Мнение за гуми
Предните са ми Хай-Трак на Вредещайн, само че 185/60 R14, а задните - Клебер Виаксер, със същия размер. Страшно съм доволен и от двата вида. За Вредещайна четох, като ги избирах, че не можеш да влезеш в аквапланинг, ако се бухнеш в локва с до около 80 км/ч, доколкото помня и е вярно, мамка му. Адски стабилни са на мокро и изхвърлят много добре настрани водата. На сухо също ги бива. И за Клебера бях чел добри тестове, а и досега се държат също много стабилно и на сухо и на мокро. От опит говоря. Имах преди време проблеми със завъртания разни и то на сухо...
Ето и малко линкове от братушките:
http://www.autoreview.ru/new_site/year2004/n06/tyres/1.htm
http://www.shina.ru/infa_2004_05_10.shtml
Хи-хи, голям майтап. За Вредещайна пише че бил по-устойчив на мокро...

Ето и малко линкове от братушките:
http://www.autoreview.ru/new_site/year2004/n06/tyres/1.htm
http://www.shina.ru/infa_2004_05_10.shtml
Хи-хи, голям майтап. За Вредещайна пише че бил по-устойчив на мокро...

Последна промяна от feb на Нед 03 апр 2005 0:03, променено общо 1 път.
- doktora
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
- Контакти:
nord & frost е модел на шведската фирма GISLAVED дъщерна на CONTINENTAL.този модел има три поколения и гумите са чисто ЗИМНИ.
не си се набутал на сняг са много добри.
Аз определено стрелях на посоки когато ги купувах, без малко да се изкуша с по евтини и по некачествени гуми, но май този път имах късмет. Разбрах че съм си взел хубави гуми, когато колеги ги видяха и почнаха да цъкат и да питат от къде съм ги вземал и за какви пари. След това разбира се се убедих сам в качеството им - разкошни са за сняг!Следващата зима мисля да взема още 2 такива гуми и да не се притеснявам вече на къде ще тръгне задницата на колата при завой.
- Kentavar
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Бесспорные лидеры — Continental PremiumContact и Nokian NRHi: именно их мы рекомендуем по совокупности качеств. Шины Goodyear Eagle Ventura в очередной раз поразили своей стойкостью к аквапланированию, но на мокром асфальте они по-прежнему ведут себя лучше, чем посуху. Шины Pirelli, Michelin, Dunlop и Firestone продемонстрировали ровные и достойные характеристики — они лишь чуть-чуть отстали от лидеров. В эту же компанию попали и шины Vredestein, Marangoni и Barum — пусть они не столь престижны, однако на дороге легко могут поспорить с «грандами». То есть даже относительно недорогие шины «второй линии» (Barum) или новые модели мелких европейских фирм (Marangoni и Vredestein) теперь отличаются от именитых покрышек не намного, обеспечивая достойный уровень активной безопасности.
Понеже наближава време пак да обуваме други обувки на машините мисля,че тази тема пак трябва да излезе на дневен ред.Това по нагоре е от руски сайт.Верно за 2005-а е.Ще почакаме и АДАК да си кажат думата а и Автобилд.После парици да заделиме и почва пазаруването.А до тогава може да се похвалиме ,оплачеме от някои марки гуми или от гумаджии и фирми за гуми.Аз лично съм с 205/50/15 и ще се радвам някой да сподели за този размер гуми.Ако ли не е точно този то за размера гуми за 15-ки джанти.Ще се радвам ако се получи дискусия.Зная,че темата е дъвкана дъвкана дъвкана та чак е изядена ама новобранци като мен дето,зимни гуми си избират 3 месеца,малко повече споделен опит няма да е вреден.Сори предварително ако с тези въпроси подритвам нечии ушни мазоли за тази тема.Я по разговорливите да споделят.А другите да не слушат.

- zemon_C4455XP
- Автомобил:
- Двигател:
- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
Снощи като рових в нета открих топлата вода с факта,че Lassa-са дело на Бриджстон и турска фирма,което ме кара да преосмисля избора си особенно ако прочета във форума нещо за тях!Ей сега ще използвам търсачката!Ninja написа:благодаря, и аз ги издирих!
за 185/60/14 цената е 96 лв със скоростен индекс до 210 км/ч и идват от Холандия.
мисля и аз да заложа на тях

- FreAk
- Автомобил:
- Двигател:
миналата година си купих точно тези Marangoni защото много ми хареса шарката на протектора нооооо много се разочаровах
Не държат нито на сухо нито на мокро много са зле, но все пак не може една фирма която до преди 2-3 години правеше само регенерат да прави читави гуми
само на шарка са го докарали
а иначе съм много доволен от YOKOHAMA

Не държат нито на сухо нито на мокро много са зле, но все пак не може една фирма която до преди 2-3 години правеше само регенерат да прави читави гуми

а иначе съм много доволен от YOKOHAMA
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”