Мнениеот kostik » Чет 25 окт 2018 21:23
Определено сега е най-подходящият момент да напиша своят опит на тема гуми, който не е особенно голям.
Продадох голфа тази седмица и ето равносметката от гумите.
Dayton DW510 195 50 15 Цена общо 272лв. с монтажа. - 2014 купих Дейтън зимни, с които карах четири зими предимно градско, но понеже половината време бях в Горна Баня не съм сигурен, колко градско е това. Първите две години гумите бяха доста добри и се усещаше много добро сцепление, третата и четвъртата година се държаха всякаш еднакво, а иначе казано сцеплението се намали с около 30% особенно се усети на сняг. Конкретни забележки нямам. Оценка ще си позволя да не давам понеже другите гуми, които съм карал са втора ръка и базата ми за сравнение няма да е коректна.
В крайна сметка гумите ги продадох миналата седмица за 80лв., а иначе казано са ми излезнали 192лв. за четири години и да ви кажа тази година ще взема същите за новата ми придобивка.
Dayton EVO D320 195 50 15 Цена 292лв. с монтаж и винтили. 2015 купих Дейтън летни гуми, с които карах четири лета. Гумата на дъжт проливен и обилен е доста добра, но на леко преваляване, колкото да закали бяха страшна парзалка, на сухо не мога да я различа с нищо от другите гуми в този клас. Гумите и четирите години ми се виждат едни и същи понеже разликата явно е била плавна в амортизирането.
За този размер гуми съм впечатлен, че с тези дупки останаха здрави, а смея да твърдя, че съм целил доста стабилни за тези четири години.
Ако трябва да опиша и оценя гумите бих им дал 7/10 понеже са бюджетни, ако бяха по-скъпи и трябваше да ги сравня с примерно Continental Sport Contact бих им дал оценка 4/10.
Единственото сигурно нещо в моят опит, е че дори и бюджетни са два пъти по-добре от гуми втора ръка, поне в моят скромен опит.