Аз помогнах с пълненето - пак с мелачката, зареждах каймата...
И като нямах прът, ползвах на детето счупената матр.рамка.
![mrgreen :mrgreen](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
Днес ги поразточихме малко...
georgebonev написа:...
Колега, пробвах рецептата върху 1/2 кг. свинско контрафиле, сол и вода според пропорцията. Стана перфектно за седмица на балкона, но на вкус е малко по-солено, отколкото очаквах. Да не би да трябва да се изплакне преди овкусяване и сушене?Pet_rov написа:Жена ми изнамери една рецепта за филе - на всеки килограм рибица се приготвя литър вода с 250 грама морска сол. Кисне се 24 часа, подсушава се, овалва се в подправките и се суши 10 дни. Пробвахме я, стана екстра. По желание може и на 9-тия ден да се свали.
hooligans написа:Адаш, аз го правя като го покривам за 24 часа с морска сол, след това измивам хубаво и кисна 3 часа във вода, която сменям през 40 минути.
Става перфектно. Последно правих телешко с тази рецепта.
Досега все като теб съм ги правил, но реших да опитам на колегата петров рецептата. И вместо да се чеша по главата, довечера ще метна още едно палче за проба.hooligans написа:Адаш, аз го правя като го покривам за 24 часа с морска сол, след това измивам хубаво и кисна 3 часа във вода, която сменям през 40 минути.
Става перфектно. Последно правих телешко с тази рецепта.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 47 госта