: ASZ 2003г
Зарежи ги парите и ламарините.Представи си,че е човек.
Всеки си мисли,че на него не може да се случи,защото е голям карач и може и с китайки,но в реалността нещата са други.И веднъж за цялата ти шофьорска практика да се спасиш от кофти ситуация си заслужава.
Всеки си мисли,че на него не може да се случи,защото е голям карач и може и с китайки,но в реалността нещата са други.И веднъж за цялата ти шофьорска практика да се спасиш от кофти ситуация си заслужава.
- avtogumi.bg
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
feikot написа:Все пак,за Савата някое друго мнение,да не пускам конкретна тема ?
Тази Сава, която гледате, са последни 4 бр и са на 4-5 години и за това са намалени на такава цена.
- stefan4o
- Контакти:
Ако са съхранявани правилно, какъв е проблемът? И аз съм си закупил залежал Мишелин А3. Не мисля, че качествата му са по-лоши от тези с пресния дот.
Няма правилно съхраняване като минат повече от 2-3 години. Гумата старее, ако ще да ѝ поддържаш микроклимат с апаратура. Естествено, ако е правена преди 2 години и цената е добра си струва.
- stefan4o
- Контакти:
Чел съм обръщение на Континентал мисля беше, че до 7 или 10 годишна гума се счита за нова. Ако има някакво редуциране на качествата й от стояне то ще е до 5 процента, което нито ти, нито аз ще го усетим.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”