ГО и бонус малус системата

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Re: ГО и бонус малус системата

Мнениеот muns61 » Вто 27 ное 2018 22:11

Mishonti написа:
Водния дух1 написа:
lokva написа:миналата година платих 875 евро гражданска и каско за изминати 12000 км за 1 година . за пасат 3с 2008 140 коня. днес ми доиде новата полица със същите условия за 611 евро.
да го направят тия продажници така и в бг. а не някаква пародия за максимално доене.
в този си вид след 2 3 години от реален бонус ще се възползват 2 % от шофьорите в бг

611 евро,ама ....каква заплата вземаш? Щото ако заплатата тук е 2500евро да ми вземат 600- ама на заплата 800-900 лв и то не на всякъде ,особено в провинцията ,където масово хората вземат 500-700лв????

Все се чудя на подобни мнения?... Като взимаш 500лв, няма да караш кола...

Човекът е написал какъв е бонуса, не осмисляте ли това, което четете?

mrsch66
Автомобил: jetta 2
Двигател: ez 1986

Мнениеот mrsch66 » Вто 27 ное 2018 22:12

Поне с 50%.

Mishonti
Автомобил: C220
Двигател: CDI 2007

Мнениеот Mishonti » Вто 27 ное 2018 22:24

muns61 написа:
Mishonti написа:
Водния дух1 написа:
lokva написа:миналата година платих 875 евро гражданска и каско за изминати 12000 км за 1 година . за пасат 3с 2008 140 коня. днес ми доиде новата полица със същите условия за 611 евро.
да го направят тия продажници така и в бг. а не някаква пародия за максимално доене.
в този си вид след 2 3 години от реален бонус ще се възползват 2 % от шофьорите в бг

611 евро,ама ....каква заплата вземаш? Щото ако заплатата тук е 2500евро да ми вземат 600- ама на заплата 800-900 лв и то не на всякъде ,особено в провинцията ,където масово хората вземат 500-700лв????

Човекът е написал какъв е бонуса, не осмисляте ли това, което четете?

Аз осмислям, мнението ми е в отговор на Водния дух, в което той вижда как в Европа взимат 2500 евро, а тук 500лв заплати..

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Вто 27 ное 2018 23:19

Да не си братовчед на Каролев?

Потребителски аватар
Водния дух1
Автомобил: Golf 3 variant
Двигател: 1Z

Мнениеот Водния дух1 » Вто 27 ное 2018 23:39

Mishonti написа:
Водния дух1 написа:

И да останат такива като тебе само,дето карат мерцедедеси ли -то после и от вас ще почнат да смучат. Ние по-бедничките с голфовете да не караме,да не се пречкаме на цлк- тата ли . Ма то после и вас ще ви изхвърли системата ,за да могат да карат тия със х6 и нагоре...

Mishonti

Мнениеот Mishonti » Вто 27 ное 2018 23:56

Големи комплекси срещу 20 годишния ми Мерцедес - отново...Къде съм намесил коли, марки, кой какво има и тн?
Какво означава Вас? В какъв общ знаменател ме слагаш и с кой?
Като съм писал за 500лв заплата, не визирам теб конкретно, не казвам че и аз взимам 5000лв.
Брат ми в Англия взима близо 3000 паунда, но си ходи с градския, не му се дават 2000+ паунда за застраховка годишно и още куп такси, данъци и тнт.
Та който не може да си позволи нещо, не си го позволява. Ако някой (пак казвам не визирам никого) взима малко пари , не може да се сърди, че застраховката на колата или данъка са му високи. Да започне да изкарва повече пари.
Не спирате сляпо да вярвате колко е евтино и прекрасно в Европа, как хората са цъфнали и вързали.
Съвсем друга тема е, ама ми се наложи смяна на термостат в Англия на Вектрата преди да тръгна за България, обявиха ми цена в сервиз 280 паунда включващ труда, смених си го в БГ за 60лв. После нали, те взимали големи заплати..

Потребителски аватар
Водния дух1
Автомобил: Golf 3 variant
Двигател: 1Z

Мнениеот Водния дух1 » Сря 28 ное 2018 0:08

Колега Mishonti,хайде сега да не задълбаваме темата за Англия(моя син също е там)-въпроса е ,че тия малуси,глоби и данъци трябва да са съизмерими със нашите заплати. Днес е така със застраховките-утре ще е така и със здравните осигуровки и в един момент -бедните да го ду....т. и да мрат така ли...

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Сря 28 ное 2018 6:34

Колко съизмерими по-точно,след като така и така цените ни са европейски на всичко,изискванията са европейски,а и се плащат обезщетения по зелени карти,сиреч пак европейски цени.Просто застрахователя си връзва гащите,като всеки частник.Вярно или не,това са 1млрд.лева годишно.
Колегата е дал пример за Англия,в който конкретен случай масрафа на брат му е 70% от заплатата му.За друг гастарбайтер ще са 100%.Това съизмеримо ли е с нашите условия,в %?Ами да.
И пак напомням,че сме на първо място по загинали на пътя в Европа и ефекта от цялата галимация освен финансов,е очаква да бъде и възпитателен.

Mishonti

Мнениеот Mishonti » Сря 28 ное 2018 10:17

Водния дух1 написа:Днес е така със застраховките-утре ще е така и със здравните осигуровки и в един момент -бедните да го ду....т. и да мрат така ли...

Отново е друга тема, ама в здравеопазването е горе-долу така, както казваш..бедните да се спасяват.. По-интересното ми е обаче защо като се вдигнат застраховките на автомобилите и горивото скочи с 5ст, всеки се вдига на протест, почва се едно хленчене, рев, сълзи... А като отидеш в спешното и не искат да те прегледат (нищо че си плащаш здравните осигуровки) никой не го бърка.
Автомобилите не са животонеобходими за разлика от здравето.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Сря 28 ное 2018 10:25

тази тема е дълга, познавам много хора които не забравят профилкатиката на колата, но никога не са си правили профилактика на зъбите. На стоматолог се ходи само когато се "скъса ремъка".

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Сря 28 ное 2018 10:41

за какво са ти зъби, важното е голфа да е с топ гуми с джанти 17 , бас, усилвател, на бензин задължително , няма да се излага човека с газ, а на запад хората какви хубави зъби имат , ама пусто ген...

Потребителски аватар
MMX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MMX » Сря 28 ное 2018 11:07

Mishonti написа:Ако някой (пак казвам не визирам никого) взима малко пари , не може да се сърди, че застраховката на колата или данъка са му високи. Да започне да изкарва повече пари.

Въпросът е как до миналата година, години наред някак ставаше номера със 150-200лв ГО, а сега изведнъж - нямаш пари, не ти трябва кола. Какво се е променило? Ако те убият в катастрофа ЗК ще платят половин милион ли? Ще платят толкова колкото и преди 5 години... или по-малко(!). Така че цялата работа е как да си вдигнем печалбата с няколко (десетки) милиона годишно.

Потребителски аватар
vanesto
Автомобил: Octavia 3 FL
Двигател: DGTE 2018

Мнениеот vanesto » Сря 28 ное 2018 11:13

Имало много дела за обезщетения на близки на загиналите, ала бала. Не вярвам тия дела да са повече от десетина на година. Освен това сега ограничиха сумата до 5000лв на роднини по съребрена линия, така че тия пари не могат въобще да ги съборят застрахователите.

Потребителски аватар
MMX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MMX » Сря 28 ное 2018 11:35

vanesto написа:Освен това сега ограничиха сумата до 5000лв на роднини по съребрена линия, така че тия пари не могат въобще да ги съборят застрахователите.

Именно. Преди въвеждането на тия далечни роднини, сметките са били средно по 250,000 на загинал - това го казаха застрахователи (по 95000 на средно 2.5 човека - разликата от 5000 много ми се връзва с дажбата на адвоката). Сега с повишение от 50% (от 200 на 300лв) излиза, че могат да изплащат още 125,000лв за всяка жертва. С най-проста сметка, могат да платят по 5000лв на 25 роднини (!). Някой вярва ли, че при всеки загинал ще се удовлетворяват исковете на 25 по-далечни роднини? При раздухваният случай с жертва-циганин се говореше за 17 братовчеди. Това че в средностатистическият случай никой няма да изкара 17 братовчеда, камо ли 25 е по-"дребната" забележка. Големият въпрос е как ще оправдаят тоя малус? Откъде накъде ще вдигат още ГО, след като вече са я вдигнали необосновано. На оправдания, че със 100-400% малус ще компенсират 25% бонус на множеството, аз и много други бихме казали "Не ви щем бонусите, но не искаме и рекет". А може би целият шум е точно затова - заплашват с бонус-малус, накрая го отлагат за друг път... и всички са щастливи с новите цени на ГО и забравят как и защо са се вдигнали.

Mishonti

Мнениеот Mishonti » Сря 28 ное 2018 12:32

MMX написа:
Mishonti написа:Ако някой (пак казвам не визирам никого) взима малко пари , не може да се сърди, че застраховката на колата или данъка са му високи. Да започне да изкарва повече пари.

Въпросът е как до миналата година, години наред някак ставаше номера със 150-200лв ГО, а сега изведнъж - нямаш пари, не ти трябва кола. Какво се е променило? Ако те убият в катастрофа ЗК ще платят половин милион ли? Ще платят толкова колкото и преди 5 години... или по-малко(!). Така че цялата работа е как да си вдигнем печалбата с няколко (десетки) милиона годишно.

Не знам, за мен вдигането на ГО изобщо не е от основните проблеми в държавата. Дори изобщо не е проблем.
Тока също скача всяка година, водата, хляба, сиренето, месото, плодовете и зеленчуците, но никой не се оплаква.
Не е ок пак казвам да не искат да те преглеждат в държавната болница, да не ти обръщат внимание, да си плащаш яко на частно, да плащаш 4 цифрени суми за оправяне на един зъб. Но и срещу това няма негодуващи, всички са ок.
Както казва Дон Кихота - важното е да сме със 17ки, бас каси, застраховчица за 180-200лв, данъка да е 15лв, щото колата е писана товарна и чиста работа.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”