Зимни гуми - кой с какви - оценка

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Burner_inc
Автомобил: Touran Kawasaki Versys 1000
Двигател: BLS 2009

Re: Зимни гуми - кой с какви - оценка

Мнениеот Burner_inc » Чет 22 ное 2018 14:00

hooligan_sk написа:Според тестовете, повечето евтини зимни гуми, особено китайските, въобще не са ок, дори нови. :mhihi

Това е само според "купените" тестове. Според ползвателите им се държат отлично във всякакви условия, "най-важни са шофьорските умения", а уменията на ползващите ги надхвърлят сумарно уменията на Льоб, Фитипалди, Хакинен и Кен Блок. Гумите в топ 5 на тестовете са за останалите неможачи :mhihi

Потребителски аватар
stanlley
Автомобил: VW Passat 6 Skoda Superb
Двигател: CBAB 2010 AVF 2005

Мнениеот stanlley » Чет 22 ное 2018 16:03

Burner_inc написа:
hooligan_sk написа:Според тестовете, повечето евтини зимни гуми, особено китайските, въобще не са ок, дори нови. :mhihi

Това е само според "купените" тестове. Според ползвателите им се държат отлично във всякакви условия, "най-важни са шофьорските умения", а уменията на ползващите ги надхвърлят сумарно уменията на Льоб, Фитипалди, Хакинен и Кен Блок. Гумите в топ 5 на тестовете са за останалите неможачи :mhihi

Истината е някъде по средата. И шофьорските умения са важни и марката и възрастта на гумите също. Обаче има един контингент от "можачи", който като си купят супер-мега премиум нови гуми и започват да карат като идиоти, защото на тестовете гумата спирала 9 метра по-бързо от последната в класацията. Тези са по-опасни от предпазливите водачи с нови китайци според мен.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Чет 22 ное 2018 16:16

По правило,най-размазаните коли са тези с най-хубавите гуми,понеже галфона зад волана си мисли че като има 10 помощни системи за безопасност и едната му гума е 1000лв законите на физиката вече не важат за него :thumb_down И тези с китайците и тарлъците ента употреба се блъскат,ама там страдат най-вече фарове,стопове и брони icon_idea В повечето случай "уменията" на тези с евтините или стари гуми да не закъсват и да не се удрят ,се свеждат до образуване на колона поради това че се влачат с разумната според тях скорост /всяка зима в малкото дни когато има сняг в бургаско,ми късат нервите между Поморие и Бургас/ :mhihi

NameNick
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NameNick » Чет 22 ное 2018 16:55

[ Обаче има един контингент от "можачи", който като си купят супер-мега премиум нови гуми и започват да карат като идиоти, защото на тестовете гумата спирала 9 метра по-бързо от последната в класацията. Тези са по-опасни от предпазливите водачи с нови китайци според мен.[/quote]
:mhihi :mhihi :mhihi
Много точно казано и описващо "бай-ганьовската" ни природа.

i.stojanov
Автомобил: Golf 5 TDI
Двигател: BXE 2007

Мнениеот i.stojanov » Чет 22 ное 2018 21:40

Интересен тест:
https://youtu.be/zNuqGUgbcIk

Chakalesko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Chakalesko » Нед 25 ное 2018 22:13

По хубави от премиум марки няма скъпи са но си заслужават всяка стотинка :c020
А сега и на изплащане можеш да си вземеш най модерните гуми без да ти натежи на бюджета :th_up

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Пон 26 ное 2018 8:26

Stivi написа:По правило,най-размазаните коли са тези с най-хубавите гуми,понеже ....едната му гума е 1000лв ...
В повечето случай "уменията" на тези с евтините или стари гуми да не закъсват и да не се удрят ,се свеждат до образуване на колона поради това че се влачат с разумната според тях скорост

Хм,какво противоречие.Нима обвиняваш някого,че избира разумната според него скорост?Или,че не се е размазал?
Има коли,дето наистина нямат системи за сигурност,че и за безопасност.Има между тях шофьори,които именно заради това си купуват хубави гуми.И все пак автомобила не става толкова сигурен,че да се шофира с неразумна скорост,нали?Щото после ще се окаже,че бил от тия,дето"законите на физиката не важат".Всеки си познава колата,пробва гумите и си преценява,койзакон на физиката и доколко важи за него.

Niki_As
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN 1997

Мнениеот Niki_As » Вто 27 ное 2018 11:58

Здравейте, и аз да споделя, карам 4-та зима с Nokian WRD3 и съм много доволен. Сега ги сложих отзад, а от пред Бриджстоун. Ще видя и те как се държат. По натам ще споделя. Като размер са 195 65 15. Щях пак да взема Нокиан ама Бриджстоун-беше по евтин. Гумите са на пасат В5.

Потребителски аватар
mk5_gti
Автомобил: Golf 5 GTI DSG
Двигател: BPY 2008

Мнениеот mk5_gti » Вто 27 ное 2018 13:29

6 години карах с китайски зимни гуми и никога не съм имал проблем. Така че гумите са фактор, но по важно е как караш в зимни условия. Това че карам кола 200 к.с. и я карам с акъл, може би ми е помогнало да нямам проблем с китайските зимни гуми. Гумите бяха уест лайк и на сезон им правех по около 7-8х. Км.

Потребителски аватар
MMX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MMX » Вто 27 ное 2018 14:32

По кой край? Да не е Петрич или Бургас.

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Вто 27 ное 2018 14:50

доколкото знам колегата живее на хижата на черни връх

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 27 ное 2018 17:03

mk5_gti написа:6 години карах с китайски зимни гуми и никога не съм имал проблем. Така че гумите са фактор, но по важно е как караш в зимни условия. Това че карам кола 200 к.с. и я карам с акъл, може би ми е помогнало да нямам проблем с китайските зимни гуми. Гумите бяха уест лайк и на сезон им правех по около 7-8х. Км.

Колега, аз от 11 години карам Джета и никога не съм имал проблем... :th_up

Потребителски аватар
mk5_gti
Автомобил: Golf 5 GTI DSG
Двигател: BPY 2008

Мнениеот mk5_gti » Вто 27 ное 2018 20:00

DoH_KuXoT написа:доколкото знам колегата живее на хижата на черни връх

Радвам се че ме познаваш :beer

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Вто 27 ное 2018 21:34

Казах го иронично, тук ако похвалиш нещо различно от топ марките почват да ти обясняват, че си се прекарал, че ти всъщност си доволен , ама защото не осъзнаваш колко си се прекарал, щом си карал няколко години и си доволен значи в твоя край няма сняг, няма как да си доволен, трябва да знаеш че си недоволен... Общо взето тук в тази тема се купуват само топ брандове, ако решиш да кривнеш в друга посока значи си потенциален убиец на пътя или караш с 30км в час и им пречиш , ей такива сладки кафе приказки се пишат. :c020

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Вто 27 ное 2018 22:07

По-скоро не са ти били необходими тези няколко метра по-добър спирачен път на читавите гуми. На повечето хора не им трябват. Докато не им потрябват. :th_up

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”