:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

автовози - въпрос?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Doroteya
Автомобил:
Двигател:

автовози - въпрос?

Мнениеот Doroteya » Пон 26 фев 2007 14:01

Здравейте! Искам да попитам дали някой може да ми даде координати на някоя фирма, която кара коли на по-изгодни цени, защото от Германия ми искат 1200 лева и това ми се струва доста.

Благодаря ви предварително!

Поздрави

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: автовози - въпрос?

Мнениеот buFka » Пон 26 фев 2007 14:07

Doroteya написа:Здравейте! Искам да попитам дали някой може да ми даде координати на някоя фирма, която кара коли на по-изгодни цени, защото от Германия ми искат 1200 лева и това ми се струва доста.

Благодаря ви предварително!

Поздрави

Толкова е....надали ще намериш по евтино. Потърси с търсачката, беше обсъждана темата за автовозите.

Ето: тук

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Пон 26 фев 2007 14:35

Колега ако искаш и имаш път отскокни до някой пернишки вносител на коли 2-ра употреба и питай за колко ще ти докарат колата.Аз доколкото съм запознат с цените за този вид услуга в моя регион,знам че се извършва в рамките на 700 до 1000 лв.Все пак в Перник почти всичко е къде-къде по-евтино от столицата.

П.П.Моята информация не е много прясна,но ако имаш желание и 3-4 излишни литра гориво :drive можеш да прескочиш до Перник да си провериш лично!!!
Надявам се че съм ти дал полезна информация :idea:

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пон 26 фев 2007 15:10

Шурито има камионче, на което може да се качи 1 кола. Беше правил сметки и му излезе, че под 1 200 лв. ще е на загуба. Виж, ако не е камионче, а голям автовоз и има и други коли, тогава нещата се променят драстично!

KOKO ГЕОРГИЕВ

Мнениеот KOKO ГЕОРГИЕВ » Вто 27 фев 2007 15:35

Аз мисля, че зависи от коя част на Германия. От най-западната (Кьолн и Франкфурт) и от Белгия място на голям автовоз е 500 евра за редовен(малък търговец) клиент. Но не може от Мюнхен да е същата цената. :roll:Както е писал radotom малкият е по-скъп, но доставя колата по-бързо. :lol:

Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

Мнениеот K22 » Вто 27 фев 2007 15:48

radotom написа:Шурито има камионче, на което може да се качи 1 кола. Беше правил сметки и му излезе, че под 1 200 лв. ще е на загуба. Виж, ако не е камионче, а голям автовоз и има и други коли, тогава нещата се променят драстично!

Е той те хвърлил на върбата :wink: Да отидеш и да се върнеш до Франкфурт на самоход с хотел,такси, номера и застраховки и рушвети е около 900лева.

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Вто 27 фев 2007 16:11

k22 написа:
radotom написа:Шурито има камионче, на което може да се качи 1 кола. Беше правил сметки и му излезе, че под 1 200 лв. ще е на загуба. Виж, ако не е камионче, а голям автовоз и има и други коли, тогава нещата се променят драстично!

Е той те хвърлил на върбата :wink: Да отидеш и да се върнеш до Франкфурт на самоход с хотел,такси, номера и застраховки и рушвети е около 900лева.

абе стига говори глупости, се едно ние коли не сме купували...за 1 седмица кат платиш най-евтино за нощувка по 25 Евро, за ядене по 5 на ден и станаха 210, отделно номера (30 Евро), прехвърляне (50) и застраховка (80) станаха още 150, до тук 360 Евро, сложи пътни разходи и рушвети минимум 250 (станаха 610), вадене на разни сертификати (като например пежо струва 70 евро тоя евро1 сертификат) и попълване на документи между 20 и 100 Евро...а и билет до Франкфурт струва 100 Евро грубо - сега събери всичко и ми кажи общата сума дали не е значително повече от 900 лв. Знаеме че дъщеря ти е там, знаеме че ги разбираш нещата...ама и ние отбираме по малко. Да не говориме за това, че не съм сложил разходи за обикаляне и намиране на кола, тука спокойно може да отидат *стотин! Моля те, не говори за някви единични случаи, мойта кола също е купувана и разходите за самохода не бяха повече от 900 лева, но аз съм на място и баща ми имаше къде да спи, имаше с какво да се движи, знам къде са автокъщите и т.н. За обикновен човек без познати и особено без немски - ега не му излезе всичко 900 лв.

ПС. Виж ако буташ колата до Бг ше се вмъкнеш в тея 900 лв...

Потребителски аватар
K22

Мнениеот K22 » Вто 27 фев 2007 16:20

[quote="buFka"][quote="k22"][quote="radotom"]
абе стига говори глупости, се едно ние коли не сме купували...за 1 седмица кат платиш най-евтино за нощувка по 25 Евро, за ядене по 5 на ден и станаха 210, отделно номера (30 Евро), прехвърляне (50) и застраховка (80) станаха още 150, до тук 360 Евро, сложи пътни разходи и рушвети минимум 250 (станаха 610), вадене на разни сертификати (като например пежо струва 70 евро тоя евро1 сертификат) и попълване на документи между 20 и 100 Евро...а и билет до Франкфурт струва 100 Евро грубо - сега събери всичко и ми кажи общата сума дали не е значително повече от 900 лв. също е купувана и разходите за самохода не бяха повече от 900 лева, но аз съм на място и баща ми имаше къде да спи, имаше с какво да се .
quote]
Без квалификации-още не си ми достигнал поне на образованието :wink: Извинявай ако ти се бъркам в бизнеса..
Кви нощувки, кво ядене, човека ще дойде с камиончето няма да обикаля с дни..а авто джамбазите повече от 2 нощувки не правят....
На мен толкова ми излезе от Лудвисхавен през Румъния до Плевен.

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Вто 27 фев 2007 16:23

Буфка в две теми ще спорим явно :)нищо лично, хахаха :) значи през 2002 ходихме аз, баща ми, един момък за Вентото отидохме на там с микробус и се върнахме на собствен ход в него .... и излезе около 1000 лева всичко ..... така че ще ме прощаваш ...както виждаш не сме умряли от глад.......... второ.... докараха ни един Мерцедес C200 CDI и Рено Еспас от Германия и ни излезе по 500 лева на автомобил ;) сега пича може да се е пазарил и да си е взел автомобилите по евтино и да е на далавера ... ама мен това не ме интересува ....... 1200 с автовоз ..... мерси ....има толкова хора дето често ходят до германия ..нищо не им пречи да се върнат с кола .............

Сега че някой примерно не може да се вмъкне в 1000 лева ...ми проблема си е негов..... ааа да подкуп никога през живота си не съм давал и не смятам и да давам ......

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Вто 27 фев 2007 16:26

k22 написа:Без квалификации-още не си ми достигнал поне на образованието :wink: Извинявай ако ти се бъркам в бизнеса..
Кви нощувки, кво ядене, човека ще дойде с камиончето няма да обикаля с дни..а авто джамбазите повече от 2 нощувки не правят....
На мен толкова ми излезе от Лудвисхавен през Румъния до Плевен.

Това че тук не съм завърил не значи, че нямам образование...а замисли се, че може да имам и по-високо, не съм на 21 години все пак ;)

Нощувки - обикновен човек (не автоджамбаз) да дойде и да нощува докат си намери кола, автоджамбаза купува квото има - а човек който идва търси и избира. Възможно е да попадне на хубава кола точно на 3-тия час търсене, а може да му отнеме и 2 седмици. Ти кво, правиш сметка за 2 дни престой без да се подсигуриш - е такива съветници не пожелавам никому. Както казах - тва че има единични случаи на които им излиза толкова - това са изключения, говориме за общия случай когато човек идва на самоход да си вземе кола! Ти самия първо казваш "на самоход" а после си противоречиш споменавайки автоджамбаз....недей бърка понятията моля.

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Вто 27 фев 2007 16:28

Tyan написа:Буфка в две теми ще спорим явно :)нищо лично, хахаха :) значи през 2002 ходихме аз, баща ми, един момък за Вентото отидохме на там с микробус и се върнахме на собствен ход в него .... и излезе около 1000 лева всичко ..... така че ще ме прощаваш ...както виждаш не сме умряли от глад.......... второ.... докараха ни един Мерцедес C200 CDI и Рено Еспас от Германия и ни излезе по 500 лева на автомобил ;) сега пича може да се е пазарил и да си е взел автомобилите по евтино и да е на далавера ... ама мен това не ме интересува ....... 1200 с автовоз ..... мерси ....има толкова хора дето често ходят до германия ..нищо не им пречи да се върнат с кола .............

Сега че някой примерно не може да се вмъкне в 1000 лева ...ми проблема си е негов..... ааа да подкуп никога през живота си не съм давал и не смятам и да давам ......

коя част от "има частни случай" не разбра бе деа :)

Потребителски аватар
K22

Мнениеот K22 » Вто 27 фев 2007 16:34

Я като се успокоиш, направи подробна калкулация, какви ще са разходите на камиончето с 1 нощувка -без да слагаш застраховки номера и други екстри :lol:

Потребителски аватар
Sara_Bold
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sara_Bold » Вто 27 фев 2007 16:38

buFka написа:...

Малко си пропреувеличил,но наистина като сложиш всички разходи излиза над 900 лева!

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Вто 27 фев 2007 16:39

k22 написа:Я като се успокоиш, направи подробна калкулация, какви ще са разходите на камиончето с 1 нощувка -без да слагаш застраховки номера и други екстри :lol:

е ква е гаранцията, че ще намериш за един ден? е тва ми го обясни и ще се съглася, че наистина излиза 900 лева.

ПС. Аз съм пределно спокоен

ППС. Застраховка, прехвърляне, номера, сертификати и пътни разходи ми излизат 400 Евро, без да слагам пари за обикаляне, идване до германия и прочие, от тук насетне всеки си прави сам сметката...като можете да дойдете и да намерите кола за 1 ден, т.е. само с една нощувка и да си оправите документите - евала! но нека другите да си приготвят малко над 900 лева за докарване...

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Вто 27 фев 2007 16:49

Опа не съм видял изключенията :oops: :oops: :oops: mhihi :)

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”