Здравейте. Прегледах всички теми свързани с това но не открих практическо решение на проблема ми.
Проблема е в изпотяване на прозорците като включа парното на тпло съпроводено със странна мизма на влага. Колата е с деузонов климатроник и повече запорява от шофьорската страна.
Какъв е варианта да съм на 100% сигурен дали е от радиатора на парното и трябва ли да се сваля цялото табло да се достигне до него или да търся проблема на друго място?
Познатия проблем с клапите го има но невярвам потенето да идва от тях защото мисля работят горе доло адекватно освен щтракането на еднаот тях.

Голф 5 радиатор на парното
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Re: Голф 5 радиатор на парното
Ако е от радиаторчето, остава мазно по стъклото, което много трудно се изчиства. Ако изпотяването изчезва само, вероятно е пара, което е свързано по някакъв начин с клапите. Вероятно тази за рециркулация.
Да точно изпотяването е мазно. А относно смяната на радиаторчето въпроса с разглобяването кака стои? Благодаря.
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Вероятно е в начален стадий. Колегата zfa159 е писал в една тема, че не се сваля цялото табло за да се смени, но пък цената на радиаторчето е по-височка.
viewtopic.php?f=24&t=454151
viewtopic.php?f=24&t=454151
Темата съм я чел но не откривам подробности затова търся повече информация относно смяната.
Колега при мен се получаваше така заради проблем в клапата която вкарва въздух от вън или върти въздуха в купето,когато не влиза свеж въздух от вън и се запотяват стъклата. При мен е климатроник!!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”