Зимни гуми - кой с какви - оценка
Re: Зимни гуми - кой с какви - оценка
Просто няма място за сравнение. Тези са си груби полярни гуми, често с възможност за набиване на шипове. За тях еталона обикновено е Нокиан и се съревновават по тамошните северни полигони в полярни тестове. Въпреки това, съм се замислял да взема две такива гуми на джанти и да си направя нещо като втори зимен авариен комплект. Ако случайно зимата някой ден ни изненада...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Нокиан на нашия пазар се прави в Русия :)
Само премиум марките другото всичко е голяма печалба на тия дето ги внасят а за вас остава никаква сигурност на пътя :)
Аз заложих на Алпин 6 за моята кола и за сигурността на моето семейство
Само премиум марките другото всичко е голяма печалба на тия дето ги внасят а за вас остава никаква сигурност на пътя :)
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
За бус да предложите нещо?
215/70/15С
За 2 служебни коли трябва да взема,та се чудя между Гиславед 6 и Кумхо-то.
215/70/15С
За 2 служебни коли трябва да взема,та се чудя между Гиславед 6 и Кумхо-то.
- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
Мнение за Континентал TS850 P 235/65/17 ?
- stefarata
- Автомобил: Ford S Max MK1
- Двигател: TDCI
Chakalesko написа:Нокиан на нашия пазар се прави в Русия :)
Голямо изхвърляне, голямо нещо . Ние, дето не можем да си позволим Премиум, не мислим за сигурността на семействата си или какво
-
- Автомобил: Passat B5 1999
- Двигател: 1.9 TDI AFN
batVenci написа:. За тях еталона обикновено е Нокиан и се съревновават по тамошните северни полигони в полярни тестове.
Между другото по скандинавието Кордиант са много популярни гуми. Аз лично никога не бях чувал за тях. Мой френд който живее във Финландия ми разказа за тях. На него му беше странно като му говоря за Конти, Клебър и други такива за зимни гуми специално. Там си тачат Гиславед, Нокиан, Кордиант и още 1-2 марки спомена пак от тези, които не съм чувал. Но и моделите им са различни от тези на нашия пазар.
Не вярвам вносителите да са на загуба, от вноса на премиум гуми...
Просто нашия южен пазар налага вноса на гуми за по-леки зими. Например преди няколко години много колеги съжаляваха за спирането от продажба на Гиславед Норд Фрост и замяната им с Гиславед Еуро Фрост...
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Глобално затопляне, какво да се прави. Който не го кефи климата и гумите - спокойно може да иде в Норвегия, Финландия и т.н.
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Глобалното затопляне е доста пряко свързано с арктическите студове,дано няма такива де.Аз заложих на Клебер по съветите от тук,понеже колкото и малка да същинската зима при мен,тя е свързана с навявания и преспи.Това даже не ми е фактор всъщност,понеже зимните месеци съм предимно по лед/заради високата влажност/.Само дето установих,че задния ми мост яде едната гума и ще ми е криво догодина.....
- stefan4o
- Контакти:
batVenci написа:Може, ама не пускат...
Значи желанието им да карат с Нордфрост не е толкоз силно, колкото го изкарват. Като заговорихме за скандинавски гуми, хвърлете едно око на тази тема на един разочарован колега:
viewtopic.php?f=59&t=477263
Скандинавска марка произведена в Русия. На един сезон напукана като на стар индианец петите... Хвалете руските гуми още ;)
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
batVenci написа:Просто нашия южен пазар налага вноса на гуми за по-леки зими. Например преди няколко години много колеги съжаляваха за спирането от продажба на Гиславед Норд Фрост и замяната им с Гиславед Еуро Фрост...
Имах Норд фрост 3 преди да ги спрат. Подготвен за шипове, това наистина беше различна гума в сняг. Но и онази зима на 2007/8г беше от последните в които ми се е налагало да го играя снегорин, такаче не ми липсват много.

Лошото е, че почти всяка зима има няколко дни, в които сме изненадани от зимата, и тогава си трябват малко по-хард зимни гуми...
- stefan4o
- Контакти:
Вериги. За няколко дни от цялата година да си вземем гуми за северния полюс. Все едно да си купя ремарке, щото варя ракия един път годишно.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”